Batman Petrolspor’un 2.Lig planlaması Salı günü öğle vakitlerinde Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılacak toplantıyla belirlenecek. Toplantı öncesi kulisler  havada uçuşuyor. Mevcut yönetimde ciddi değişikliklerin olacağını Vali Şahin katıldığı birçok programda açıklamıştı.

Ancak gerçek şu ki; koca bir sezon, yönetim içindeki ayrılıklar, Kulüp Başkanı ve Teknik Direktör arasındaki sorunlarla geçti.

Özellikle teknik direktörün neden olduğu nice kriz, başta il yöneticileri olmak üzere spor kamuoyu tarafından yakından bilinmektedir.

Arnavutköy’de yaşananlar, devre arasındaki kamp krizi, kamptan gönderilen futbolcular gerçeği, yardımcı teknik direktörün ayrılışı, transfer süreci, tesiste yaşanan olay, iki sportif direktörün istifası ve birçok sorun daha başta bazı gazetecilerin memleket bilincini ön planda tutması sayesinde gündeme getirilmedi. 'Şampiyonluk süreci hatırına' sorunlar hep ötelendi.

Bu takımın 2.Ligde tutunması isteniyorsa yaşanan krizler iyi tahlil edilmeli ve sağlıklı bir yapıyla yola devam edilmeli.

Takıma sunduğu mali destekle 25 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Vali Hulusi Şahin’in yeni dönem için en iyi kararı vereceği inancını taşımakla birlikte, Batman’ın hak ettiği liglere bir bir ulaşmasını temenni ediyorum.

Son olarak; Sosyal medyada bazı çevrelerce takımın başarısını sadece teknik direktöre mal edenler, Vali Şahin’in, Kulüp Başkanı Akbaş’ın, takıma maddi destek sağlayan yöneticilerin, şehrin tüm dinamiklerinin, karekterli futbolcular topluluğunun, taraftarın büyük desteğinin ve basın emekçilerinin çabasına haksızlık etmektedir. Teknik Direktör de elbette bu başarının bir ayağıdır. Sezarın hakkı sezara.

Fakat; birçok alanda olduğu gibi futbolda da hiç kimse tek başına başarıyı getiremez! 

Bu takımdan nice kıymetli teknik adamlar geçti ama hiçbiri kulübün ve Batman’ın üzerinde tutulmadı. Şahıslar geçicidir, kurumlar kalıcı. 

Tek kırmızı çizgi 62 yıllık kulüp Batman Petrolspor gerçeğidir.