T.C. 

BATMAN
1. İCRA DAİRESİ
2011/8716 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: Satışa konu taşınmaz. Batman İlinin en çok gelişmekte olan bir bölgesinde bulunmaktadır. Dükkanların ön cephesinde alüminyum doğramadan yapılmış camlı camekan ve körüklü kepenk bulunmaktadır. Dava konusu taşınmazın duvarları sıvası yapılmış ve boyalıdır. Zemin seramik ile kaplanmıştır. Binanın dış cephesi kaleterasit esaslı malzeme ile boyanmıştır. Ulaşım olanakları açısından iyi durumda olup belediyenin yol, su ve elektrik gibi altyapı hizmetlerinden yararlanmaktadır. Halihazırda dava konusu taşınmaz işyeri dalgıç pompa satış yeri olarak kullanmaktadır. Çevresinde sosyal amaçlı kuruluşlar yer almakta alışveriş merkezi gibi çok amaçlı işyerleri bulunmaktadır.

1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri: Batman İli, Merkez İlçesi, İluh Köyü, Şehir Mevkiinde 4895 Parselde 469 m2’lik 9 Dükkan, 6 Daireli, 3 Katlı Kargir Bina ve arsasının 2/25 arsa paylı zemin kat 12 nolu bağımsız bölümlü dükkan nitelikli taşınmaz
Adresi: Merkez/ BATMAN
Yüzölçümü: 27.00 m2
Arsa Payı: 2/25
İmar Durumu: Batman Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 13/01/2012 tarih ve M.72.0.BAT.0.13-571/193-430 sayılı yazılarına göre 4895 parselin imar durumu taşınmaz kısmen yolda olup, B-4 Ticari+Konut amaçlıdır.
Kıymet : 36.024,50 TL
KDV Oranı: %18
Kaydındaki Şerhler:
1. Satış Günü: 09/09/2013 günü 11:00-11:10 arası
2. Satış Günü: 04/10/2013 günü 11:00-11:10 arası
Satış Yeri: GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ OTOPARKI (TPAO GİRİŞ KAPISI YANI)-BATMAN

 

Satış şartları:

1-İhale açık artıma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esastis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamımı ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, ½ tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aydından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas kanunun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/8716 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 10/07/2013   

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
*: Bu örnek, bu Yönetmenlikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

 

Editör: TE Bilişim