Batman’ın daha güzel yarınları,

kalkınması,

insanlarının mutluğu,

huzuru,

gençlerinin aş ve iş sahibi olmaları için çabalayan,

yaşı ilerlemesine rağmen bu amaç için çalışan,

çırpınan,

vicdanlı,

gayretli,

dürüstlükle birlikte güzel ahlakı öğütleyen,

iyiliksever,

hayırsever,

mütevazi bir “Kır Saçlı Adam” vardı!..

Evet, hakkında yazdıklarım abartma ve övgü değildir…

Dünya hayatının faniliğin, bütün övgülerin kabir kapısına kadar olduğuna kesinlikle inanan ve Bediuzzaman’ın, “Beni dünyaya çağırma, ona geldim fena gördüm” sözünü önemseyen biri olarak gerçekten övgü olsun diye yukarıdaki ifadeleri kullanmadım…

**

**

ÜNİVERSİTE KURUCU ÜYESİYDİ…

“Kır Saçlı Adam” derken kimden mi söz ediyorum? 8 Ocak 2018 günü hayata veda ederek aramızdan ayrılan merhum Hacı Necat Nasıroğlu’ndan söz ediyorum…

30 yıldır Batman yerel basınında aralıksız günlük yazılar yazan biri olarak o değerli şahsiyet ile tanışıklığımız var. Batman Üniversitesi kurumsal olarak merhum Necat Nasıroğlu için doğum günü olması hasebiyle 12 Şubat 2020 günü bir etkinlik düzenledi.

Üniversite’nin Batı Raman Kampüsündeki etkinliğe başta Valimiz olmak üzere kentin resmi protokolündeki yöneticiler ile çok sayıda sivil toplum ve demokratik kitle kuruluş temsilcileri katıldılar.

Bazı STK’ların da katkı sunduğu ancak üniversite yönetiminin üstlendiği etkinlikte merhumun oğlu Sayın Ferhat Nasıroğlu, babası için “Kır Saçlı Adam” ifadesini kullandı.

Kır Saçlı Adam, gerçekten adam gibi adam olduğundan bu ifadeyi müsaadeleriyle kullanıyorum.

Normalde protokol ve resmiyet içeren programları sevmem. Hele anma programları ise katılmak da istemem.

Ancak 2013 yılından beri her yıl kentteki yoksullar, sığınmacılar için yardımlar sağlayan ve bir gönüllü olarak yardımların zor durumdaki ailelere ulaştırılmasına vesile olduğum Merhum Necat Nasıroğlu adına düzenlenen etkinliğe katılmamazlık edemezdim. Şuna inanıyorum; hiçbir kapalı salon toplantıları ve hakkında herhangi bir etkinlik düzenlenmese bile Merhum, toplumumuz tarafından hep rahmetle anılacak ve hayırla yad edilecektir.

**

**

Geçtiğimiz ay rahmetle andığımız merhum Necat Nasıroğlu için anlamlı bir etkinlik düzenlenmişti.

O anma etkinliğinde Batman’a sığınan Suriyeli vatandaşlar ile kentimizin yerli yoksul ve yardıma muhtaç sakinlerinden kalabalık bir grubu yemekte bir araya getirmişlerdi.

Merhumun çocukları babalarına layık evlatlar olduklarını göstermişlerdi. Yoksulların gözetilmesi açısından anma etkinliği ardından bin aileye gıda desteği sağlanmıştı.

Bu arada Beşiri ilçemize bağlı İkiköprü Beldesi Korıxe çadır kampında bulunan tüm Ezidi aileler de gözetilmişti, geçmiş yıllarda gözetildikleri gibi.

Yıllardır her Ramazan ayında büyük gizlilikle kent merkezindeki çok yoksul, yardıma muhtaç ailelere, yetimlere, Suriyeli sığınmacılara basından ve kamuoyundan gizli olarak zekat yardımları ulaştırılıyor.

Değerli Okurlar, kır saçlı Adam, Batman Üniversitesi’nin kurucu üyelerinden birisi olup, kentimize bir fakülte kazandırmıştı. Eski Okurlarım hatırlayacaktır; kentimize fakülteler kazandırmak için az yazı yazmadık.

Batman Üniversitesi yönetimi, sağlık ve eğitim komplekslerinin yanı sıra Batman Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’ni kentimize kazandırdığı için kurumsal olarak merhum Nasıroğlu için bu programı düzenledi.

Batman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Aydın Durmuş, ‘Necat Amca’ dediği merhum ile ilgili anılarını anlatırken, güzel değerlendirmelerde de bulundu, proje ve azminden örnekler sundu. Batman’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine ve etkinliğe katılanlara yemek ikramının yapıldığı etkinlikle merhum tanıtılmaya çalışıldı.

Törende konuşan Sayın Ferhat Nasıroğlu’nun şu ifadelerini paylaşmak istiyorum: “Kır saçlı adam ardından güzel eserler bıraktı. O çalışmayı çok severdi. Şoförlükle başladı, azmiyle büyük işler başardı. O memleket sevdalısı adam, imkanlarım yoktu, okuyamadım diyordu ama okumayı her zaman teşvik etti ve öncelikle bizleri okuttu. Ama binlerce gencin de okuması için burslar verdi eğitimlerinin yolunu açtı. Çok çalıştı, kazancını ihtiyaç sahipleriyle paylaştı. O memleket sevdalısı adam güzel şeyler söyledi. Söylemekle yetinmedi, söylemlerini hayata da geçirdi ve ardından birçok eser bıraktı. Şoförlükle başlayan iş hayatı devasa bir çınara dönüştü."

Evet, Kır Saçlı Adam’ı bir kere daha rahmetle anıyorum. O mütevazi insanı on binlerce kişi rahmetle yad ediyor. Kentimizde, ilçelerimiz ve kırsallarında ne kadar hayırlı yapılar varsa harcı ve katkısını esirgemeyen, yoksulları gözettiği zaman mutlu olan Kır Saçlı Adam unutulmayacaktır.