Dünya karpuz üretiminde Çin'den sonra 4 buçuk milyon ton ile 2. sırada olan Türkiye'nin, karpuz ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayan Adana'da fideler, Karataş ilçesinde toprakla buluştu. Akdeniz ile Akyatan Lagünü arasında kalan kumluk alanda yetiştirilen Türkiye'nin erkenci karpuzları için işçiler sabahın erken saatlerinde tarlalara geldi.
İşçilerin bazıları toprağı düzeltirken, bazıları fide çukurlarına gübre yerleştirdiği toprağı, fide ekimine hazır hale getirdi. Binbir emekle fideler toprakla buluşurken soğuktan korumak için üstlerini naylonla kapattı.
Nisan'ın son haftası hasat bekleniyor
Hava sıcaklığının mevsim normallerinde gitmesi halinde Mayıs ayının ikinci haftasında hasat edilerek pazarda ilk tescilli karpuz olarak satılacak. Kent genelinde karpuz bu sene 150 bin dönüm alanda ekilecek.