*Küçükbaş hayvancılığın en çok yapıldığı Batman’ın Hasankeyf ilçesinde baharın gelişinin sevinci yaşanıyor. Kış mevsimi boyunca ahırlarda tutulan keçi ve koyunlar, baharın gelişiyle meralara çıkarılmaya başlandı.
CEMRELER DÜŞTÜ, DOĞA CANLANDI
Batman’ın Hasankeyf ilçesi başta olmak üzere diğer ilçelerinde kış mevsimi boyunca ahırlarda tutulan keçi ve koyunları meralara çıkaran besicilerin yüzü gülüyor. Otların yeşermesiyle besiciler aylardır ahırlarda besledikleri hayvanlarını meralara çıkardı. Hasankeyf ilçesinin Palamut Köyü ile çevresindeki köylüler, Ilısu baraj gölüne sıfır olan meralarda sürülerini otlattırmanın sevincini yaşıyor.
ILISU ÇEVRESİNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Son yağışlar ile karların erimesiyle su seviyesinin yükseldiği Ilısu baraj gölü çevresi, otlanan hayvanlarla birlikte renkli görüntüler oluşturdu. Merada otlayan hayvanlarının süt veriminin daha iyi olacağını belirten Palamut Köyü’ndeki bazı besiciler; “Bir süredir hayvanlarımızı ahırlarda besliyorduk. Bahar mevsimiyle birlikte hayvanlarımızı meraya çıkardık. Sürülerimizi 2 ay merada kaldıktan sonra yaylaya çıkaracağız” dediler.