TIBBİ SARF MALZEME SATIN ALINACAKTIR
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İl Sağlık Müdürlüğümüze Bağlı Batman EAH., Gercüş DH, Kozluk DH, Beşiri DH, Sason DH ve ADSM`nin İhtiyacı Olan 96 Kalem Biyomedikal Sarf Malzeme Alımı. 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İKN
:
2023/1428228
1-İdarenin
a) Adı
:
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
b) Adresi
:
Kültür Mah. Üniversite Cad. No: 21 MERKEZ/BATMAN
c) Telefon ve faks numarası
:
4882139075 - 4882151948
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası
:
https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-İhale konusu mal alımın
a) Adı
:
İl Sağlık Müdürlüğümüze Bağlı Batman EAH., Gercüş DH, Kozluk DH, Beşiri DH, Sason DH ve ADSM`nin İhtiyacı Olan 96 Kalem Biyomedikal Sarf Malzeme Alımı.
b) Niteliği, türü ve miktarı
:
96 Kalem Biyomedikal Sarf Malzeme Alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer
:
Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Gercüş Devlet Hastanesi, Kozluk Devlet Hastanesi, Sason Devlet Hastanesi, Beşiri Devlet Hastanesi
ç) Süresi/teslim tarihi
:
Malın/işin sözleşme süresi 12 aydır. Sözleşmenin imzalanmasını takip eden 12 ay içerisinde, sağlık tesislerinin resmi siparişi üzerine yüklenici firma/firmalar uhdelerinde kalan malzemeleri pey der pey teslim edecektir. Sağlık tesisinin resmi siparişi sonrası teslimat süresi 10 gündür.
d) İşe başlama tarihi
:
3 takvim günü içinde işe başlanır.
3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati
:
05.01.2024 - 10:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres)
:
BATMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TOPLANTI SALONU
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgelerine ilişkin bilgiler:
- İstekli firmalar ihale tarihi itibariyle teklif etmiş oldukları ürünlere ilişkin Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına (TİTUBB) ve/veya Ürün Takip Sistemine (UTS) kayıtlı ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu belgelendireceklerdir. Teklife esas ihale konusu malzemelerin teknik şartnamesinde farklı ebat/boyutların belirtilmesi durumunda da her bir ebat/boyut için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına (TİTUBB) ve/veya Ürün Takip Sistemine (UTS) kayıtlı ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğuna ilişkin detaylandırılmış ihale sıra no’su ile belirtilen belge/ belgelere ait bilgiler yeterlik tablosunda belirtilecektir.
- İstekli firmanın üretici veya ithalatçı (tedarikçi) bir firmanın bayisi olarak teklif vermesi durumunda; Teklife esas ürünün Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına (TİTUBB) ve/veya Ürün Takip Sistemine (UTS) kaydı ile birlikte bu ürünün/cihazın üreticisinin veya ithalatçısının (tedarikçisinin) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına (TİTUBB) ve/veya Ürün Takip Sistemine (UTS) kayıtlı olduğunu ve kayıtlı bu üretici veya ithalatçının (tedarikçinin) bayisi olduklarını, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası'na (TİTUBB) ve/veya Ürün Takip Sistemine (UTS) ait internet sayfasından alacakları ana ekran görüntüsü çıktılarına (kaşe, imza yaparak ve ihale sıra no’su belirtilerek) ait bilgileri yeterlik tablosunda belirteceklerdir. İstekli firmaların Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB) ve/veya Ürün Takip Sistemine (UTS) ait internet sayfasından alacakları Taahhütname vb. internet çıktıları kabul edilmeyecektir.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1.
4.3.1.1. Standarda ilişkin belgelere ait bilgiler:
-4. Kalem için teklif verecek olan firmanın; Ürün antimikrobiyal etkinlik olarak EN 13724 standardına göre 5 dk da bakterist, EN 14476 standardına göre 5 dk da virüsit, EN 13624 standardıma göre 5 dk da fungusit, EN 14348 standardına göre 5 dk da mikobakterisit, EN 13704 standartlarına göre 5 dk da sporisid etkili olmalıdır. Firma bu etkinlikleri karşıladığına dair T.C. Sağlık Bakanlığı veya uluslararası referans akredite laboratuvarlarda yapılmış mikrobiyolojik çalışma raporlarını sunmalıdır. Ürün aktive edildikten sonra 14 gün etki süresine sahip olmalıdır. Firma T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından referans gösterilen laboratuvarlarda çalışılmış bilimsel raporlarını sunmalıdır. Ürün kullanılacakmetal ekipmanlarda korozyona neden olmamalı, korozyon yapmadığına dair Sağlık Bakanlığı tarafından referans akredite laboratuvarlarda uluslararası metotlarla çalışılmış metal antikorozyon analiz çalışmasını sunmalıdır. Ürün endoskoplarda herhangi bir korozyona neden olmamalıdır. Bilinen endoskop markalarından (Fujinon, Pentax, Olympus) en az birine ait polimer yüzey antikorozyon test raporunu Sağlık Bakanlığı tarafından referans akredite laboratuvarlarda uluslararası metotlarla çalışılmış olmalı ve bilimsel raporlarını sunmalıdır. Ürüne ait Güvenlik Bilgi Formunu sunmalıdır. MEK Test stripleri pH ölçer olmayıp solüsyona özel kimyasal madde ölçer olmalı, test striplerinin Sağlık Bakanlığı tarafından referans referans akredite gösterilen laboratuvarlarda validasyon  çalışması yapılmış ve belgelendirilmiş olmalıdır. Üreticinin ISO 9001, ISO 13485 kalite belgelerini sunmalıdır. Ürünün üretim serisine ait, üretici firmanın orijinal analiz sertifikasını sunmalıdır.
-32. Kalem için teklif verecek olan firmanın; Dekontaminasyon temizleme deterjanı TÜRKAK onaylı Mikrobiyoloji test raporu, bakteri ve mantar; Dekontaminasyon temizleme deterjanı içeriğindeki parfüm ksımını oluşturan bitkisel ektrakt; Aesculus Neglecta, Gysophflla Arrostii gibi Magnoliophyta bitki grubuna dahil dopal maddelerden oluşmalı, bu içreik sorumlu kimyager tarafından onaylanmalı ve yeterlik tablosunda belirtilmelidir. Dekontaminasyon temizleme deterjanı kullanım sonucu kanalizasyon giderine dökülebilmesi için en az %90 bio-parçalanır özellikte olmalı ve bu özelliğin; ürünün içeriğindeki maddelerin, 23 Aralık 2010 tarihli 27794 sayılı resmi gazete de yayınlanan ‘‘Deterjan ve Deterjanlarda kullanılan yüzey aktif maddeler hakkında tebliğ’’ yönetmeliğinin Ek-II ve Ek-III te mevcut olan test metotları kullanılarak ölçülmesi ve sonuçları içeren raporun sorumlu kimyager tarafından onaylanıp beyan edilmesi gerekmektedir. Üretici firma ürüne ait Güvenlik Bilgi Formunu sunmalıdır. Güvenlik Bilgi Formları sorumlu kimyager tarafından hazırlanmış olmalı ve bu sertifika ibraz edilmelidir. Üretici firma Gümrük ve Ticaret Bakanlığından üretim izin belgesi ile üretiyor olmalıdır. Üretici firmanın sorumlu teknik personel belgesini sunmalıdır.
-33., 34., 35. ve 36. Kalemler için teklif verecek olan firmanın; Yüklenici firma TSE ve ISO 9001 belgesine sahip olmalıdır.
-49. Kalem için teklif verecek olan firmanın; ISO ve TSE kalite belgelerinden birine sahip olmalı ve CE uygunluğu olmalıdır.
-80. Kalem için teklif verecek olan firmanın; Firmanın ISO 9001:2008 belgesine sahip olmalıdır.
-83., 84., 85. ve 86. Kalemler için teklif verecek olan firmanın; Satıcı firmanın veya temsilci firmanın ISO 9001:2008 ve ISO 13485:2003 belgesi olmalıdır.
-92. Kalem için teklif verecek olan firmanın; Kapsam dışı olan ürünler için firma kapsam dışı olduğunu kaşeli/imzalı beyan etmelidir.
4.3.1.2. Yetkili kurum ve kuruluşlara kayıtla ilgili belgeler:
-40. ve 45. Kalemler için teklif verecek olan firmanın; Firmalar satmış oldukları ürün için tek yetki belgesi ve ilgili cihaz için son 3 yıl içinde alınmış teknik eğitim sertifikası olmalıdır.
-41. Kalem için teklif verecek olan firmanın; Sensörün takılacağı cihazın üretici firması tarafından verilmiş, cihaz ile tam uyumlu çalıştığını gösterir uyumluluk belgesi olmalıdır. Firmalar satmış oldukları ürün için tek yetki belgesi ve ilgili cihaz için son 3 yıl içinde alınmış teknik eğitim sertifikası olmalıdır.
-43. Kalem için teklif verecek olan firmanın; Teklif veren firma SLE marka 4000/5000/6000 ventilatör cihazlarına servis verme ve bakım yapma yetkisine sahip olduğunu belgelemelidir. Firmalar ISO 9001 Kalite Standartlarına sahip olmalıdır. Firmanın teklif verdiği cihazın cins ve markasını kapsayan TS 12426 satndardı ‘’ yetkili servisler tıbbi cihazlar için kurallar’’ kriterlerine sahip TSE tarafından TSE hizmet yeterlilik belgesi olmalıdır. Teklif verecek yan sanayi üretimlerin SLE firmasından uygunluk belgesi olmalıdır.
-47. Kalem için teklif verecek olan firmanın; Malzeme satış yeri yeterlilik belgesi, UBB bilgisi, marka, model, seri/lot numarası olmalıdır.
-48. Kalem için teklif verecek olan firmanın; Firmalar satmış oldukları ürün için tek yetki belgesi olmalıdır. CE belgesi olmalıdır.
-51. Kalem için teklif verecek olan firmanın; Tıbbi cihaz satış merkezi yetki belgesi olmalıdır.
4.3.2. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğraflarına ilişkin bilgiler ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları:
- İhale komisyonumuzca yapılacak olan değerlendirmelerde yeterlik kriterlerini sağlayan ve en avantajlı teklifi veren 1. ve 2. İstekli firmalardan belirtilecek tarih ve saatte yeterlik tablosunda beyan ettikleri belgeler ile beraber teklif verdikleri kalemlere ait 1 adet numune istenecektir. Numuneler Eğitim Araştırma Hastanesi Biyomedikal Depo sorumlusu Hüsam ÖZALP'a tutanak karşılığı teslim edilecektir. Yeterlik tablosunda belirtilen belgeler İl Sağlık Müdürlüğü Merkezi Satın Alma birimine tutanak karşılığı teslim edilecektir.
- Numuneler düzenli olmalıdır, numunelerin üzerinde firmayı tanımlayıcı bilgilerin bulunması gerekmektedir.
- Numunelerin üzerinde sıra numarası ve ürün isimleri belirtilecektir.
- Numune getirmeyen firmalar fiyat verdikleri kalemlerde değerlendirme dışı bırakılacaktır.
- İstekli firmalar ek bir cetvelde sunmuş oldukları ürünün markasını ve yerli malı olup olmadığını belirteceklerdir. Yerli malı belgeleri ihale sıra numarasına göre belirtilecektir.
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecek olup yerli malı teklif eden yerli istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.
7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10. Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.
11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.
14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.
#ilangovtr Basın No ILN01951382