**Korona virüs salgını 11 Mart’tan bu yana çoğu yaşlı 40 vatandaşımızı aramızdan aldı. Birkaç ay öncesinde ölümlü vaka sayısını tekli rakamlarla konuşurken, şimdilerde çiftli rakamlardan söz ediyoruz artık. Önceki akşam da iki vatandaşımız daha hayatını kaybetti.

**Batman’ın ilk elektrik ustası merhum Musa Yerli’nin büyük oğlu 71 yaşındaki Yıldırım Yerli ve 50 yıldır Jandarma kışlasına komşu olan 82 yaşındaki Mehmet Reşitoğlu, yakalandıkları korona salgınına yenik düştüler.

YAZ GELİNCE ‘KURTULACAĞIZ’ DERKEN…
Yaz gelince ‘korona virüs salgınından kurtulacağız’ derken, artan ölümler ve vakalarla anlaşılan daha uzun süre bu belayla uğraşacağız gibi…

Baksanıza 11 Mart 2020 tarihinden bugüne dek Batman’da hayatını kaybedenlerin sayısı 40’ı buldu. Kim ne derse desin dünyanın korona öncesi dönemine geçmesi artık çok zor…

Bu süreç, dünyanın düzenini tümüyle değiştirdi.

Hiçbir şey eskisi gibi değil.

Evet, birkaç yıl öncesinde ölümlü vaka sayısında tekli rakamları konuşurken, şimdilerde çiftli sayılara geçtik.

Batman’da tanınan iki önemli simayı da korona virüsü aldı aramızdan…

Geçen hafta test sonucu pozitif çıkan Batman’ın ilk elektrikçilerinden merhum Musa Yerli’nin büyük oğlu Yıldırım Yerli, tedavi için Batman’dan gittiği Denizli’de hayata veda etti.

Yıllardır Jandarma kışlasına komşu olan 82 yaşındaki Mehmet Reşitoğlu da bir haftadır korona nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hakkın rahmetine kavuştu.

AİLESİ DENİZLİ’DE, O BATMAN’DAYDI…
Batman’ın ilk Belediye Başkanı merhum Sait Ramanlı’nın, Silvan ilçesinden getirttiği ilk elektrik ustası merhum Musa Yerli’nin büyük oğlu 71 yaşındaki Yıldırım Yerli de 1955-60 yılları arasında o küçük petrol kentinin aydınlatılmasını sağlayan Cumhuriyet Meydanı bitişiğindeki trafo merkezindeki emekçilerdendi…

Merhum Musa Yerli, Bedirhan Yıldız, Hacı Ahmet Barlak gibi ilk elektrik emekçilerine Yıldırım Yerli de eklendi…

16 Mart 2020 tarihinde Yıldırım Yerli ile Batman’ın eski günlerine dair sohbetimiz olmuştu. 50 Yıl önce Batman Belediyesi bünyesinde elektrik işletme şefliğindeki 5-6 okuma sayacı memurlarından biri de Yıldırım Yerli’ydi…

‘Batman’ın o güzel yıllarına hasretiz’ diyen Yerli’nin son sözleri ve siyah-beyaz kareleri Batman Çağdaş’ta bir hatıra kaldı.

Yerli’nin “Batman’ın eski günlerini öyle bir özlüyoruz ki, eski simaları ve güzel insanları hep iyilikle yad ediyoruz. İlk Belediye Başkanımız merhum Sait Ramanlı, babamı Belediyeden hiç ayırmadı. Onlar imkansızlıklar içinde bu şehrin altyapısına büyük hizmet vererek aramızdan ayrıldılar” sözleri hala belleklerde…

Bu sözlerin sahibi Yıldırım Yerli de artık aramızda yok.

Geçen hafta testi pozitif çıkınca ailesinin yaşadığı Denizli’ye giden Yılmaz Yerli de korona salgınından hayatını kaybetti.

MEHMET REŞİTOĞLU…
İl Jandarma Alay Komutanlığı kışlasına yıllarca komşu olan 82 yaşındaki Mehmet Reşitoğlu da korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden simalardan oldu.

Çoğu çevre o’na ‘Komando Hacı Mehmet’ lakabını vermişti.

Aslen Silvan’ın Karamürsel köyünden olan Mehmet Reşitoğlu, 50 yılı aşkın süredir kışlaya komşuydu.

Yaz mevsimi gelince Batman Çayı’na yüzmeye gidenlere izin vermeyen Reşitoğlu, birçok gencin boğulma vakasını da önleyen renkli bir simaydı. Çevreciliğiyle bilinen Reşitoğlu, evinin bulunduğu çevreyi, küçük bir ormana dönüştürmüştü. 8 Çocuk babası Reşitoğlu, koronaya kısa bir süre önce yakalanmıştı. Salgına karşı önlemlerini de almıştı ama evinde ziyaretçi ağırlamayı da severdi. Kim bilir belki de o dinç yapılı sima, ziyaretçilerinden birinden salgını kapmıştı.

Mehmet Reşitoğlu da aramızdan ayrıldı…

Aman dikkat, yaşlılarımızı bir bir korona bizden alıyor.

Çok yakından tanıdığımız o güzel simaları artık bu illet salgın bizden alıyor.

Lütfen salgını hafife almayın!