Batman Organize Sanayi Bölgesine komşu konumundaki Şeyh Halid türbesi, Mayıs’ın ikinci haftasında on binlerin akınına uğruyor.
Tekirdan’dan Giresun’a, Ordu’dan Van’a, Tokat’tan Kastamonu’ya kadar onlarca otobüs dolusu ziyaretçi, minibüs ve özel otolarıyla gelip iki gün süreyle konuk oldukları ‘Şeyh Halid türbesi’nde sevgi ve kardeşliği konuşuyor.
Anma etkinlikleri öncesinde Şeyh Selman Bağdu ve amcası İsmail Bağdu, türbenin dört bir yanını elden geçiriyor.
İhata duvarlarının boya işinden ibadet evinin çevre düzenlemesine kadar hemen her şeyin bakımını yapan Selman Bağdu ile İsmail Bağdu’nun, koşuşturmalarına tanık olmak gerek.
Şeyh Selman Bağdu, bir bakıyorsunuz traktörde, bir bakıyorsunuz motosiklet üzerinde türbenin dört bir yanında dolaşıyor. Eksikliklerinin giderilmesi için çabalıyor.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen konukların, rahat bir ortamda ibadetlerini yerine getirmek için de her türlü imkanı sağlayan Şeyh Selman Bağdu, bir dakika bile yerinde duramıyor.
Kim ne derse desin, Batman’ın inanç turizmine katkısı olan türbeden hemen her yıl anlamlı mesajların verilmesi dikkat çekici. 
Şeyh Selman Bağdu, merhum babası Süleyman Bağdu ile amcası İsmail Bağdu’dan aldığı saygı ve sevgi kurallarını eksiksiz yerine getiriyor.
Yıllardır türbedeki anma etkinliklerini takip ediyorum. O anları donduruyorum. Her geçen yıl bir başka güzel manzaralara tanık oluyorum türbede.
Kısacası; hoşgörünün türbesidir Şeyh Halid türbesi.