*Batman’da 5’nci kez kapılarını açan Kitap Fuarı'nı bu yıl yaklaşık 225 bin kişi ziyaret etti. Kitap fuarının Batman’ın prestijli etkinliği haline geldiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz; “153 Yayınevi’nin evinin katıldığı fuardaki sayı Batman’daki en büyük AVM’nin haftalık giriş-çıkış sayısından fazla oldu” dedi.

7’DEN 70’E HER YAŞTAN İLGİ
Kitapseverler tarafından yoğun ilgi gören 5. Batman Kitap Fuarında bu yıl en dikkat çeken ziyaretçileri ise öğrenciler oldu. Okullarıyla birlikte fuarı gezen öğrenciler,  Batman Valiliği ile Belediye’nin verdiği hediye kitap çekleri ile alışveriş yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, kitap fuarının 7'den 70’e her yaştan ilgi gördüğünü söyledi. 153 Yayın evinin katıldığı fuarı yaklaşık 225 bin kişi ziyaret ettiğini belirten Gürbüz; “Bu sayı Batman'daki en büyük Alışveriş Merkezi'nin haftalık giriş çıkış sayısından daha fazla. Kitapseverlerin bu şekilde fuara ilgi göstermesi bizi mutlu etti. Her şeyden önce Batmanlılar kitapsever bir toplum. Fuar kapsamında 60 kadar yazarımız şehrimize teşrif etti” dedi.

1 MİLYON 200 BİN TL’LİK HEDİYE ÇEKİ DAĞITILDI
Başkan Yardımcısı Gürbüz, şöyle devam etti; “Bu yazarlardan 20'si kitap fuarında söyleşi yaptı. Geriye kalan 40 yazarımız ise Milli Eğitim’e bağlı okullarda okur-yazar buluşmaları kapsamında öğrencilerle buluştu. Okullardan gelen öğrencilerin taşımacılığını da Belediye üstlendi. Okullardan gelen öğrencilerin istedikleri kitabı alabilmesi için 40 bin adet olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin liralık hediye çeki dağıttık. Kitap Fuarı’na verdiği destekten ötürü Vali ve Belediye Başkanvekili sayın Ekrem Canalp’a teşekkür ediyoruz.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim