*Batman’ın acil çözüm bekleyen sorunların başında yer alan 500 yatak kapasiteli yeni şehir hastanesi ile yeni imarı sadece yazmakla kalmadık. Konunun hep takipçisi olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu şehrin bu sorunlarının çözüme ihtiyacı var…

*Bu iki önemli sorunu etkili ve yetkililere ‘kez’lerce aktardık. Aktarmaya devam edeceğiz. Bu sorunlar bireysel değil, toplumu ilgilendiren önemli konular. Bu iki sorunun çözümü şehre öyle ciddi katkı sağlayacak ki, anlatmaya gerek yok…

ZAMAN GEÇİRİLMEMELİ…
Gerçekten Batman’ın sağlık alanında nefes alabilmesi için 500 yatak kapasiteli yeni şehir hastanesi için zaman geçirilmeden artık bu yatırım ihalesi hemen gerçekleşmeli ve de temeli atılmalı.

Bu önemli sorunu aylardır sadece yazmakla kalmadık.

Konunun muhataplarına, üst düzey yetkililer ile ilgililere bu devasa yatırımı birkaç kez de aktardık.

Aktarmayı da bir görev biliyoruz.

Çünkü bu şehrin yeni hastaneye ihtiyacı var.

Çok önemsediğim konuyla ilgili elbette Ankara’dan aldığımız yeni duyumlar, bizi heyecanlandırıyor, mutlu ediyor.

Çünkü, artık yılın ortasındayız.

Gerek Sağlık Bakanlığı’nın gerekse de üst düzey yetkililerin verdiği tarih yaklaşıyor.

Defalarca açıklama yapılan 500 yatak kapasiteli hastane için artık zaman geçirilmemeli diyoruz…

KÖRİK İMARI…
Kim ne derse desin Batman’da ‘İmar’ın önünü açan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin’dir.

Yıllarca ‘İmar’ sorunu yüzünden inşaat sektörü tıkanmıştı.

İnşaat piyasasında tabiri caizse ‘yaprak’ kıpırdamıyordu…

Yerel medyanın manşetlerinden ‘Hava mania’ ve ‘imar’ meselesi düşmezdi.

İnşaat sektöründe binlerce kişinin gözü; yeni imar alanlarındaydı.

Bir yılı aşkın süredir yerel yönetimin başında olan Vali Şahin, Körik mahallesi başta olmak üzere şehrin dört bir yanında tıkanan ‘İmar’ meselesine el attı ve bu alanda ciddi mesafe kat edildi.

Körik Mahallesi’nde 250 itirazlı dilekçeyi masaya yatıran Vali ve Belediye Başkanvekili Şahin başkanlığındaki heyet, imara son şekli verdi.

Batman’ın ‘İmar’ sorunu şayet çözülmesiydi, Batman Üniversitesi kampus alanı yol güzergahı ile Hasankeyf karayolu üzerindeki yeni mahalleler oluşur muydu?

Bu konuda yorum yine okurların…

BİR DE OKURLARDAN
Cavidan: “Beşiri Ayrancı okulundaki değerli emektar öğretmenlerimizin ellerine sağlık. Onlarla gurur duyuyoruz. Minik yavrularımızın yüzü hep gülsün. Oktay hocam iyi ki varsınız. Sayenizde eğitim yuvalarımız güzelleşiyor.”

B. S: “Batman'a hizmet edenleri tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hizmetleri daim kılsın. Yıllarca ihmal edilmiş ve onlarca sorunu birikmiş Batman'ımıza hizmet namına ne yapılırsa azdır. Yapımı yılan hikayesine dönen 500 yataklı yeni hastaneden umutlu olmasak da yine de bu hastane için çaba sarf edenleri yürekten kutluyorum.”

Şaban Gayretli : “Batman Çayı üzerinde yapılacak yeni köprü için çok sevindirici bir haber, ayrıca derenin ıslah çalışması için de yapılacak 2,5 km ek ıslah çalışmaları çok sevindirici bir haberdir. Mesire alanlarının da bu yerlerde yapılması Batman'ın eksikliğini giderecektir.”

Mehmet Konak: “Batman Çayı ıslahına yönelik çok güzel bir çalışma emeği geçenlere teşekkürler.”

B. A: “Emniyet Müdürü sayın Köroğlu Kıraç ile ekibinin, uyuşturucu ile mücadelesi takdire şayan. İnanıyorum ki, diğer suçları da bitireceksiniz.”

G.D: “Emniyet Müdürü sayın Köroğlu, inşallah bu illetin kökünü kurutursunuz. Bazı mahalle ve sokaklar maalesef bu illeti satanlarla dolu. Allah yardımcınız olsun, ayağınıza taş değmesin.”

Muhammed S: “Helal olsun müdür bey. Cidden bu uyuşturucu çetelerine sağlam darbe vuruyorsunuz.”

A.A: “Batman artık eskisi gibi zehir solumayacak. Anızla ilgili haberiniz sevindirici olmuş. Batman’ın sıcak yazlarının güzel serin geceleri artık eskisi duman kokmayacak. Yapılan tüm bilinçlendirme çalışmaları ve uyarıları için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Sayın Valim Batman için gerçekten çaba sarf ediyorsunuz. Bütün çalışmalarınızı yakından ilgiyle takip ediyorum. Umarım daha uzun yıllar Batman’da görev yaparsınız.”

Ç.D: “Batman Biçerdöverler Derneği Başkanı Ahmet Eren bey'in anızla mücadelede çiftçilerimizi bilinçlendiren çalışmaları çok değerli. Anız felaketi nedeniyle çok eziyet çektik. Çalışmalarınızda başarılar dileriz…”