ÇAĞDAŞ’I UNUTMAYAN EMEKLİ VALİ
1993 Yılında ilk Valiliğini Batman’da yapan emekli Vali Zeki Şanal, Çağdaş’ın 42. Yıldönümünde gazete yönetimi ile çalışanları kutladı. 35 Yıllık Batman’ın üçüncü Valisi olan Zeki Şanal, ‘İlçe’den ‘İl’e geçiş döneminde Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın  sorunların çözümünde katkısının büyük olduğunu ifade etti. 1993’te Van-Muradiye Kaymakamlığından Batman Valiliğine atanan eski Vali Şanal, günümüzdeki Valilik konağının temelini atmıştı. Yapımı 7 yılda biten konak, 2000 yılında tamamlanınca dönemin Valisi İsa Parlak’tı. Batman’ın sorunlarına her zaman ışık tutan gazetelerden birinin Çağdaş olduğunu söyleyen emekli Vali Şanal; “Görev yaptığım süre içinde sorunların çözümünde bize önerilerde bulunan Çağdaş, Batman’ın ‘İl’ oluşunun ilk yıllarında örnek yayıncılığı sürdürmüştü. Bu geleneği istikrarlı bir şekilde sürdüren ve 42. Yayın yılına giren Çağdaş’a uzun yıllar diliyorum” dedi.

REKTÖR DEMİR; ““NİTELİKLİ VE İLKELİ
HABERCİLİĞİ KUTLUYORUM”
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kentin ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın 42. Yayın yılını kutladı. Demir, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Geleneksel ve dijital yayıncılığı başarıyla yürüten Batman Çağdaş Gazetesi, kurulduğu günden itibaren ilkeli, dürüst, nitelikli ve tarafsız gazetecilik anlayışını benimseyerek Batman halkının doğru habere erişmesinde önemli bir misyon edinmiştir. Gazetecilik mesleğinin beraberinde getirdiği zorlukları hiç sayarak tarafsız, dürüst ve ilkeli yayın anlayışıyla ortaya koyduğunuz sorumluluk, gayret ve fedakârlıklarınızı takdir ediyorum. Sunduğunuz nitelikli ve ilkeli habercilik dolayısıyla gazetenizin tüm yöneticilerini ve çalışanlarını kutlar, Batman için son derece önemli gördüğümüz Batman Çağdaş Gazetesinin yarım yüzyıla yaklaşan başarı dolu öyküsünün yeni yarım yüzyıllarda da devamını diliyorum.”

“42 YIL ÖNCE ÇAĞDAŞ’LA BULUŞTUK”
Batman’ın başarılı iş insanlarından Bahri Müjdeci, 42 yıl önce yayın hayatına başlayan Batman Çağdaş’ın, 1984 yerel seçim atmosferinde okudukları tek gazete olduğunu hatırlattı. Ağabeyi merhum İkram Müjdeci’nin Batman Belediye Başkanlığına bağımsız adaylığında 1984’te Çağdaş’ın da yayın hayatına başladığını anımsatan Müjdeci, şöyle konuştu: “Batman Çağdaş’la unutamayacağımız birçok anımız var. Gazetenin kurucusu merhum Enver Arslan ile ağabeyim merhum İkram Müjdeci samimi dostlardı. Aile olarak aktif siyasete atıldığımız o dönemlerde Batman Çağdaş, şehrin sorunlarına hem eğilen hem de her görüş ve partiye eşit mesafede yayıncılık yapıyordu. Şimdi de o çizgide giden Çağdaş ailesini 42. Yayın yılında kutluyorum.”

ALPER; “ÇAĞDAŞ EMEKTAR GAZETE”
Petrol Ofisi özelleştirilmeden önce uzun yıllar Bölge Müdürlüğü yapan Ahmet Alper de Çağdaş’ın 42. Yayın yıldönümünü kutladı. Petrol Ofisi Bölge Müdürlüğü döneminde de emekli olduktan sonra da Çağdaş’ın tiryakisi olduğunu belirten Alper; “Uzun süredir İskenderun’dayım ama kendimi her gün Batman’daymışım gibi hissediyorum çünkü Batman Çağdaş’ı takip ettiğimden dolayı birçok gelişmeden haberdar oluyorum. Güzel Batmanımızın gelişiminde önemli rol oynayan Çağdaş gazetesinin 42. Yayın yılını kutluyorum. Kurulduğu günden beri yakından takip ettiğim, Batman’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini samimiyetle ele alan Çağdaş’ın yazarları ile muhabirlerine sağlık ve mutluluklar diliyorum. Görev yaptığım dönemde As Başkanlığını yaptığım Belediyespor’un 2. Lige çıkmasında Batman Çağdaş’ın büyük desteğini almıştık” dedi.

KANAĞI; “FUTBOLUN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLADI”
Batman Gençlik ve Spor Müdürlüğünü uzun yıllar yapan Hamit Kanağı, görev süresi içinde futbol başta olmak üzere sporun diğer branşlarının gelişmesinde Çağdaş’ın büyük katkısı olduğunu söyledi. Batman Çağdaş’ı ziyaret ederek 42. Yayın yılını kutlayan Kanağı, şunları kaydetti: “Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın şehrimizin birçok sorunu olduğu gibi Gençlik ve Spor Müdürlüğü döneminde de futbol başta olmak üzere sporun hemen her branşında yanımızda gördük. Batman’da futbol başta olmak üzere birçok spor branşında 90’lı yıllarda Batman, parmakla gösterilen bir şehirdi. Müdürlük dönemimde 4 profesyonel ekibimiz vardı. Şimdi ki stadın projesini hazırladığımızda yine Batman Çağdaş’tan destek almıştık. İlk günlük gazetemize 42. yayın döneminde başarılar diliyorum” diye konuştu.

AKYOL; “HER MESLEĞİ ÖDÜLLENDİREN GAZETEYDİ”
İlçe döneminde düzenlediği yarışma ve etkinliklerle Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ı her zaman farklı tuttuğunu ifade eden ASKF Başkanı Mahmut Akyol, 42. Yayın yıldönümünde Batman Çağdaş’a başarı dileğinde bulundu. Batman Çağdaş ile unutamadığı bir anısını da değinen Akyol, şöyle konuştu: “1988 Yılında birçok meslek kategorisinde yarışma düzenleyen Çağdaş’ta yılın sporcusu olmuştum. O dönemde belki de ilk kez amatör sporcular ödüllendirilmişti. Hem profesyonel hem de amatör kategoride düzenlenen yarışmada Batman Çağdaş’tan aldığım ödülü halen yanımda tutuyorum. Aradan neredeyse 37 yıl geçmiş. O değerli ödülü saklıyorum. Çağdaş’ın, şehrimizin her sorununa olduğu gibi futboluna da katkısı büyük olmuştur.”

TUNÇ; “ÜNİVERSİTENİN KURULMASINDA
ÇAĞDAŞ’IN EMEĞİ VAR”
Batman’ın İl olması için 1988 ve 89 yıllarında imza kampanyası başta olmak üzere örnek kampanyalar başlatan tek gazetenin Çağdaş olduğunu söyleyen eski Bayındırlık ve İskan Müdürü Mehmet Ali Tunç, 42. Yayın yılına ‘merhaba’ diyen Çağdaş gazetesini kutladı. 2007 Yılında kurulan Batman Üniversitesi’nin daha önce de kurulması için çeşitli kampanyalara imza atan Çağdaş gazetesinin, kara altının başkentinin gelişimine büyük katkı sunduğunu ifade eden Tunç, şöyle devam etti: “84 Yıllık şehir Batman’ın yarısına tanıklık yapan Batman Çağdaş, üniversitenin kurulduğu 2007 yıllarında içinde yer aldığım mütevelli heyetinin yanında oldu. Üniversitemizin bugünlere gelmesinden Çağdaş’ın katkısı büyüktür. Batman Çağdaş’a yeni yayın döneminde başarılar diliyorum.”

TARHAN; “ÇAĞDAŞ BATMAN’IN HAFIZASIDIR”
Batman eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Tarhan, Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın petrol şehrinin hafızası olduğunu belirtti. Tarhan; “Batman’ın sesi ve sevdalısı olarak takdirle takip ettiğimiz Batman Çağdaş’ın 42. Yayın yılını kutluyorum. Tüm çalışanlara başarı dileklerimi iletiyorum. 2000’li Yıllarda Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü dönemimde Batman’a sık sık konuk olan dönemin Bakanı sayın Hasan Gemici’ye aradan 25 yıl geçmesine rağmen sararan kareleri armağan edildiğinde eski Bakanımız sayın Gemici ve eşi bir hayli duygulanmıştı. Bu da Çağdaş’ın şehrin bir belleğini oluşturduğunu gözler önüne sermişti. Bu nedenledir ki herkesin bir hikayesi var Çağdaş’la” dedi.

“ÇAĞDAŞ, HER ZAMAN TARIM CAMİASININ YANINDA”
Batman Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı ve Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, Çağdaş’ın 42. Yayın yılını tebrik ederek, başarı diledi. Doğan’ın mesajı şöyle; “Batman’ın, sesi,  gözü, kulağı, gerçek haber, gerçek gündem yazan, bi zat haber peşinde koşan, memleket sevdalısı, memleketi hep iyi temsil eden, Batman kent tanıtımını, ulusal ve uluslar arası cami ada tanıtmaya büyük katkı sunan, batmanın geçmişini ve geleceğini habercilikte ortak yoğuran, Özelikle tarımsal üretimde, üreticilerimiz ve tarım camiasının her zman imdadına yetişip, tarım camiasının sesi olan desteğini bu anlamda hiç eksik etmeyen, tarafsız habercilik yönü ile öne çıkan Batman Çağdaş Gazetesinin 42’inci yaşı kutlu olsun.”

 “40 YILDIR KOPMADIĞIM GAZETE”
Batman Belediyesi eski emektarlarından Bayram Sayın, 42 yıldır Batman Çağdaş’ı takip ettiğini söyledi.  42. Yayın yıldönümünde Çağdaş’a başarı dileğinde bulunan Bayram Sayın; “Batman Çağdaş’ın kurucusu merhum Enver Arslan, ilk yazarlarından Yaşar Koray ve Nuri Öner’i saygı ve rahmetle anıyorum. O güzel insanlar bu gazetenin temelini attı. Günümüzün kuşağı ise bugünlere getirdi. Kurulduğu günden beri yurttaş gazeteciliği yapan ve halkın sorunlarını objektif ve ilkeli yayıncılığıyla sürdüren Çağdaş’a yeni yayın yılında başarılar diler, çalışanları içtenlikle kutluyorum. ‘Yaşam yerelden başlar’ ile ‘Batman’ın gözü, kulağı ve dili’ sloganıyla yıllardır yayın hayatını istikrarlı bir şekilde sürdüren Çağdaş’a nice 42. Yıllar diliyorum” diye konuştu.

Muhabir: NEZAHAT SUMBÜL