Türkiye’nin birçok ilinde 15-20 kilometrelik tüneller açarak hem ulaşımı kolaylaştıran hem de kaza risklerini düşüren, yine ‘yol medeniyettir’ düsturuyla şehirlere hizmet götüren Karayolları Genel Müdürlüğü’ne açık sitemimdir…

Yapacağımız eleştirilere ‘Biz Batman’a 15 yılda şu kadar yol yaptık, bu kadar köprü inşa ettik, yatırım programlarımızda şunlar var...’ diye yanıt vermeden önce sorularımıza ve beklentilere hak vermenizi bekliyoruz…

Diyarbakır Bölge Müdürlüğü çalışma alanı içinde bulunan 630 Bin nüfuslu Batman’da, ‘Batman Organize Sanayi-Beşiri yolu’ olarak bilinen karayolumuzda iki gün önce gencecik bir insanımızı daha kaybettik.

Genç bir tekstil işçisi kadın, yolun karşısına geçmek istediği sırada bir aracın altında kalarak can verdi.

Bu acı olay iki gün önce yaşandı.

Geçtiğimiz yaz mevsiminden bugüne ise aynı yolda en az 10 insanımız hayatını kaybetti.

Bir önceki yıla bakarsanız da acı tablo değişmiyor, benzer tablo var.

Onlarca hasarlı trafik kazası da cabası…

Yukarıda verdiğimiz rakamlar sadece ‘rakam’dan ibaret değil, birer can!

Batman kamuoyunda artık ‘Ölüm yolu’ olarak adlandırılan bu güzergahta ne orta refuj, ne kaldırım, ne de aydınlatma var…

Türkiye’nin birçok ilinde bırakın orta refuju ve beton asfaltı, kilometrelerce dağı indirip mükemmel işler çıkarıyorsunuz.

Ancak 630 Bin nüfuslu bir şehirde en basit yatırımları bile yapmaktan neden imtina ediyorsunuz?

Yine Güneydoğu’nun birçok ilinde olduğu gibi Batman’da da yaptığınız bütün ‘üst geçitler’ neden bu kadar işlevsiz. Hiçbir üst geçidinizde ne asansör var ne de yürüyen merdiven…

Geçtiğimiz haftalarda ise Batman’ın Gültepe mahallesinde üst geçitlerinizin işlevsizliği nedeniyle gencecik bir anne yolun karşısına geçmek isterken bir aracın altında kalarak yaşamını yitirdi.

Elbette bazı kazalara ve olaylara ‘kader’ diyebiliriz. Ancak hiçbir önlemin alınmadığı veya eksik bırakıldığı yollarda bu kadar ihmal varken yaşananlara sadece ‘kader’ demek ne kadar doğru!

Batman ve bölgenin diğer illerine yaptığınız ve sadece ‘demir yığını’ görüntüsü veren bu üst geçitlerde hadi çocuklu aileleri düşünmediniz, peki engelli vatandaşlar da mı hiç aklınıza gelmedi?

Yine yaklaşık 25 yıldır devam eden Batman-Diyarbakır karayolu girişindeki 10 kilometrelik yolda nice canlar yitirdik.

Amiyane tabirle; Dümdüz yolu 25 yılda bitirmemek nasıl bir anlayıştır? Kimin ihmalidir, kabul edilebilir gerekçesi nedir? Bu yol acaba genç mühendislerin ‘staj yolu’ mu?

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nün yöneticileri;

Yanı başımızdaki Diyarbakır, Mardin ve Bitlis’e baktığımızda ne şaheserler gerçekleştirdiğinizi gayet iyi görüyoruz.

Geçen yaz mevsiminde Diyarbakır girişinden başlattığınız ve Bismil ilçesine kadar gelen yolu son sürat tamamladınız, yetmedi Diyarbakır OSB’ye DDY ulaşımı için ekstra işler yaptınız.

Mardin yolu ise zaten kusursuz.

Bu çalışmaları görünce elbette hakkınızı teslim ediyoruz.

Fakat yukarıda saydıklarım eksiklikler ve diğer şehirlere yapılanları göz önünde bulundurduğumuzda ‘Batman üvey evlat mı?’ sitemimizde haksız mıyız?

Karayolları’nın  başındaki isimler; büyük şehre aday bir memlekette bu kadar insanın can verdiği yollara önlem almak, yine şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları petrol şehrinin insanlarına neden çok görüyorsunuz?

Özetle; en az 15 bin çalışanın sabah-akşam kullandığı Batman OSB-Beşiri karayolunda bir an önce önlemler alınmalıdır.

Yine Karayolları Genel Müdürlüğü artık Batman’ı ‘üvey evlat’ statüsünden çıkarıp, diğer şehirlere kazandırdığı yatırımları, ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan petrolün başkenti Batman’a çok görmemelidir.

630 Bin nüfuslu bu şehri daha fazla ihmal etmeyin, nice canlarımızı yitirmeyelim.

Esen kalın.