Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; 

Yarışma, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenmektedir. 

Yarışma ile, kullanıcı sorun ve ihtiyaçlarına çözüm önerileri sunan, kullanıcının amacı doğrultusunda yaşamını ve çalışmasını kolaylaştıran, mevcut alanı optimum düzeyde kullanarak; “Oturma, Dinlenme, Çalışma ve Depolama” fonksiyonlardan en az birini karşılayan, sürdürülebilir ve ihracat potansiyeli yüksek akıllı mobilyaların tasarlanması amaçlamaktadır.

Yarışmanın öğrenci kategorisi, üniversitelerin Mimarlık, Mühendislik, Sanat ve Tasarım, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültelerinin lisans bölümleri, tasarım ve/veya mobilya ile ilgili lisans ya da ön lisans bölümü/programı öğrencilerine açıktır. (Lisansüstü eğitim alan adaylar profesyonel kategoriden başvurmalıdır.) Öğrenciler yarışmaya ekip olarak katılım gerçekleştirebilir. Bir ekip en fazla 3 kişiden oluşabilir. Öğrenci kategorisinde ekip olarak katılacak her bir yarışmacının lisans eğitimine devam ediyor olması gerekmektedir. Öğrenci kategorisinden başvuru yapacak adayların başvuru tarihi itibarı ile öğrenci olması gerekmektedir. Başvuru tarihi esas alınacaktır. Bu kategoride yer alan ekipte profesyonel katılımcı yer alamaz. Öğrenci kategorisi katılımında yaş sınırı bulunmamaktadır. Ancak 18 yaşından küçük katılımcıların başvuru sırasında velileri tarafından imzalanmış katılım belgesini sunmaları gerekmektedir.

Yarışmanın profesyonel yarışmacı kategorisi, üniversitelerin Mimarlık, Mühendislik, Sanat ve Tasarım, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültelerinin lisans bölümleri, tasarım ve/veya mobilya ile ilgili lisans ya da ön lisans bölümü/programı mezunlarına açıktır. (Lisansüstü eğitim alan kişiler profesyonel kategoriden başvurmalıdır.) Profesyonel katılımcılar yarışmaya ekip olarak katılım gerçekleştirebilir. Bir ekip en fazla 3 kişiden oluşabilir. Ekip üyelerinden en az birinin profesyonel olması halinde grup profesyonel kategorisinden başvurabilecektir. Profesyonel kategoride katılımcılar için yaş sınırı bulunmamaktadır. (Ekip katılımlarında öğrencinin yer alması durumunda 18 yaşından küçük katılımcıların başvuru sırasında velileri tarafından imzalanmış katılım belgesini sunmaları gerekmektedir.)

YARIŞMA TAKVİMİ

Başvuru Tarihleri: 06.12.2021 – 10.07.2022
Proje Son Teslim Tarihi: 10.07.2022
Ön Eleme Sonuçlarının Açıklanması: 01.08.2022

Nakdi Ödüller
ÖĞRENCİ

Birinci: 20.000 TL
İkinci: 15.000 TL
Üçüncü: 10.000 TL
EİB Özel Ödülü (5 Adet): 5.000 TL

PROFESYONEL
Birinci: 50.000 TL
İkinci: 30.000 TL
Üçüncü: 20.000 TL
EİB Özel Ödülü (5 Adet): 10.000 TL


Duyuru görselini görüntülemek için tıklayınız

Editör: TE Bilişim