**Sonbaharda sararan yapraklar gibi bu mevsimde çok yakın simaları da bir bir kaybediyoruz. Geçen hafta Başkentte geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan SSK Hastanesi eski Başhekimi Op. Dr. Yaşar Mete’yi değerlendirdiğimiz yazının üzerinden birkaç gün geçmeden bu kez güzel bir simayı daha kaybettik.

**7 Yıldır Valilik Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yapan Nimettullah Gürhan, Gercüşlü merhum Melle Burhan’ın büyük oğluydu. Yılları, Valilik’te geçmişti. Hizmet içi eğitimden döndüğü günün sabahı kalbine yenik düşmüştü Gürhan…

ESKİ SSK HASTANESİ HEKİMLERİ
Sonbahar mevsimi geldi mi sararan yapraklar gibi yakından tanıdığımız simaları da maalesef kaybediyoruz.

Yıllarını Batman’ın ilk hastanesine veren 74 yaşındaki eski Başhekim Op. Dr. Yaşar Mete’yi geçen hafta kaybettik. 74 Yaşındaki yaşama veda eden Dr. Mete, bir süredir Ankara’da yaşıyordu.

1980-90’lı yıllarda eski Batman SSK Hastanesi, bir efsaneydi.

Başarılı hekim ve doktorların görev yaptığı o küçük hastanede imkansızlıklara rağmen yapılan ameliyat ve polikliniklerde muayene olan hasta sayısı neredeyse yanı başımızdaki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ile boy ölçüşür durumdaydı.

Yaşar Mete, ‘Xalo’ lakaplı Nevzat Mirkan, diş hekimi Emin Güven, Sabahattin Akbel, Fırat Kızılkaya, İzzettin Sütçü ve Halil Dalbaşı ve dönemin diğer hekimleri, farklı bir jenerasyondu.

O güzel hekimleri unutmak mümkün mü?

Onlar idealist birer hekimdi…

Öyle güzel izler bıraktılar ki o fedakar hekimleri eski Batmanlıların unutması imkansız.

O ekibin güzel dayanışması vardı. Cuma günleri geldi mi soluğu Cuma Usta’da alır, tadına doyum olmayan kebabı afiyetle yerlerdi. Bir aile ortamıyla çalışan o hekimler, kabuğuna sığmayan o dönemler Batman’ının sağlık hizmetine büyük emekler vermişlerdi.

İşte o hekimlerin başındaki başhekim Op. Dr. Mete’yi, geçtiğimiz günlerde kaybettik. O örnek başhekimi değerlendiren geçen haftaki yazımın üzerinden bir gün geçmeden Valiliğin Yazı İşleri Müdürü Nimettulah Gürhan’ın sessizce aramızdan ayrılışını da yazıyoruz.

SESSİZ-SAKİN BİR SİMAYDI
Batman Valiliği’nde uzun yıllar görev yapan Nimettulah Gürhan, son 7 yıldır Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlenmişti. Henüz 53 yaşındaydı ama yörenin yakından tanıdığı babası Melle Burhan’ın birkaç yıl önce hayata veda etmesi, büyük oğlu Nimettulah’ı da sarsmıştı.

Valilik binasının zemin katında kiminle karşılaşırsa hemen ceketinin düğmesini ilikler, babası gibi saygıda kusur etmeyen bir simaydı Gürhan…

Geçen hafta hizmet içi eğitim semineri için Ankara’ya gitmişti. Hafta sonu geldiği Batman’da evinde geçirdiği kalp krizine yenik düşen Gürhan, aramızdan sessiz-sedasız ayrıldı.

Görevinin dışında çarşı-pazar ve sokakta karşılaştığı kim varsa selam vermeden, hal-hatır sormadan bırakmadı o güzel sima…

Hayat çok kısa… Bir varsın, bir yoksun.

Op. Dr. Yaşar Mete’den sonra güzel bir simayı daha kaybettik.

Mekanları cennet olsun.

****************

BATMAN TANITIM GÜNLERİ
Bir yılı aşkındır Batman’da görev yapan Vali Hulusi Şahin, bu şehrin tanıtımı için örnek projelere imza atan sıra dışı bir Vali…

Geçenlerde Gebze-Dilovası’nda birlikte görev yaptığı tanınan işadamlarını Batman’a davet eden Vali Şahin, bu şehrin geniş kitlelerde tanıtılması için de inanılmaz derecede çalışıyor.

Batman, ilk kez İstanbul-Yenikapı’da geniş kapsamlı tanıtım günleri için görücüye çıkıyor.

5-8 Aralık 2019 tarihleri arasında İstanbul’daki hemşerilerimizin gözü de bu tanıtım günlerinde olacak. Turistik yerler, el sanatları ve yöresel yemeklerden tutun da Batman, tüm yönleriyle ülke çapında tanıtılacak bu etkinliği önemsiyoruz.

Tanıtım günlerinin yapılacağı İstanbul-Yenikapı’daki bu önemli etkinlik, Batman’a büyük katkı sağlar. Başka şehirlerde olduğu gibi farklı kurum temsilcilerinin de yer alacağı tanıtım günlerinde Batman’ı ülkeye tanıtacak farklı içerikler de kullanılabilir.

Aralık’ın ilk haftası, Batman için önemli bir tanıtım dönemi olacak.