Kırık Hayatlar

Yayınevi açıklaması: Bizzat Uşaklıgil’e göre “en iyi romanı” olan Kırık Hayatlar özgün biçimiyle okuyucusuyla bir daha buluşuyor...

Binbir Gece Masalları

Yayınevi açıklaması: Kuşaklar boyu sadece insanların düşgücünü ateşlemekle kalmayan, bilinen en eski örneğini oluşturduğu "çerçeve öykü" tekniğiyle de hem geçmişte hem de günümüzde dünya edebiyatını en çok etkileyen kitapların başında gelir.

Eskici ve Oğulları

Yayınevi açıklaması: Türk edebiyatının büyük ustası Orhan Kemal, en yetkin kitaplarından biri olan Eskici ve Oğulları’nda ekonomik koşulların nasıl da aile bağlarını zorladığını ele alıyor.

Semerkant

Yayınevi açıklaması: Bir elyazmasının yazılışının ve yüzlerce yıl sonra okunurken onun ve İran'ın tarihinin de okunuşunun öyküsü/tarihi...

Çavdar Tarlasında Çocuklar

Yayınevi açıklaması: NewYork'lu bir burjuva ailesinin oğlu Holden Caulfield'in "büyümeye dair" keyifli ve hüzünlü öyküsü. Salinger'in en iyi eserlerinden biri.

Pal Sokağı Çocukları

Yayınevi açıklaması: Nemecsek, Boka ve Pál Sokağı’nın öbür çocukları 1907 yılında Budapeşte’nin yoksul Józsefváros semtinden yola çıktılar. Bugün artık bütün dünyada tanınıyorlar.

Bütün Şiirleri/ Orhan Veli Kanık

Yayınevi açıklaması: Orhan Veli çok daha ileriye bir adım attı: Şiirin kendi öz bir dili, bir vezni olmadığı gibi kendine öz konuları da olmayacağını gösterdi, ahengin, musikinin de şiirden kaldırılabileceğini anlattı. (Nurullah Ataç)

Kör Baykuş

Yayınevi açıklaması: Modern İran edebiyatının kurucularından Sadık Hidayet'in 1936'da Bombay'da yayımladığı başyapıtı, kendi deyişiyle "özenle hesaplanmış, net, bilinçli etkilerle dolu" ve "her sayfası bir partisyon gibi düzenlenmiş" Kör Baykuş (Buf-i Kur)

Büyük Saat- Bütün Şiirleri

Yayınevi açıklaması: Türk şiirinin en yalnız, en mutsuz, en umutsuz... bu yüzden de -mutlu değilse bile- en kalabalık, en umutlu şairinden kısa sürmüş uzun bir yolculuğun tüm konakları!...

Ses ve Öfke

Yayınevi açıklaması: Faulkner' ın , kendine özgü yoğun dili ve kurgusuyla, yaşananları, düşünülenleri, yayılan ya da sıkışan duyguları tüm bir atmosfer içinde vermekteki ustalığını doyasıya gösteren bir roman.

Gecenin Sonuna Yolculuk

Yayınevi açıklaması: I. Dünya Savaşı'nın ardından, ikincisine çeyrek kala. Kan kokuyor. Kan, yoksunluk, hastalık, ölüm, sıcak, tuvalet, yara et, yine de kahkaha... Biz, tam yetmiş yıl sonra, yeniden indiriyoruz Yolculuk'u kızağından.

Sonrası Kalır/ Bütün Şiirleri 1

Yayınevi açıklaması: Şair’in 58 yıl sonra ilk kez gün ışığına çıkan İkindi Üstü adlı kitabından dergilerde kalmış, unutulmuş bir dizi şiirine, bugüne kadar yayımlanmış en kapsamlı Edip Cansever külliyatı!..

Görünmez Kentler

Yayınevi açıklaması: Okur, kitabı eline aldığında, yazarın kentleri arasında dolanacağından, önüne altın harflerle sunulan olasılıkları yutacağından, sonunda okuduklarını kendi zihnindeki ideal kentlere ekleyeceğinden emin olmalı.

Niteliksiz Adam

Yayınevi açıklaması: Avusturya edebiyatının çağımız dünya edebiyatına armağan ettiği en büyük yazarlardan biri olan Robert Musil, bu romanı üzerinde neredeyse bütün yaşamı boyunca çalışmıştır.

 

Gurur ve Önyargı

Yayınevi açıklaması: Jane Austen (1775-1817): Sadece kırk iki yıllık, gözden uzak ve sade yaşantısına karşın yazdıklarıyla "roman tarihinin ilk büyük (ve sahici) kültü" olmayı başaran bir 19. yüzyıl romancısıdır.

Yarat Ey Sanatçı

Yayınevi açıklaması: Kısa şiirlerinden Roma Ağıtları'na, yazılabilen tek bölümüyle bile bir başka İlyada olacağını gösteren Akhilleus'tan Batı-Doğu Divanı tadımlıklarına, denebilirse, Goethe'nin bütün yapıtlarının temelindeki şiir, Ahmet Cemal'in yetkin çevirisiyle okura ulaşmaktadır.

Gılgamış Destanı

Yayınevi açıklaması: Yaşam sevgisi, yiğitlik, aşk gibi konuların işlendiği bu destan, diğer destanlar gibi insanoğlunun ölümsüzlük arayışının kanıtlarından biridir.

Vadideki Zambak

Yayınevi açıklaması: Roman, gençlikten yetişkinliğe uzanan yolu, evli bir kadına duyduğu aşkla kat eden Felix’in hikâyesini anlatıyor.

''Hakkâri’de Bir Mevsim''i 40. yılında

Türkiye'nin en iyi kalemlerinden olan Ferit Edgü'nün büyük eseri Hakkâri’de Bir Mevsim'in ilk baskısı 1977 yılında yayımlanmıştı. Kitabın dilinin güzelliğinin yanında gerçeğin düş ile dansını ortaya koymuştur Edgü. Birçok dile çevrilen bu yapıtı Sel Yayıncılık  40. yıla özel basımla kutluyor.

Ayrıca, Hakkâri’de Bir Mevsim kitabı Erden Kıral yönetmenliğinde filme uyarlanmıştır.

2017 Man Booker Ödülü'nün sahibi: George Saunders

İngilizce yazılan romanlara verilen Man Booker Ödülü'nü George Saunders kazandı. ''Arafta'' adlı kitabıyla ödüle layık görülen Saunders kitabında, ölüm ve yas kavramlarını farklı açılardan ele almıştır. Saunders ''Arafta'' adlı kitabında, eski ABD başkanlarından Abraham Lincol'ın 7 yaşındaki oğlunu kaybetmesiyle yaşadığı iç sıkıntıları, ABD'nin o dönem içerisindeki sorunlarla bağdaştırmıştır.

1. Batman Kitap Fuarı'na Yoğun İlgi

Batman'da ilk kez düzenlenen kitap fuarına ilgi yüksek oldu. Her yaş grubunun bulunduğu 1.Batman Kitap Fuarı ilk gün 5 bini aşkın kitapseverle buluştu. 21 Ekim saat 14.00'te resmi açılış sonrası kitapseverler fuar alanını doldurdu. 80 yayınevi 82 yazarın katıldığı 1. Batman Kitap Fuarı'nda imza günleri, konferanslar ve atölyeler düzenlenmekte.

Editör: TE Bilişim