*BATSO seçimine sayılı günler kaldı. Cumartesi günü dört adayın yarışacağı seçimde üyeler artık kararını verdi-verecek. Bugünlerde internet üzerinden yapılan malum anketlere de itibar etmemek gerekiyor. Yaklaşık 20 gün süreyle yüz yüze görüştüğümüz 100 BATSO üyesinin çoğunluğu kararsızdı. Dört aday arasında da aslında ciddi bir aralık da yok. Neredeyse kafa kafaya giden adaylar var…

*Son yılların belki de en çekişmeli seçimi olacak. Şuan ki değerlendirmeye göre 4 grubu birden alacak aday zor gibi gözüküyor ama Cumartesi gününe kadar ne olur kestirmek de zor. İster genel, ister yerel seçimlerde olsun her zaman kararsızların oyları önemli. BATSO’da da kararsız üyeler seçimin sonucunu belirleyecek gibi…

SON YILLARIN EN ÇEKİŞMELİ SEÇİMİ

1968 Yılından beri Batman’ın iş dünyasını çatısı altında bulunduran Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurucusu merhum Mahmut Ortaboy'du. Allah mekanını cennet eylesin. En kısa süreli Başkanlığı yapmış BATSO’nun.

Oda da uzun süreli başkanlık koltuğunu ise Mehmet Teymur elinde bulundurmuş. 40 Yıla yakın süre başkanlık yapan Teymur’dan sonra kısa bir sürede Osman Nasıroğlu yapmış.

Son iki dönemdir Başkanlık yapan Kadir Demir, bu Cumartesi yapılacak olan seçimde üçüncü kez aday oluyor.

Yine son iki dönemdir BATSO’da görev alan Bayram Demirhan ve Celil Demir de Başkan adaylarından.

Bir de son anda adaylığını açıklayan Nasıroğlu’nun da seçim çalışmalarını sürdürdüğü BATSO seçimi belki de son yılların en çekişmeli seçimi olacak.

Batman’ın gündeminde bir süredir BATSO seçimleri var.

GÜNDEMDEN DÜŞMEYEN SEÇİM

İş dünyasının yanı sıra hemen herkes bu seçimi konuşuyor.

Bizde yerel medya olarak nabız tuttuk, adayların mesajlarına yer verdik ve sahada bire bir anket yaptık. Anketimiz de öyle bilgisayar üzerinden butona basıp bir aday bu kadar oy oranı aldı ve diğer adaylar da geride kaldı diye sosyal medyadan da paylaşım yapmadık. Her bir adaya sorduğumuz 8 soruda da ilginç yanıtlar vardı.

Soruların yanıtlarını geniş bir şekilde kamuoyuna duyuracağız. Anket ile ilgili sonuçları da 4 adayla da paylaştık. Meslek grupların farklı alanlarında yaptığımız ankette hiçte adaylar arasında uçurum denilecek bir oran yoktu.

Neredeyse kafa kafaya yarışan adayların aldığı sayıdan fazlası kararsızlardı.

İşte burada sağlıklı bir anketin farkı da böyle anlaşılıyor.

Dediğimiz gibi bu üç-dört gün içinde kararını verecek BATSO üyeleri yeni yönetimi de belirleyecek. Bakalım 7 grubun yarısından fazlasını kim alacak?

Dört aday da BATSO’nun içi ve dışını bilen simalar.

Bakalım adayın ‘ince hesabı’ tutacak.

O’nu sandıkta göreceğiz?

ESKİYE ÖZLEM

Batman Çağdaş TV’nin ‘Nostalji’ programı büyük ilgi görüyor. Geçen Cuma akşamı konuğumuz Fikret Yöndem ile Mustafa İşbilir’e okurlardan teşekkür yağdı. İşte duyarlı okurlarımızdan gelenler;

Celal Güzelses: “Her programını heyecanla izlediğim bu ‘Nostalji’ program dizisine yine harika bir program ilave olmuş. Doğduğum TPAO Sitesi’ni renkli filmini eşimle birlikte izlerken, ‘İşte sana anlattığım sitemiz buldu’ dedim eşime. Her biri bir birinden değerli Bölge Müdürlerimize, gelmiş geçmiş tüm yönetici ve çalışanlarına, Site Gençlik adına şükranlarımızı sunarken hakka yürümüşlere Allah’tan rahmet, yaşayan büyüklerimize Allah’tan sağlıklı günler diler. Bu güzel programlarla Batmanımızın hafızasını gün yüzüne çıkaran değerli Arif ile İrfan beylere, Batman Çağdaş emekçilerine, gönülden şükranlarımızı sunarız. Sevgilerimizle.”

Prof. Dr. Ramazan İnci: “TPAO eski Bölge Müdürlerimizi saygıyla selamlarım. İyi ki varlar. Batman Çağdaş ailesi, değerli Arif üstadım ve sevgili İrfan Tapan, yayınınız tam bir kadirşinaslık örneği.”

Muhsin Yeşilmen; “Eski Batman’ı çok güzel anlattınız. Petrol şehrinin çoğunda hatıralarımız var. Teşekkürler Arif Arslan ve İrfan Tapan. Bizi eskilere götürdünüz.”

Hamdi Şinasi Bayam: “Tebrikler Batman Çağdaş TV. İyi işler bunlar. Emeği geçenleri kutluyorum.”

Yüksel Bağcı: “Nostalji programını ilgiyle izledim, çok güzel günlerdi, bu dönemde taş üstüne taş koyan tüm eski yöneticileri minnetle anıyorum.”

Talat Atalay : “Arif Arslan ve İrfan Tapan bizleri eskilere; TPAO’nun derinliklerine götürdünüz. Teşekkür ederim. Ben Fikret beyden 5 ay sonra 1978’de işe başladım. Hem Fikret bey hem de Mustafa beyin de Batman’da emekleri geçmiştir. Selamlar.”

Hüseyin Günbat : “Ben de TPAO çalışanlarındanım. Bu kuruluştan aldığım ekonomik güçle 5 çocuk okuttum. TPAO’ya her zaman minnet ve şükran borçlu olduğumu hissediyorum. Bölge Müdürüm sayın Fikret Yöndem beyle uzun süre sondajda mutemet daha sonra da üretim servisinde, idare amiri olarak çalıştım. Aslan ve Tapan beye ve değerli katılımcılara saygı ve hürmetlerimi sunarım.”

Mehmet Aydın : “Harika bir program olmuş, elinize sağlık.”

Mustafa Demir: “Emeğinize sağlık. Eski Bölge Müdürlerimize selamlarımı saygılarımı sunuyorum.”

Mehmet Ali Atalay: “Program için teşekkür eder, tebrik ederim selamlar saygılar.”

Cüneyt Tüzün: “Elinize emeğinize ve kaleminize sağlık.”

Abdulvahap Akbaş: “İki eski Bölge Müdürümüzü bizlerle buluşturan Batman Çağdaş TV’ye sevgi ve selamlarımı iletiyoruz.”

Emrullah Türk: “Mustafa İşbiler’e soru yöneltmek isterim. Batman kentleşme süreci, petrole dayalı sanayileşmeye dayanmasına, işçi sayısının 10bin civarına ulaşmasına ve ülkemiz açısından bir “Petrol Okulu” olmasına rağmen -özellikle petro-kimya endüstrisi ve farklı sanayi tesislerinin Batman’da kurul(a)mamasını ve yıllar içinde yaşanan küçülmeyi değerlendirmenizi rica ederim.”