*Kıra Dağı’na, İl Özel İdaresi mükemmel bir piknik alanı kazandırdı. Baharda açılan Kıra’ya binlerce vatandaş akın etmişti. İzdiham olunca da insanlar orada dilediği gibi dinlenememişti.

*Batman’a yapılması planlanan hastanenin gecikmesine farklı kesimlerden tepki var. Batmanlılar haklı olarak mevcut hastanelerin yükü kaldıramadığını söylüyor ve ekliyor; “Elazığ, 1038 yatak kapasiteli hastaneyi hizmete açtı. Şanlıurfa’da 1000 kapasiteli şehir hastanesi açılacak. Hala bizim hastaneden ses seda yok…”

KIRA DAĞI BİR BAŞKA GÜZEL
Batman ile Beşiri arasındaki 800 rakımlı Kıra Dağı, gerek villalar gerekse de Özel İdare’nin mesire alanıyla bir başka güzelleştirildi.

Mayıs ayında Özel İdare Sekreteri Abdulkadir Özer’le Kıra Dağı’na çıktık. Şehrin bu kadar yakınında olmasına rağmen böylesi bir güzelliği görememiştik. Özel İdare, DİKA’nın desteğiyle son 2 yıldır Kıra Dağı’nın zirvesine örnek bir proje yansıtabilmiş.

Projenin devamında Beşiri’ye bakan tarafta doğal şelaleler suyla buluşturulacaktı. O şelalelerin hemen dibinde ormanlık alanı bir başka güzellik yansıtıyor Beşiri tarafına.

Sıcak yaz mevsiminde belki her yer toz pembe değil ama bahar aylarında Kıra Dağı’ndan Beşiri ve çevresine bakıldığında muhteşem bir manzara var.

Hafta sonları Batmanlılar Kıra’da soluklanıyor. Özel İdare çay ve ızgara için yerler yaptırmıştır. Kıra Dağı tek kelimeyle mükemmel ama önemli olan işletmeciliktir. Özel İdare Genel Sekreteri Özer, bu projenin eksikliklerinin giderilmesi için harıl harıl çalışıyor ama kurumun alanı o kadar geniş ki buraya zaman ayıramıyor.

Hele hele Kıra Dağı tepesine yapılan 2 katlı villalar ise görülmeye değer.

Kıra güzelleşiyor… Fakat o bölge bir o kadar da bakım istiyor.

******

HAZZO KALESİ
Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’un göbeğinde Hazzo kalesi var.

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde geniş yer verdiği Hazzo Kalesi’nin turizme açılmasında Vali Ahmet Deniz ile Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık’ın büyük gayreti olmuş.

Tarihi kalenin etrafındaki yığma evlerin yıkılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onay bekleniyor.

Hazzo Kalesi’ne çıkıldığında geceleri led ışıkların gölgesinde 24 bin nüfuslu ilçe ayaklarınız altında oluyor.

Kozluk’a inanılmaz bir hava katmış tarihi kalenin restorasyonu.

Özellikle akşamları eşsiz manzara eşliğinde o kalede çayın keyfi bir başka oluyor.

Belediye Başkanı Veysi Işık, altını çizerek konuşuyordu; “Vali beyin desteğiyle kalemizin turizme kazandırılmasını başardık. Daha önce kimse kolay kolay kaleye çıkamıyordu. Restorasyonunun bir bölümü tamamlanan kalede konuklarımızı ağırlıyoruz. Buradaki manzara tek kelimeyle harika. Kozluk’a gelip de kaleye çıkmamak olmaz…”

Şimdi sıra Beşiri-Ayrancı’daki 2000 yıllık manastır ile Gercüş’ün tarihi konağında.

Bu 2 proje biterse yerli ve yabancı konuklar uğrak yerleri olur. Ayrıca Hasankeyf- Difne’deki (Üç yol) Orta Çağ’a ait 10 mağaranın butik otele dönüştürülmesi de bir başka turizm artısı olacaktır.

YENİ HASTANE ŞART
Bu ara Batmanlıların da gündeminde olan önemli bir konu var.

Maalesef 3 yıldır temeli atıldı, atılacak denen 500 yatak kapasiteli hastanenin belirsizliğini koruması düşündürtüyor.

Bakın hep biz yazıyoruz.

Bu şehrin hasta yatağı açısından gerilerde olduğu yanı başımızdaki illerden artık çok geride kaldığımızı dile getiriyoruz.

Neden bu koca şehirde hala 350 yatak kapasiteli tek hastane var?

İlçeleriyle birlikte 600 bin nüfusu geçen Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastanesi ne zaman yapılacak?

Bu şehrin yeni hastaneye, Tıp Fakültesi’ne ve Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne ihtiyacı olduğunu hep anlatıyoruz.

Batman’da hasta potansiyeli başlı başına bir faktör.

Yılda 2.5 milyon hastanın tedavi olduğu Bölge Devlet Hastanesi resmen yükü kaldıramıyor.

Irak’tan gelen onlarca kişi şifa bulmak için özel hastanelerin yolunu tutuyor. Nedense bu şehrin sağlık sorunlarını çözüm bulacak yeni hastane için bir girişim yapılamıyor.

Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir ile İl Başkanı Murat Güneştekin’in bu konuda gayretleri var.

Umarız Batman’a bir an önce 500 yataklı hastanenin temelini atılmaya yönelik müjde verilir.