Batman Kent Konseyi 11. Genel Kurulu için 21 Aralık 2019 günü Batman Barosunda toplantı yapıldı. Kent Konseyi’nin genel kuruluna katılım sağlamaları için onlarca dernek, oda, sendika, muhtar ve sivil toplum kuruluşuna posta yoluyla yazı gönderilmişti.

Postanedeki gecikme nedeniyle yazı ulaşan kurum kuruluş sayısı hayli azdı. Buna rağmen neredeyse çoğunluk sağlanacak düzeyde bir katılımın olduğunu gözlemledim. 93 temsilci katılımı olsaydı, salt çoğunluk olacaktı. Tahminen 70 civarında temsilci katılmıştı diyebilirim.

Genel kuruldan bir gün önce telefonla WhatsApp grubu kurularak Sivil Toplum Geliştirme Dairesine kayıtlı dernek, oda, sendikalar ile muhtarlar ve vakıflara ulaşılmaya çalışıldı. Tamamen iyi niyetle kenti sahiplenecek STK’ların katılımı amaçlanmıştı.

Ne yazık ki Batman Kent Konseyi hakkında bilgisi, malumatı olmayan niceleri duruma tepki gösterdi…

Neden gruba dahil edildiklerini söyleyerek tepkilerini gösteren nice dernek ve sendika başkanları, belki de konseyi illegal/yasa dışı bir kuruluş olarak düşünmüşlerdi…

**

**

10 DAİRE MÜDÜRÜNÜN KATILIMI ÖNEMLİDİR…

Oysa ki İçişleri Bakanlığı denetiminde faaliyet yürüten Kent Konseyleri, yasal zeminde çok hayırlı çalışmalar yapan kuruluşlardır.

Batman Kent Konseyi’nin yeniden yapılanmasına Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in tam destek vermiştir.

Tam on daire müdürü Batman kent Konseyi çatısı altında yapılacak hizmetlere destek verecektir.

Batman Kent Konseyi’nin daha yaşanabilir bir Batman için yürüteceği çalışmalara 10 daire müdürünün destek verecek olması çok önemli ve olumlu bir gelişmedir.

İşte o kurumlar:

İdare ve Denetim Müdürü

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü

Kültür ve Turizm İl Müdürü

İl Milli Eğitim Müdürü

İl Sağlık Müdürü

Gençlik ve Spor İl Müdürü

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü

Defterdar

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü

**

**

Evet, Batman Kent Konseyi 11. Genel Kurul toplantısına dünyaya değişik pencerelerden bakan çok sayıda sivil toplum ve demokratik kitle kuruluşlarının temsilcilerinin katıldıklarını gözlemledim.

Bu çok olumlu bir gelişmeydi.

Toplantıda değerlendirmeler yapanlar belki bir istisna ile kentimizin önemli sorunlarının çözümü için Batman Kent Konseyi’nin önemli bir işlev görebileceği konusunda güzel ve yapıcı görüşler beyan ettiler…

Kent Konseyi’nin hiçbir faaliyetine katılmadıkları halde aleyhte değerlendirmeler yapanlar, yapılan hizmetleri yok sayanlar bazen olmuştur.

Böyleleri çok ayıp ederek, saygınlıkları ile oynuyorlar…

Aylarca değil, yıllarca gecelerini gündüzlerine katarak bu kent için çabalayanların hizmetlerini inkar edenler, acaba bunu neden yaparlar?

Batman Kent Konseyi’nin geçmişte hayırlı hizmetlerde bulunduğuna dair onlarca kanıt gösterebilirim.

Türkiye’nin hiçbir kentinde belki böyle örnek çalışmalar yapılmamıştır...

2006 yılından 2015 yılına kadar yapılan hizmetleri, güzel çalışmaları yok sayanların, bu iddiada bulunacakların Batman Kent Konseyi ve yürütme kurulu bileşenlerinin temsilcilerine, aylık toplantılarına, yürütme ve genel kurullarına katılan Milletvekilleri, Vali, Belediye Başkanları, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, sendika, oda, vakıf, dernek başkanlarına, muhtarlara, basına haksızlık edecekleri açık bir gerçekliktir…

Onları itibarsızlaştırmaya çalışmak etik bir davranış olamaz…

Yapılan güzel çalışmalardan bir kitap çıkar…

Sadece Zilek suyunun korunması, İluh Deresi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hazırlanması, temizliği için Belediye, İl Özel İdaresi, TPAO, TÜPRAŞ ve DSİ arasında koordinasyon sağlanması, dere kenarındaki en yakın mahalle muhtarları ve okul müdürleriyle (12 okul) toplantılar yapılarak destek istenmesi, İpragaz Dolum Tesisi için çalışmalar yapılarak o alanın park olarak kente kazandırılması, madde bağımlılığıyla mücadelede önemli kararlar alınması, çalıştaylar ve paneller düzenlenmesi, bugünkü koordinasyon kurulunun oluşturulması için hamle yapılması bile başlı başına önemli hizmetlerdir.

İnşallah yapılan çalışmalarla ilgili broşürleri bu Pazar günü yapılacak genel kurulda tüm katılımcılara sunmaya çalışacağım.

Sonuç olarak hayırlı çalışmaları destekleyelim, destek vermiyorsak, karalamayalım diyorum vesselam