İl Koordinasyon Kurulu toplantıları çok önemlidir.

Kentin hizmet ve yatırımlarının sorgulandığı, takip edildiği bu kurul toplantılarını çok önemsiyordum.

Yıllar önce İl Koordinasyon kurulu toplantılarını kaçırmazdım.

Bir muhabir gibi takip eder, teamülleri de değiştirecek şekilde sorular sorar, cevaplar alırdım.

Vali başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında bazı kurumların temsilcileri, il müdürleri sadece rakamlarla konuşup ayrılmak istediklerinde sorularımla karşılaşırlardı.

Dönemin sayın Valileri de heyecanımı ve iyi niyetle bu kentin sorunlarını takip ettiğimi bildiklerinden soru sorma hakkı tanır, cevap verilmesini isterlerdi.

**

**

TARİHİ PERPIRA KÖPRÜSÜ ÖNEMLİ

Son İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in başkanlığında yapılmış. Konu ile ilgili haberi yazılar yazdığım Batman Çağdaş gazetesinde okuduğumda, önemli konuların gündeme geldiğini gözlemledim.

Perpıra Köprüsü’nün kentimize turizm ve tarihi eser olarak kazandırılacak olması güzel bir gelişme.

Perpıra Köprüsü gerçekten toplumun çok da bilmediği bir tarihi yapıtımızdır.

Batman Çayı üzerinde oldukça uzun olan ve mimari açıdan çok sağlam yapıldığı belli olan köprümüzün turizme kazandırılması şarttır.

Gün ışığında olmasına karşın yıllardır sahiplenilmeyen bir köprüden söz ediyorum.

Yöremizdeki tarihi dokuları yeterince sahiplenmiyoruz.

Gre Mıgro Höyüğü’nün hemen karşısında 40 ayaklı bir köprünün olması, zengin tarihi dokumuz gerçeğini gözler önüne sermektedir.

Bu köprünün bir an önce restore edilmesini diliyorum.

**

**

AHMET GÜNEŞTEKİN ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ…

So İl Koordinasyon Kurulunda Batman Çayının ıslahı konusunun da gündeme geldiğini gözlemledim.

Ancak önemli bir başka ilintili gelişme vardı. Meğer ünlü Resamımız Sayın Ahmet Güneştekin adına bir de Müze, Batman Çayı ıslah alanında hizmete girecekmiş.

Şayet bu yatırım gerçekleşirse, yıllardır çevre düzeni için mücadele verdiğim Batman Çayı Islah Projesi nihayet kent yararına güzelliklere vesile olacak.

Sayın Valimizin Batman Çayı yakasında değerli hemşehrimiz Ahmet Güneştekin Çağdaş Sanat Müzesi’nin kurulmasıyla ilgili gazetemiz haberindeki şu bilgiyi de çok önemsedim: “Vali Hulusi Şahin, Batman çayı kenarında Ahmet Güneştekin Çağdaş Sanat Müzesinin yapılacağına dikkat çekti. Vali Şahin; ‘Bu alan örnek bir sanat alanı olacak. Güneştekin’in müzesiyle burası Batman’ın yüz akı olacak.”

Çok güzel düşünce…

Batman Çayı’nın sağ ve sol yakası boyunca halkımız için piknik alanlarının oluşturulması mücadelesini veriyorduk.

Bir Müzenin orada inşa edilecek olması, cazibe merkezi oluşmasına vesile olacaktır.

**

**

Son İl Koordinasyon Kurulu toplantısında üniversite öğrencilerinin ulaşımda sıkıntı yaşadıklarından söz edilmiş.

Üniversite öğrencilerinin sorunlarıyla ilgili biri olarak bu konuda gözlemlerim olmuştu. İnanın bu konuda girişimlerde bulunmayı tasarlamıştım.

Belediye otobüslerinin kampüsteki eğitim yuvalarının çevresini dolaşmamasını doğru bulmuyorum.

Daha önce otobüsler alanı dolaşıyordu. Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Zeki Hedekoğlu ile bir süre önce ulaşımdaki sıkıntılarla ilgili sohbetim olmuştu.

Sayın Hedekoğlu’nun duyarlı bir yönetici olduğunu gözlemledim. Alanı dolaşması halinde öğrencilerin mağduriyetine seyirci kalmayacağına ve otobüslerin tüm durakları dolaşması kararını alacağına inanıyorum.

Evet, İl Koordinasyon Kurulu toplantıları önemlidir. Yerel basında duyarlı meslektaşlarımın toplantıları mutlaka izlemelerini ve sorular sorarak kentin gelişimine katkı sunmalarını diliyor ve öneriyorum.