Daha temiz ve yaşanılabilir bir Batman hepimizin özlemidir. Bu kentte nefes alıp veren ve akıl melekesi yerinde olan herkesin bunu istediğini biliyorum.

Ancak bu özlemin gerçekleşmesi için hepimiz üstümüze düşeni yapmıyoruz….

Daha yaşanabilir bir kent özlemimiz, istemimiz var, ama bunun için çabalamıyoruz….

Geçtiğimiz günlerde Öğretmenevi bahçesinde bir kurumdan emekli bir vatandaşla tanıştırıldım. Duyarlı abimiz, sosyal medyada takipçim olduğunu, toplum ve kent yararına çok olumlu çalışmalar yaptığımı ve beni desteklediğini söyledi. Uzun yıllar öncesinde batı illerindeki bir seminer çalışmasında konuşan bir yetkilinin sözlerini hatırlattı:

“Arkadaşlar; ‘Bana ne’ ifadesini sözlüğümüzden, lügatimizden çıkaralım.”

Sohbetimiz bu ifade çerçevesinde devam etti. “Bana ne” demeyenlerden olduğum için beni sevdiğini söyledi.

Çevre, insan hakları, yardımlaşma ve dayanışma mücadelemizin temelinde zaten bu var. ‘Neme lazımcı bir topluma hayır’ düşüncesiyle hareket ediyorum.

**

**

KARDELEN MAHALLESİNDE ANLAMLI ÇALIŞMA…

Batman Belediye Çevre Müdürlüğü’nün başlattığı güzel bir kampanyayı da bu düşüncem nedeniyle destekledim.

Bildiğiniz gibi, Batman’da uzun yıllardır çevre mücadelesini veren değerli dostum, 3 dönem üst üste Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanlığını yürütmüş, insanları ilgilendiren her sorun için ‘Bana ne’ demeyen Sayın Recep Kavuş, Batman Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevine getirilmiş. Sayın Kavuş’un, parkların halk tarafından temiz tutulmasına yönelik bir çalışmasına, faaliyetine destek verdim.

Batman’ın Kardelen mahallesi olarak bilinen Kuyubaşı emekli memur toplu konutlarındaki iki parkta gece düzenlenen etkinlikte topluma anlamlı mesajlar verildi. Kardelen mahallesindeki parklarda anlamlı bir çalışmaya imza atılmış, dinlenen sayısız aile ile yüzyüze temas sağlanarak daha temiz park özlemi ifade edilmişti.

Basında da yer alan konumuzla ilgili habere bakalım: “Batman Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan, ‘tüm kamusal alanlarda kirlilikle mücadele çalışmaları’ Kardelen mahallesi Emekli TOKİ parklarında start aldı. ‘Kirletmemek en iyi temizliktir’ kampanyasına Belediye Eş Başkanı Songül korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Şehriban Aydın ve M. Salih Çetinkaya, Belediye Meclis Üyeleri, Park ve Bahçeler Müdürü Talat Kaçmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Recep Kavuş, Belediye Temizlik İşleri Müdürü ekipleri, Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa ve üyeleri, Kardelen Mahalle Muhtarı, Emekli TOKİ yönetimi ve mahalle sakinleri destek verdiler. Parkta dinlenerek vakit geçiren vatandaşlarla sohbet eden Eş Başkan Korkmaz ve beraberindekiler, vatandaşlara parkların daha temiz bir şekilde kullanılması ve sahip çıkılması konusunda hatırlatmalarda bulundu.”

**

**

Doğrusu güzel bir çalışmaydı. Belediye Eş Başkanı Sayın Songül Korkmaz da, vatandaşlara güzel yaklaşımlarda bulundu. Onlarla incitmeden, kırmadan sohbette bulunurken, parkların temiz tutulması konusunda destek istedi.

Olumlu sonuçlarının olacağına inanıyorum.

Belediye yönetiminde kim olursa olsun, toplum yararına davet edildiğimiz her hayırlı çalışmayı desteklemiş biriyim.

Olumlu, toplum yararına her çalışmayı desteklerim. Parkların temizliği kadar güvenlikleri, parkları kuşatmaya çalışan madde satıcıları ve madde bağımlılarıyla mücadele için de yapılan ve yapılacak çalışmaları desteklemeyi görev bilirim. Bazı parklar için olumlu gelişmeler duyuyorum. Kötülerle mücadele edeceklerin yanında olduğumu bu vesile ile belirteyim.

Evet, Belediye Çevre Müdürü Recep Kavuş’un, “Kirletmemek en iyi temizliktir” sloganı ile başlattığı kampanyayı anlamlı buluyorum.

Neden mi?

Çünkü biz Çevreciler yıllarca topluma bu mesajı verdik.

Kirletmeme kültürünü kazandırmak için sayısız okulda çevre eğitimleri verdik.

Evet, temizlik belediyenin asli görevidir…

Batman Belediyesi bu kentin tüm parklarının, cadde ve sokaklarının temizliğinden sorumludur…

Geçmişte bir çok belediye başkanının çevre temizlik kampanyalarına katılmış ve konuşmalar yapmış biriyim. Her etkinlikte söz alırken belediyenin asli görevlerini hatırlatmışımdır.

**

**

Ancak toplumun bilinçlendirilmesi de bir zorunluluktur.

Maalesef parklarımızı, cadde ve sokaklarımızı alabildiğince kirletiyoruz ve temizliği için yüklü miktarda para harcıyoruz.

Bunun ağır faturasını milletçe ödüyoruz.

Belediye yönetiminde seçilmiş veya atanmış kim olursa olsun, bedel bu topluma ödetilmiştir.

Halkımızın bilinçlenmesi ve kirletmeme kültürünün kazandırılması halinde temizlik için ayrılan bütçe kısılacaktır.

Temizlik elemanlarına, araç ve gereçlerine ayrılan yüksek meblağlar, başka hizmetler için harcanacaktır.

Biz bu düşüncelerle ve daha yaşanabilir bir Batman için mücadele veriyoruz.

Kirletmemek en iyi temizliktir gerçekten. Bu şiarla yapılan hayırlı çalışmanın olumlu sonuçları zaman içerisinde görülecektir. Dileğim toplumumuzun bu konuda duyarlı olmasıdır.