Bu kentin belediyeyi ilgilendiren yığınla sorunu bulunmaktadır. Köşemi takip edenler bu sorunların neler olduğunu çok iyi bilirler.

İluh Deresi’nin ıslahı,

kentin atıksularının kimyasal/biyolojik arıtmadan geçirilmesi,

katı atıkların/çöplerin bertarafı,

içme sularımızın temizliği-fenol değerlerinin takibi,

asbestli su borularının değişimi,

park, bahçe ve kentin cadde/sokak genel temizliği,

sulama kanalının temiz tutulması,

besicilik,

halk sağlığının korunması,

yeşil alanların artırılması,

kaçak yapılar/imar

kaldırım işgallerinin önlenmesi…

**

**

Aklıma bir çırpıda gelen sorunları böylece özetledim.

Daha yığınla sorun sayabilirim.

Bütün bu sorunlarla mücadelenin kolay olmadığını takdir edersiniz.

Bunun için bütçe, eleman, teknik destek lazım.

Her bir sorun için sayfalar dolusu değerlendirme yapabilirim.

Bu sorunları sürekli gündeme taşıyarak, çözümüne katkı sağlamaya çalışmaktayım.

Batman Belediyesi’nin halkımız yararına, toplum lehine bütün faaliyetlerine tereddütsüz destek verilmesi gerektiğine inandığım gibi, desteklemeyi de görev biliyorum.

Çünkü bu kentin sorunları hepimizi ilgilendiriyor. Çocuklarımızın sağlığı, daha yaşanabilir güzel bir Batman için en önemli görev belediye yönetimlerine düşüyor.

**

**

KALDIRIM İŞGALLERİNE SON VERİLMELİDİR…

Değerli Okurlar, yazımın girişinde sorunları özetle sunarken kaldırım işgallerine son madde olarak değindiğimi görmüş olmalısınız. İnsan sağlığını ilgilendiren diğer meselelerin yanında tabi ki basit kalıyor.

Ancak kaldırım işgalleri halkımızın rahatı ve güvenliği için önemlidir. Belediye yönetiminin son günlerde kentin geleceğini ilgilendiren bazı önemli Son günlerde Belediye yönetiminin imar sorunları, olası bir depremde insanların can güvenliği için kaçak yapılar meselesi ile ilgilenmesi dikkat çekici gelişmelerdir.

Bu kentin tüm sorunlarının ortak akılla ve toplumun genel çıkarlarının korunmasıyla çözümü için belediye yönetimine destek verilmelidir.

Toplum yararına olan hayırlı çalışmalarda belediye yönetimine gereken toplumsal destek verilmezse, sorunlarla boğuşup duracağız…

O zaman da hiç kimsenin sorunlardan şikayet etmeye, yakınmaya hakları olamaz…

Bugün kaldırım işgalleri ile ilgili değerlendirme yapacaktım, değerlendirmem uzadı.

**

**

Kaldırım işgalleri diyerek geçmemeliyiz.

Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen bir sorundur kaldırım işgalleri…

Kimi esnaflarımızın sadece kendi çıkarlarını gözeterek başvurdukları kaldırım işgalleri ile yaya hakları hiçe sayılmaktadır…

Belediye yönetiminin bu konuda aldığı karar ve fiilen başlattığı uygulamalara tam destek verdiğimi belirteyim. Belediye internet sitesinde yer alan konumuzla ilgili yazılı basın duyurusunu bilgilerinize sunmak istiyorum: “Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, araç park yerlerini şahsi araçları için işgal eden işyeri sahiplerine Zabıta Müdürlüğü personelince gerekli uyarıların yapıldığını söyledi. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bundan böyle hiçbir işyeri sahibinin kendi kişisel ihtiyacı için beton blok, briket, saksı, çiçeklik, lastik, reklam dubaları, blok briket, teneke, vs. gibi gereçlerle yol işgal etmesine müsaade etmeyecek. Batman Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir imzalı broşürleri esnaf ve vatandaşlara dağıtarak bundan böyle görüntü kirliliği oluşturan cisimlerle cadde ve sokakları şahsi menfaatleri için işgalde bulunanlara yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini, yer işgali için yola bırakılan materyallere el koyarak ilgililer hakkında cezai işlem uygulayacağını hatırlattı. Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Batman’ın büyükşehir olma yolunda adım adım ilerlediğini, modern bir şehir görünümünde olan Batman’ın estetiğine yaraşır bir görünüme kavuşturulması için bu davranışların kesinlikle kabul edilemeyeceğini, kural ihlali yapanlara 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 38/1 maddesine istinaden ceza-i işlem uygulanacağını ifade ettiler.”

http://batman.bel.tr/Content.aspx?ContentID=12376&CategoryID=25

Belediye eş başkanlarının yazılı basın açıklaması böyle. Önemlidir, anlamlıdır, kesinlikle ciddiye alınmalıdır. Bu açıklamanın esnaflarımızca dikkate alınması yasal bir zorunluluktur. Kaldırım işgallerinin önlenmesi, yaya haklarının korunması konusunda sayısız kez, mevcut, gelmiş ve geçmiş belediye yönetimlerini eleştirdiğimi, bu konuda yapıcı, yol gösterici yorumlar yazdığımı bilirsiniz.

Toplu yaşam kurallarına esnaflarımızın özellikle dikkat etmesi gerekiyor.

İnşallah kaldırım işgallerine duyarlılığım devam edecektir. Yönetimin hiçbir esnafa bu konuda müsamaha göstermemesi dileğimle.