*Vali Ahmet Deniz, kırsala çıkarma yaptığında il yöneticilerini yanında bulundurur. Sağlıktan Kültüre, Özel İdare’den Çevre-Şehircilik Müdürü’ne dek hemen her kurum yöneticisi o gezilerde yer alır…

*Kamu üzerinde önemli bir kontrol mekanizması da oluşturan Vali Deniz, basını da yanında tutup bazı yanlış algıların ortadan kaldırmasını da sağlıyor.
 

YANLIŞ ALGI ORTADAN KALKIYOR
Kim ne derse desin; Vali Ahmet Deniz’in kırsaldaki denetimleri vatandaşlar ile kamu kurum yöneticileri arasında diyalogu arttırıyor. Yanlış algıları da ortadan kaldırıyor.

Vali Ahmet Deniz’in geçen hafta Sason-Yücebağ’a yaptığı ziyarette sohbet ettiğimiz bir yönetici konuşuyordu;

“Vali beyin başlattığı bu anlamlı gezilerde yerel medya temsilcilerinin de olması çok önemli. Medyada bir şey yanlış yansırsa; ne kadar sonradan doğru anlatılsa da kamuoyunda oluşan algıyı düzeltmek zor.”
Vali Deniz, basının kamu üzerinde önemli bir kontrol mekanizması olduğunu belirtirken, birçok yanlışın basının varlığıyla engellendiğini de zaman zaman söylüyor.

Yerel basının dostu olan Vali Deniz, etkinliklerde mutlaka basını yanında bulunduruyor.
Basının varlığının bile yettiğini, basında haber olmak korkusuyla kamuda kendiliğinden bir oto kontrol mekanizması geliştiğini bilen yöneticiler de var bu şehirde.

Aslında her şeyin iyi gösterilmesi de doğru değil.
Geçen hafta Yücebağ ve Sason’a çıkarma yapan Vali Deniz, ardından Batman’ın köy ve mahallelerinde de vatandaşlarla bir araya gelmişti.

Keşke bazı yöneticiler de Vali Deniz’in, yerel medyaya gösterdiği ilgiyi gösterebilse.

O gezilerde il yöneticileri ile vatandaşların iç içe oturması ayrı bir güzellik.

İMAR DA TAMAMLANMAK ÜZERE
Batman’ın yeni imar bölgesi olarak bilinen Batman-Hasankeyf karayolunda 18. Madde çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Toplulaştırma çalışmalarının tamamlandığı bu güzergahın, Binatlı köyüne kadar olan bölgesinde şimdiden yeni yatırımlar planlanıyor. Batman’ın belirli bir çevresine sıkışan yapılaşma artık Hasankeyf karayolu ile Güney Raman çevre yoluna doğru gidiyor.

Petrol kentinin doğusu ile güneyinde önümüzdeki bir kaç yıl büyük bir yapılaşma olacak.

11 Kat iznin verildiği Akça (Tilmiz) köyü, belki de şehrin yapılaşmada yeni adresi olacak. Bu bölge kadar yeni stad ile TEİAŞ Bölge Müdürlüğünün olduğu çevrede şehrin gelişen yüzüne aday.

Toplulaştırma çalışmalarının ardından gözlerin çevrildiği Batman-Hasankeyf karayolundaki yeni imar alanında; bu ara göze çarpan yapılaşmanın başında 160 işyeri kapasiteli ‘ek sanayi’ sitesi dikkat çekiyor.

Yola yakın bölgelerde de birçok yatırımcının yapacağı yatırımlar söz konusu. Ancak 2018’in sonunda tamamlanması planlanan duble bu bölgeyi şekillendirecektir.

ŞEHİRLE BİRLEŞEN KÖYLER
Bundan 20-30 yıl önce Batman kent merkezine uzak olan Aydınkonak, Akça, Erköklü ve İkiztepe, şimdi bu şehrin birer mahallesine dönüştürülüyor.

Birkaç yıl sonra da Binatlı köyü, Güvercin mezrası ve Kuyubaşı köyleri de merkez olacak…

Hızla gelişen Batman’ın merkez nüfusu; her ne kadar 402 bin olsa da şehir merkezi yarım milyonu çoktan geçmiştir. Batman’ın merkez köyleri, birer mahalleye dönüşüyor artık.

2018 Yılında ‘Büyükşehir’ olması beklenen illerin ilk sıralarında yer alacak şehirlerden biri de Batman olacaktır.

Güney Çevre yolunda Batman’la neredeyse birleşecek olan Balpınar beldesi de belki de ‘büyükşehir’in bir belediyesi haline dönüştürülecek.

Kabuğuna sığmayan petrol şehrinin yeni imar bölgeleri şimdiden iştah kabartıyor.

Son 15-20 yılda nasıl Gültepe, GAP ve Belde mahalleleri geliştiyse şehirle birleşen eski köylerin de makus talihi yeni imar alanlarıyla değişecek.