*Mahalle buluşmalarının üçte birini gerçekleştiren Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, bu kez İluh kıyısındaki Yeşiltepe sakinlerinin konuğuydu. Vali Şahin, semt sakinlerine ‘kentsel dönüşümün’ müjdesini veriyordu.

* ‘Artık sizleri 30-40 yıl gibi bekletme dönemi geçti’ diyen Vali Şahin’in mesajlarını pür dikkat dinleyen Yeşiltepe sakinleri, sorunlarının çözüme doğru gitmesinden ötürü mutluydu. Yöneticileri karşılarında bulan mahalle sakinleri, sorunlarını bir bir anlatıyordu…

YEŞİLTEPE’DE BİR VALİ…
İluh; Batman’ın ilk yerleşim birimlerinden…

Şehrin çekirdeğini her ne kadar İluh oluşturuyorsa dahi yanı başındaki Yeşiltepe de petrol kentinin eski mahallelerinden...

Yıllarca atıkların aktığı o derenin dili olsa da konuşabilse.

Petrol atıkları ile foseptik suyu ve şu günlerde tarlalardan akan çamurla adeta toprak rengini alan İluh deresinin birkaç adım ötesinde belediyenin yeşil alanları dikkat çekiyor.

13’üncü mahalle buluşması için Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, sorunların yerinde tespiti için Yeşiltepe’deydi...

Mahalle Muhtarı Ebedin Türkan ve semt sakinlerinin karşıladığı Vali Şahin ve beraberindekiler, mahallelinin sorunlarını tek tek dinledi.

Derenin geçtiği güzergahta direkt etkilenen 12 mahalleye beklenen haberi veriyordu Vali Şahin: “Artık sizleri 30-40 yıl gibi bekletme dönemi geçti. İluh Deresinin çevresindeki alanlar kamulaştırılacak. Yakın bir sürede de bu çalışmalar başlayacak. Görevli ekipler ev ev dolaşıp görüşme yapacak. Kamulaştırma 12 mahalleyi kapsayacak. Çalışmalara etaplar halinde başlayacağız. İlk etaba da bu yıl başlanacak…”

Vali Şahin, mahallelerin üçte birini dinledi…

Buluşmalarda daha çok ücra semtlere öncelik veren Vali Şahin yanında Belediye ünite müdürleri ve yöneticileri de bulunduruyor.

Çünkü mahalle sakinlerinin ne isteği varsa konunun muhataplarına ulaşması için ilgilileri toplantılarda bulundurmayı tercih Vali Şahin, sorunların yerinde çözümünü önemsiyor.

Tüm mahallelerde talepler birbirinin benzeri...

İşsizlik en büyük sorun…

En çok talepte iş imkanlarının yaratılmasına dair.

Bir de geçmişten kaynaklı altyapı sorunlarının yaşandığı Batman’ın semtlerinde son dönemlerde yeşil alan atağına yönelen yerel yönetim herkesten tam puan almış. Yeşiltepe Ortaokulunun yanıbaşına kazandırılan park o kadar güzelki…

7’den 70’e mahalle sakinleri akşam serinliğinde soluğu parkta alıyor.

İluh deresinin dibinde yaşam kalitesinin artmasına yönelik belediyenin kentsel dönüşüm projesi büyük heyecan yaratmış.

Semt sakinlerini çoğunun gözü kentsel dönüşüm projesinde...

Çevre-Şehircilik İl Müdürü ve Başkan Yardımcısı Muzafffer Özkan da afete uğrayan diğer bölgelerin dışındaki alanlarda İmar Müdürlüğünün çalışma yaptığı hatırlatıyor ve ekliyordu: “Kentsel dönüşüm kapsamında yerinde dönüşüm yapmayı planlıyoruz.”

İşte bu kentsel dönüşüm yerlerinden biri de İluh ve çevresindeki mahallelerdir.

Sözün özü; Kentsel dönüşüm tam anlamıyla uygulandığında 12 mahallede yaşayan sakinler adeta nefes alacak.

Sağlıkla kalın.