“HER ŞEY BİR TECRÜBE”

Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi Resim öğretmeni Hamit Can, çok sevdiği resim fırçasını hiç elinden düşürmedi. 54 Yaşındaki ressam Can, çocukken ilgi duyduğu resimden kopmadı. “Her şey bir tecrübe” diyen Hamit Can, “Batman’ın eski ressamlarından Mehmet Akbulut, Şehmus Durak, Behçet Tikit, Kadir Karaer ve uluslar arası sanatçı Ahmet Güneştekin’le de çalıştım. Ustaların tecrübesinden de yararlandım” diye konuştu. Çocukken resim çizimine evde başladığını belirten Can, “Henüz 5 yaşındaydım. Ablam ev işlerine engel olmamam için elime bir kağıt kalem tutuşturdu, ‘Al bir ev çiz’ dedi. Önceleri yazamadım, sonra yavaş yavaş çizmeye çalıştım. Her şey tecrübe işte. Deneye deneye bugüne geldik” diye konuştu.

EMEĞİ YÜKSEK BİR SANAT DALI

Lisedeki resim atölyesinde öğrencileriyle çizdiği tablolarla mutlu olan resim öğretmeni Hamit Can, şunları kaydetti; “Öğrencilerime emeği yüksek olan bir sanat dalını öğretmeye çalışıyorum. Bir de öğrencilerime daha çok kendilerine özgü çizgilerle ön plana çıkmalarını istiyorum. Öğrenciler, kendi çizgilerini yarattıktan sonra gerisi kolay bir şekilde ilerliyor. Bir de gerçekten emek vermek, çok sevmek ve vakit geçirmek gerekiyor. Kendimden yola çıkacak olursam eğer, sanatıma her gün bir yenisini katmaya çalışıyorum. Katıldığım birçok yarışmada eserlerim birincilik aldı. En son öğretmenler arası ‘Resim yarışmasında da ‘Doğru Ağacın Doğru gölgesi olur’ konulu eserim birinciliği elde etti. Ödüllü yapıtlara imza attığım için de çok mutluyum.”

EVİ BİR RESİM ATÖLYESİNE DÖNÜŞTÜ

Batı Raman’da fıstık ağaçlarının gölgesindeki Petrol kuyusunu tabloya yansıtan ressam Hamit Can’ın evinde de okul atölyesinde de çok sayıda tablosu var. Okul ile evi adeta bir resim atölyesine dönüşen Hamit Can, “Evimde ve okulun atölyesinde çok sayıda tablo var. Her birinin bir hikayesi, bir anlamı var ve onlar da benim yaşıyor gibiler” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim