Sezona üst üste aldığı galibiyetlerle başlayan Batman Petrolspor’un, Pazar günü sahasında konuk ettiği Gölcükspor’a mağlup olması şaşırttı doğrusu…

Karşılaşmayı izleyenler arasındaydık…

Rakibin ligin son üç haftasında puan almaması ve puan sıralamasında dipte oluşu Petrolspor’u ters köşeye yatırdı. Bu etkenlere ‘liderlik’ rehavetini de ekleyebiliriz.

Dört karşılaşmanın üçünü galibiyetle kapatan bir takıma haksız eleştirilerde bulunmamak gerek ama şimdiden uyarılarda bulunmakta fayda var.

Mağlubiyetin perde arkasına değinelim…

Teknik Direktör Özgür Vurur’un ekibi mücadeleci, kolay kolay oyundan da kopmuyor. Fakat zaman zaman bazı mevkiler adeta ‘alarm’ veriyor.

Alarm veren mevkilerin başında ise ‘kale’ var. Kalecimiz Akın İsmail, karşılaşmada en az 3-4 pozisyonda bariz hatalar yaptı, elinden sektirdiği toplar da cabası… Ayağına hakim olmaması da takım için ciddi bir dezavantaj…

Defans hattımız iyi, fakat hızlı ekipler karşısında işi zor. Kadir ve Enver tecrübeli isimler… Ancak Gölcük mağlubiyetinde Kadir’in ceza sahasındaki orantısız müdahalesi penaltıyı da beraberinde getirdi… Kimilerine göre ‘penaltı değil’ ise de ceza sahasındaki bu tür orantısız müdahaleler her zaman riskli… Böylesi bir müdahale gereksizdi…

Sağbeklerimiz ise karşılaşma boyunca iyi mücadele etti. Özellikle İbrahim, hırsı ve arzulu futboluyla dikkat çekti. Abdulsamet de görevini yerine getiren isimlerdendi.

Orta saha hattına gelirsek…

Maçı oradan verdik diyebiliriz…

Özellikle Emre Aydın’ın gününde olmayışı ve belki de mevkisinde oynamayışına ek olarak kaçırdığı net gol pozisyonu, Petrol’ün mağlubiyetini perçinledi…

Emre gibi ayağına hakim, tecrübeli ve mücadeleci bir ismin maçın en kritik anında yüzde yüzlük gol pozisyonunu değerlendirememesi çok da kabul edilebilir değil. Nitekim, o pozisyonun dönüşünde Gölcükspor galibiyet golünü buldu.

Başka bir detay ise Özgür Vurur’un 63. Dakikadaki Okan-Berkant değişikliğiydi… Karşılaşmayı izlerken Özgür hocanın yaptığı değişikliği benim gibi birçok kişi garipsedi. Son üç maçta iki gol atan ve asistleriyle takımı sırtlayan Berkant’ın oyuna girişine kimsenin itirazı olamaz ama çıkan oyuncu Okan olmamalıydı. Okan’ın oyundan alınışıyla orta sahanın gardı daha da düştü. Maçın geneline baktığımızda da orta saha hattımız gününde değildi.

Oyuna sonradan dahil olan Berkant’a gelirsek… Bir ‘yıldız’ adayı olduğu her halinden belli. Petrolspor’a ciddi katkıları olacaktır. Umarım yönetim şimdiden gerekli tedbiri alır.

Hüseyin Çiray… ‘Maşallahı var’ dersek yeridir. Hırsı, sürati, ara pasları ve birçok özelliğiyle daha Hüseyin Çiray, Petrol’ün en etkili silahlarından… Maçın da en etkili isimlerindendi.

Aykut Sevim… Gerçekten de tecrübeli ve soğukkanlı bir isim…

İstediği topları alamasa da indirdiği toplarlarla takımın üçüncü bölgede çoğalmasını sağlıyor. Takımın kazandığı penaltı atışını da soğukkanlılıkla gole çevirdi. Sahanın iyilerindendi.

Maçın son 10 dakikalık bölümünde oyuna dahil olan Umut ve Mesut da hırslıydı, fakat daha fazla süre aldıklarında değerlendirme yapmak doğru olur.

Petrolspor’un, Gölcük karışsındaki analizi böyleydi.

***

Henüz ligin başı…
Takımı aldığı üç galibiyetle uçurmanın yanlış oluşu gibi bir mağlubiyetle de yerden yere vurmanın manası yok. Tabi ki üç haftalık galibiyet serisinin ardından kendi evinde son sıradaki takıma mağlup olmak kolay kolay içselleştirilmiyor ama günümüz futbolunda her takım her takımı devirebiliyor.

Burada bir eleştiri de Petrolsporlu bazı yöneticilere…

Deplasmandaki Erok galibiyeti sonrası hepimiz haklı olarak büyük sevinç yaşamıştık. Ancak bazı yönetici ve kesimler hemen havaya girip; “Tarih yazdık” gibi şovenist açıklamalarda bulunmuştu…

O açıklamaları görünce sosyal medya hesabımdan; “Galibiyetlere sevinelim ama abartmayalım” diye uyarılarda bulunmuştum.

Ne yazık ki Petrolspor’un kaybettiği noktalardan biri de bu tutumdur. Yıllardır özellikle bazı kesimler, üç-beş maça bakıp takımda gereksiz ve aşırı beklentiler oluşturuyor. Bunlara hiç gerek yok. Bu takım lige 25 gün kala kuruldu. İnişli-çıkışlı dönemleri olacaktır. Gereksiz söylemlere de umutsuzluğa da mahal verilmemeli.

Ayrıca ‘tarih’ artık öyle üç-beş galibiyetle yazılmıyor…

Bu dilin kullanışı epey geride kaldı…

‘Tarih’ yazılacaksa bu şampiyonlukla olur, başka bir şeyle de olmaz!

Özetle; iyi niyetli bir yönetim, idealist bir teknik adam ve mücadeleci bir ekibimiz var. Bu takım grupta iş yapar. Bir mağlubiyetle de bir şey sona ermez ama Petrolspor üst sıraları zorlayacaksa evinde de kaybetmemeli… Kazanmasa bile kaybetmemeli.

Çarşamba günü Ziraat kupası, Cumartesi günü de lig maçı için Elazığ Karakoçan’a konuk olacak Petrolspor’a şimdiden başarılar…