*Yılın 3. Dönem İl Koordinasyon kurulu toplantısı hafta içinde gerçekleşti. Toplantıya başkanlık yapan Vali Ahmet Deniz, önemli mesajlar verdi. Katı çöp atıklarından su kanallarındaki boğulma vakalarına, 500 Yataklı hastaneden Batman Petrolspor’un durumuna kadar birçok konuyu masaya yatırdı Vali Deniz...

*Vali Deniz’in en çarpıcı sözleri ise; “Karayolları etrafında artık katı çöp atık görmek istemiyorum” mesajıydı. 500 Yataklı hastanenin gecikmesi Vali Deniz’i  de üzmüştü. Ayrıca mıcır taşı serim çalışmalarının tamamlandığı Batman-Beşiri karayolundaki son duruma da açıklık getiriyordu Vali Deniz…

500 YATAKLI HASTANE
Batman’ın gündeminde artık ‘hava mania’ yok. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Batman Belediyesi’ne ulaştırdığı yazı yöneticileri rahatlattı. Çünkü şehrin önemli bir sorunu çözüldü artık.

İl Koordinasyon kurlunun 3. dönem toplantısına Vali Ahmet Deniz başkanlık yapınca, il yöneticileri tam kadro katılmıştı. Bir o kadar da yatırımcı kuruluş temsilcileri toplantıdaydı.

Vali Ahmet Deniz, Koordinasyon kurulunun 3. döneminde kurumlar arası iş birliğine önem verilmesinin gerektiğini ifade ediyordu. Bir de il yöneticilerinin projeleri mutlaka ama mutlaka gözden geçirmelerinin gerektiğini de anımsatıyordu.

Sağlık sektöründe Batman’ın ilçelerindeki Devlet Hastaneleri projeleri tamamlanmış gibi. Şehir merkezinde ise maalesef herkesin bu yıl temelinin atılmasını beklediği 500 yataklı hastane inşaatının geciktiğini Vali Deniz’de kabulleniyordu  ve bir gerçeğin altını da çiziyordu:

“Eğer 200 yataklı olarak bu hastaneyi istemiş olsaydık, belki de bu yatırımın temeli çoktan atılırdı. 500 yataklı da diretince hastanemiz gecikti. Bu yatırım bu kadar zaman almamalıydı…’’

MICIRLI YOL
Batman-Beşiri karayolunda OSB’ye kadar mıcır taşlarıyla serimi yapılan bölgeyle ilgili açıklama yapma gereğini duyuyordu Vali Deniz:
“Batman, Beşiri ve Kurtalan mesafesi sıcak asfaltla kaplanacak. Bu yıl bu mevkii için çalışma yetersiz kaldı. Haliyle geri kalan bölge için satı kaplama yapıldı. Maalesef bir hafta gibi sürede peş peşe kazalar oldu. Bu işe müdahale ettik ancak o kazalar bizi fazlasıyla üzdü. Kazaların çoğunluğu sürücü hatasından kaynaklandı. İkaz-uyarı levhaları ve radara rağmen o kazaların önü kesilemedi. 2-3 Kez o yolda incelemelerde bulundum. Şu anda o güzergâhta mıcır taşı yok denecek kadar. Gönül isterdi ki; tek bir  vatandaşımızın burnu kanamasaydı. Sadece bu yol güzergâhında değil her işte iş güvenliğinin ön planda olmasını isteriz. Ancak o üzücü kazalar hepimizi üzdü…’’

Mesele yoldan açılmışken Vali Deniz bir de Çevre Şehircilik ve Karayolları yetkililerine çağrıda bulunuyordu:

“Yolun kenarlarına çöp döken kim olursa olsun ağır para cezası uygulansın. Yolun kenarlarında kesinlikle çöp atıklarını görmek istemiyorum. ‘Temiz çevre. Temiz Batman’ kampanyasıyla artık yol kenarlarını güzel bir manzarayla buluşturalım…’’

Sporsever kadar çevreciliğiyle de bilinen Vali Deniz’in mesajları anlamlıydı.

“HAVA MANİA’DA KİMSE PARA KAPTIRMASIN”
İl Koordinasyonun 3’üncü toplantısına damgasını vuranlardan biri de kuşkusuz Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’du.

Uzun süre şehrin gündemini işgal eden hava mania sorununun çözülmesi Başkanvekilini rahatlatmıştı. Aksoy hava mania ile ilgili Koordinasyon kurulu üyelerine  de açıklama yapma gereğini duydu:

“Hava mania’da yüzde 70’lik bölümde sorun çözüldü. Şimdi hedefimiz yüzde 30’luk bölümündeki sorunu da çözmek. Kamuoyundan bize bilgiler geliyor. Bazı çevreler, kırmızı alanları kapsayan yerdeki sorunları çözeceklerini söylüyorlar. Bu tamamen asılsızdır. Vatandaşlarımızın bunlara itibar etmemesini istiyoruz. Her şeyden önce hava mania ile ilgili kimseye ödeme yapılmaması ve kimseyle sözleşmeye gidilmemesi  için de vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Hava mania ile ilgili çalışma yapan firmaya 30 gün süre içinde tüm işin tamamlanması için çağrıda bulunacağız.”

Belediye Başkanvekili Aksoy, hava mania sorununun çözülmesiyle büyük rahatlık yaşamış.

Diğer il yöneticilerinin de bir önceki toplantıya göre daha hazırlıklı katıldıkları toplantıda kuşkusuz gözler Vali Deniz’deydi.

Sporsever Vali Batman’ın 3. Lig temsilcisi için kentte yaşayan herkese bir mesaj daha veriyordu:
“Ben bu şehrin profesyonel takımının ne kulüp başkanıyım ne de teknik direktörüyüm. Futbolu çok seviyorum. Petrolspor’un 4 futbolcuya daha ihtiyacı var. Bu transferleri de kısa sürede yapacağız. Amacımız takımımızı bir üst lige çıkarmaktır. PetrolStore’dan herkesin bir formasını alıp bu sezon maçlara gitmesi gerekiyor. 15 bin kişilik stadımızda Batmanlı futbolseverlerimizin şampiyonluk yaşaması tek arzumuz.”

Bir il koordinasyonu kurulu toplantısının ayrıntılarını özetledik. Şehrin gündemindeki sorunların yöneticiler tarafından masaya yatırılması da bir yerde çözüme ışık tutmasıdır.

Kalın sağlıcakla…