TIBBİ CİHAZ SATIN ALINACAKTIR
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI

Müdürlüğümüze Bağlı İluh Devlet Hastanesi için Tıraşlama (Shaver) ve Cihazı Alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İKN
:
2023/360342
1-İdarenin
a) Adı
:
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI
b) Adresi
:
Batman İli Sağlık Müdürlüğü MERKEZ BATMAN MERKEZ/BATMAN
c) Telefon ve faks numarası
:
4882139075 - 4882151948
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası
:
https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-İhale konusu mal alımın
a) Adı
:
Müdürlüğümüze Bağlı İluh Devlet Hastanesi için Tıraşlama (Shaver) ve Cihazı Alımı
b) Niteliği, türü ve miktarı
:
1 Adet Tıbbi Cihaz Alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer
:
İluh Devlet Hastanesi
ç) Süresi/teslim tarihi
:
Malın / işin sözleşme süresi 24 aydır. Sağlık tesisinin resmi siparişi üzerine yüklenici firma/ firmalar uhdelerinde kalan tıbbi cihazları 45 gün içinde idarenin belirleyeceği yere faal bir şekilde teslim edecektir.
d) İşe başlama tarihi
:
3 takvim günü içinde işe başlanır.
3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati
:
12.05.2023 - 10:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres)
:
Batman İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgelerine ilişkin bilgiler:
- İsteklilerin ihale tarihi itibarı ile teklif ettiği cihaz ve ürününün imalatçısının veya ithalatçısının da T.C. İlaç Ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasında (TİTUBB) veya (ÜTS) Ürün Takip Sistemine kayıtlı olması ve isteklinin de T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasında veya (ÜTS) Ürün Takip Sistemine yetkili satıcı olduğuna ait belgenin sayı ve numarası Yeterlik Tablosunda belirtilecektir.
- T.C. Sağlık Bakanlığının 2010/11 Sayılı Genelgesi gereği İhale tarihi İtibarı ile İstekliler tarafından Teklif edilecek cihaz ve malzemelerin T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına (TİTUBB) veya (ÜTS) Ürün Takip Sistemine kayıtlı olması (Bayilik belgesi) ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylıdır belgesinin sayı ve numarası Yeterlik Tablosunda belirtilecektir.
- T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz ulusal Bilgi Bankasına veya (ÜTS) Ürün Takip Sistemine kayıt zorunluluğu olmayan kalemleri teklif eden istekliler kayıt zorunluluğu olmadığına dair gerekçeli belgelerini Yeterlik Tablosunda belirtilecektir.
- Aday/istekli firmalara ait Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Yetki Belgesi olmalıdır. Bu belgeye ilişkin bilgiler yeterlik tablosunda belirtilecektir.
 4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. Satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgeler:
- Teklif edilen cihaz, bileşen aksesuarları ve ek sistemleri en az 2 yıl garanti kapsamında olacaktır. Garanti kapsamı süresince, kataloğunda belirtilen periyotlarda (aylık, üç aylık, altı aylık gibi) yedek parça dâhil her türlü servis, bakım ve onarım hizmetinin yetkili firma tarafından ücretsiz olarak verileceğine dair belge teklif ile birlikte istekli ve yetkili üretici ve/veya ithalatçı firma tarafından taahhüt edilecektir. Bu belgeye ait bilgiler Yeterlik tablosunda belirtilecektir. 
- Garanti süresi bitiminden sonra yedek parça dahil ve hariç olmak üzere, katalogda belirtilen periyotlarda (aylık, üç aylık, altı aylık gibi) servis, bakım ve onarım hizmetlerinin ücretini gösterir belge, istekli ve yetkili üretici ve/veya ithalatçı firma tarafından Yeterlik Tablosunda belirtilecektir. Yedek parçaların da garanti kapsamında olacağı ayrıca belirtilecektir. 2 (iki) yıllık garanti bitiminden sonraki garanti ve bakıma ait belgeler ve ücretleri sözleşme aşamasında idareye teslim edilecektir. 
- Cihaza ait 10 (On) yıllık yedek parça fiyat listesi Türk Lirası cinsinden verilecektir. Listenin verildiği tarihten itibaren geçen sürede oluşan enflasyon farkı (TUİK tarafından TÜFE) oranına göre yedek parça fiyatlarına eklenecektir. Bu fiyat listesi istekli firma yetkilileri tarafından imzalı ve kaşeli olarak hazırlayacaklardır. Fiyat listesine ait bilgiler yeterlik tablosunda belirtilecektir.
- İstekli/aday firmalar tarafından Yetkili Teknik Servis Listesine ait bilgileri Yeterlik Tablosunda belirtilecektir.
-İhale komisyonumuzca yapılacak olan değerlendirmelerde yeterlik kriterlerini sağlayan en avantajlı 1. ve 2. İstekli firmalardan beyan ettikleri belgelerin aslı ya da noter onaylı suretleri belirtilecek tarih ve saatte istenecektir.
4.3.2. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğraflarına ilişkin bilgiler ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları:
- İstekli firmalar teklif ettikleri tıbbi cihaz ile ilgili teknik şartnamede istenen özelliklerin görülebileceği; orijinal katalog, broşür, teknik doküman, kullanım kitabı gibi belgeleri olmalıdır. Bu belgelere ilişkin bilgiler yeterlik tablosunda belirtilecektir.
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.
7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.
14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.
#ilangovtr                                                                                                                                 Basın No ILN01820527 
#ilangovtr Basın No ILN01820527