Batman’da neredeyse dört yılı dolduracak olan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, kentin dört bir tarafına eşit hizmet götürme gayretinde şu günlerde.
Yerel yönetim, petrol şehrini hakettiği noktaya taşımak için çalışmalarını gece-gündüz demeden aralıksız sürdürüyor.
Kentin bütün bölgelerinde çalışan Belediye ekipleri, şu günlerde özlem duyulan çiçeklerle ‘Yeşil bir Batman’ için tek döküyor.
Göreve başladığı günden bu yana titizliğiyle bilinen Belediye Başkanvekili Aksoy, çalışmaları zaman zaman yeterli bulmadığını da söylüyor;
“Modern kentlerde çizgiler daha net ve renkler daha belirgindir. Caddelerimizi daha net çizgilerle belirginleştiren orta refüj, bordür taşları, boyama ekiplerimizce düzenli olarak elden geçirilecek, şehrimizi modern bir kent görünüme kavuşturabilmenin çabası içindeyiz.”
Kentin gözde güzergahlarından olan ve yayaların daha çok turladıkları Turgut Özal Bulvarı’nın, Belediye ekipleri tarafından temiz tutulması ve mevsimlik çiçeklerle bezenerek petrol şehrine yakışır bir görünüme kavuşturulması Başkanvekili Aksoy’un öncelikli görevi.
Bir de şehrin eski meydanı olan Cumhuriyet alanına el atmaya hazırlanan Belediye, yeni projesini bir an önce hayata geçirmeli.
Önümüz bahar.
Belediye şu günlerde çarşı merkezini daha da renklendirmenin çabası içinde.
Başkanvekili Aksoy’un; “Batman’ı renga renk ve yemyeşil bir kent yapma konusunda sonuna kadar kararlıyız” sözleri gelecek adına umut veriyor...