Zaman ne kadarda hızlı değişiyor. Bir zamanların imkânları ile şimdinin imkânları arasında dağlar kadar fark var. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ilgili bir haberden yola çıkarak bu düşüncelere vardım. Şöyle ki; Bir zamanlar kapısından içeri bile girmediğimiz/giremediğimiz bir kurum vardı. Çok değil, bundan 8-10 sene önce bir lisans için bile gittiğimizde asık suratlı devlet memurları ile karşılaşırdık. Bu gün durum değişti. Bir projeden bahsetmek istiyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün kamuoyuyla paylaştığı bilgiyi sunuyorum:
BATMAN'DAN 800 GENÇ SEYAHATLERE KATILACAK
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI tarafından organize edilen SEYYAH ULU ÇINARIN İZİNDE projesi kapsamında Batman'dan 14-24 yaş arası 800 genç gezilere katılacak. Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen seyahatler Gaziantep, Sivas ve Erzurum'a yapılacak. Batman'dan toplam 800 gencin katılacağı seyahatlerde gidilecek illerde tarihi ve turistik yerler ziyaret edilecektir. İlk seyahat tarihi 26 Haziran 20121
81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerimizin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesidir. 
Bilindiği üzere, "seyyah" kelimesi gezgin anlamına gelmektedir. Gezmek; gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinliktir. Bu proje kapsamında, ülkemizin 81 ilinden katılacak yaklaşık 100.000 gencimize, farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkânı getirilmektedir. Böylece, SEYYAH Projesi, gençler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından da önemli yararları olacaktır. 
Evet, sevgili okurlar. Nereden nereye? Alın size bedava tatil fırsatı. Hiçbir şart yok. 14-24 yaş aralığında olunması yeterli. Kız erkek fark etmiyor. Öğrencide olabilir katılan kişi, çalışanda. Hiçbir vasfı olmayan da katılabilir. Tüm masraflar kuruma ait. Yol, yiyecek, konaklama… Vs. Ancak, kız ve erkek gruplar ayrı ayrı gidecek. Bir otobüste sadece kız veya sadece erkek olacak. Konaklama yerlerinde de durum aynı. Bu proje bile tek başına güzel ülkemde ne gibi değişiklikler olduğunun en iyi kanıtıdır.
Aslında bu kurum Aydın Ekinci ile birlikte kurum çok güzel bir trend yakaladı. Pratik düşünebilen ve elinden gelen çabayı göstermeye çalışan bir müdür profili çiziyor. Mesela geçen gün Hasankeyf’te görevli bir Doktor Taekwondo lisansı çıkarmak isteyen sporculara biraz güçlük çıkardı. Haklı da olabilir. Çünkü harici olarak rapor verebiliyor. Yani bu kişinin tüm sağlık durumunu ayrıntılı gösteren rapor ancak tam teşekküllü bir hastanede verilebiliyor. Aydın Bey ve görevli Doktor telefonda bir süre görüştükten sonra Doktor ikna oldu ve imzasının altına da haricen muayene ibaresini koyduktan sonra sorun çözüldü.
Ancak bazı yazar arkadaşlarımızdan da belirttikleri gibi kurumda taşlar tam anlamıyla yerine oturmuş değil. Mesela yukarıda bahsi geçen projeyi ele alırsak, zamanlama çok iyi değil. Kamuoyu ile paylaştıktan sonra çok az bir süre kalıyor ve bu arada basının bilgilendirilmesi, halkın teveccühü, araçların ihale yoluyla kiralanması ve aynı şekilde otellerin tutulması çok dar bir zamana sıkıştırılmış durumda. Gerçi ilk elden bu sorunda kendilerinden kaynaklanmış değil, biliyoruz. Yazı geç gelmiş. Ama kurumun içinde de bir revizyona ihtiyaç var. Bilgisayarı çok iyi kullanabilen ve insan ilişkilerinde olumlu düşünebilen insanlara ihtiyaç var.
Aydın Ekinci ve Halil Çöl gibi birçok personel de ellerinden gelen çabayı gösteriyor olabilirler ama yetmez. Bazı çalışanların yerlerinin acilen değiştirilmesi gerekiyor. Antrenörler, sporcuları için kuruma geldiklerinde agresif memurlar yüzünden bir daha o kuruma gitmek istemiyor. Güler yüzlü çalışanlar ile bu kurum Batman gençliğine çok daha büyük imkânlar sağlayabilir. Aydın Ekinci bu konuda acil tedbirler almalıdır. Ayrıca bir çok antrenör önceki dönemlerde alınmış. Alınacak antrenörlerin Batmanlı olması ön şartı getirilmeliydi. Bugüne kadar böylesi bir pozitif ayrımcılık yapılmamış olabilir. Bugünden itibaren alınacak olanlar Batmanlı gençler olmalıdır.
Ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Her şeye rağmen bu kurum önceki yıllara nazaran çok iyi bir noktaya gelmiştir. Gerek Sayın Ekinci ve Çöl ve gerekse yüzme hocalarından tutun da güler yüzlü güvenlikçilerine kadar bu iyileşmede katkısı olanlar kurumu çok daha iyi noktalara da getirecektir.