*Duygu dolu bir hafta sonu yaşıyoruz... Çünkü, bu gazetenin kurucusu merhum ağabeyimiz Enver Arslan’ın aramızdan ayrılışının 28’nci yılı. Dün uzaklardan ağabeyimizin yakın dostları arayınca duygulandık. Sanki 28 yıl öncesinin o anlarını yaşadık. O’nu bir kez daha rahmet, saygı ve sevgiyle anıyoruz…

*Pandemi sürecinin belki de en sıkıntılı süreçlerinden birini yaşıyoruz. Yaz mevsiminde yaşadığımız o korkunç tabloyla tekrar karşılaşmamak için herkesi bir kez daha uyarmayı da görev biliyoruz. Okurlarımızın anlam dolu gönderdikleri birkaç mesajı da paylaşıyoruz…

ARSLAN’I UNUTMADILAR
Batman Çağdaş, dün verdiği özel haberleriyle bölgede belki de en fazla okunan gazeteydi…

Düşünün sürmanşet, manşet ve birinci sayfada yer alan haberlerimiz 3000 ila 8000 arasında okundu.

Hiçbir ajansa abone olmadan uzun yıllardır yayın yapan Batman’ın ilk günlük gazetesi, internet ortamında tıklama rekoru kırıyor.

‘Yaşam yerelden başlar’ sloganıyla yıllardır şehri ile ilçeleri dışında haber vermeyen belki de ender gazetelerden biri de Batman Çağdaş’tır.

Kendi yerel konularını her şeyin üstünde tutan bu yayın organının ilkelerini yıllar öncesinden bize ağabeyimiz merhum Enver Arslan öğretti.

Bu yayın organı, o’nun ilkeleriyle yaşamını sürdürmeye devam etti.

Eğer bir yayın organı, tamamen ajanslara bağlı haberlerle çıkıyorsa; yorumu siz değerli okurlara bırakmak daha doğru olur.

Sözü fazla dağıtmadan asıl meseleye dönmek istiyorum.

Evet, bizim için hüzünlü bir hafta sonu.

Tam 28 yıl önce elim bir trafik kazasında ağabeyimiz aramızdan ayrılmıştı.

Fakat O’nun eseri olan bu gazeteden hiçbir zaman diyalogları kopmayan dostları uzaklardan aradılar, merhum Arslan’ı güzelliklerle andılar.

Kocaeli’nde yaşayan emekli eğitimci Malik Yıldız, yazmış:
“O tam bir basın emekçisiydi. Yazınızı okudum, duygulandım. Merhum Enver Arslan’ı, hep baskı makinesi için hazırladığı boya içindeki halini hatırlıyorum. Allah rahmet eylesin.”

Batman Doğuş Gazetesi’ni 1977 Yılında merhum Arslan ile birlikte çıkaran şimdilerde Mersin’de yaşayan iş insanı Yılmaz Yerli anlatıyor:

“Aradan 28 yıl geçmiş. O’nu özlemle anıyoruz. O güzel insanla biz 6 metrekarelik bir yerde kısıtlı imkanlarla çıkardığımız gazetede çektiğimiz çile dolu günleri dünmüş gibi hatırlıyorum. Ancak O’nun eseri olan Batman Çağdaş’ın, günümüzde örnek yayın yapmasından da gurur duyuyorum.”

İstanbul’da yaşayan Batman’ın eski gazetecilerinden İlyas Ekinci, merhum Arslan’ın ölüm yıldönümünü özetlemiş sosyal medyadan:

“Çok samimi ve arkadaşım merhum Enver Arslan, zamansız ayrıldı aramızdan. Vefatının üzerinden 28 yıl geçmiş ama O’nu unutmuyoruz. Mekanı cennet olsun.”

Eski komşusu Sağlık camiasının emektarlarından Mahmut Saruhan da anlamlı bir mesajla duayen gazeteci Arslan’ı yazmış:

“Gazetecilikten önce insani yönü her zaman ağır basardı. Aradan uzun süre geçse de böyle güzel insanlar kolay kolay unutulmaz.”

Eski gazeteci ile Kültür-Turizm İl eski Müdürü Selahattin Ortaboy da Arslan’ı şöyle tarif etmiş:
“Aslen Bismilli olan merhum Enver Arslan, Batman kadar memleketi Bismil’i de yerel medya ile tanıştıran ilk gazetecilerdendi. El dizgisiyle hazırladığı gazeteyi basıma hazırladığında pedal makinesinin başında o’nu saatlerce izlerdik. Her yöneyle örnek bir insandı. Allah rahmet eylesin.”

İşte unutulmayan ağabeyimizin ardından bize ulaşan anlam dolu mesajlar.

Dostları ile sevenlerine teşekkürler…

Mekanın cennet olsun Enver ağabey.

*******

SALGINI HAFİFE ALMAYIN
Sağlık Bakanlığı, son günlerde korona virüs verilerini açıklarken, pozitif vaka sayılarını da vermeye başladı.

Bu süreçte Batman’da pozitif vaka sayısının artmaması için uyarıda bulunuyoruz.

Kış mevsiminde elbette pozitif vaka sayısında artış olabileceğini uzmanlar da hatırlatıyor.

Her gün vefat sayısının istatistiki bilgilerini vermenin gereği yok.

Her gün ölüm sayılarını vererek panik yaratmak da doğru değil.

Ancak yaz mevsiminde karşılaştığımız o korkunç tabloyla bir daha karşılaşmamak için de aman ‘dikkat’ diyoruz.

Aylar öncesinden ne sıkıntılar çekildiğine tanık olmuştuk.

Bu kış mevsiminde, Korona salgınının tsunami şeklinde vurduğu dönem olarak niteleniyor.

Özellikle şu günlerde tehlikenin farkına varmayanlara kapımızın önüne kadar gelen tsunaminin her an hepimizi yutabileceğini hatırlatmak istiyoruz…

*******

SİZDEN GELENLER

B.A: “Batman’ın yerel medyasında Batman Çağdaş Gazetesi’nde Batman’daki sağlık yatırımlarını takip eden tek gazeteci Arif Arslan’dır. Duyarlılığına teşekkür ediyoruz.”

V.C: “Batman’da 500 yataklı hastaneyi Batman Çağdaş Gazetesi hep dile getiriyor. Keşke diğerleri de toplumsal sorunlara duyarlılığı olan Çağdaş gibi hareket edebilse.”

Rıza D: “İl Halk Kütüphanesi’nin Batman’a kazandırılmasında emeği geçen herkesi kutluyoruz. Ancak bu yatırımın gerçekleşmesinde eski Milletvekili Ataullah Hamidi’nin de payının olduğunu unutmamak gerek.”

Y. B: “Batman Petrolspor’un ilk kaptanı Erdem Güzelses gibi değerli simaları sezon başı kampa götüreceksin. Bak futbolcular nasıl oynuyorlar.”

Erdem E: “Batman Çağdaş’ın hem nostalji hem de söyleşi köşelerini gözden geçirirken; Batman’dan kimler geçmiş. Ne büyük değerler çıkmış. Bunları yeni neslin tanımasında vesile olan Çağdaş, sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.”

Yüksel Bağcı: “Batman Çağdaş Gazetesi ‘nostalji’ bölümü çok kıymetli hatıraları okurlarla paylaşıyor. Batman’ın ilk günlük gazetesinin üstlendiği misyon çok kıymetli.”

N. B: “Batman’ın dününü kronolojik tespitlerle nereden neye geldiğini anlatan Batman Çağdaş Gazetesi’nin eski dönemlerde şehre emek verenleri hatırlaması ve vefa göstermesi takdire şayandır. Çağdaş ailesine teşekkür etmeyi bir görev biliyor. İyi ki Batman’ın Çağdaş’ı var.”