**Yaz mevsimi ile birlikte şehir boşalıyor. Ankara’ya karşılıklı yapılan iki sefer, şehrin kapasitesinin çok altında. Hem Batman-Ankara uçuşları yetersiz, hem de bilet fiyatları oldukça yüksek. Batman’dan bilet bulamayan komşu iller Diyarbakır ve Mardin’i tercih ediyor.

** Turizm sezonundayız. Antalya’ya yolculuk yapmak isteyen Batmanlılar çile çekiyor. Direkt sefer bulamayanlar maalesef yine başka illerden Antalya’ya uçuş yapıyor. Oysa İzmir’e yapılan seferler gibi haftada üç gün Antalya’ya da sefer yapılabilir.

DOLULUK ORANI YÜKSEK AMA…
Batman-İstanbul, Batman-Ankara ve Batman-İzmir uçak seferleri, bu şehrin yolcu kapasitesinin çok altında.

Üç büyük il’e yapılan seferlerde ayda 55 bini aşkın yolcu uçuş yapıyor. Kutsal topraklara da belli aralıklarla uçuşların yapıldığı Batman Havalimanı, potansiyelinin altında işliyor.

Özellikle başkentin yolunu tutan Batmanlılar sıkıntılı. Sabah ve akşam yapılan başkent seferleri Batman’a çok yetersiz…

Bölgenin hareketli illeri arasında yer alan Batman’dan, başkente gitmek isteyenler hem pahalı biletler almak zorunda kalıyor hem de günler öncesinden yer ayırmakta zorlanıyor. İki gün öncesinde Ankara’ya bilet bulmak imkansız gibi.

Diyarbakır ve Mardin’den uçuş yapan Batmanlılar, yollarda perişan oluyor.

Batman-Ankara biletleri, 350-400 lira arasında güçlükle bulunuyor.

THY, şu günlerde yurtdışına uçak sefer sayısını artırınca olan yurt içindeki vatandaşlara oluyor.

Yaz mevsimi başladıkça hava yolculuğu resmen çileye dönüşüyor.

ANTALYA’YA SEFER YAPILAMIYOR!
Üç büyük şehre yönelik seferlerde doluluk oranı yüzde 90’ının üzerinde olan seferler nedense artmıyor. İş dünyası ve turizm sektörünün uzun süredir beklediği Batman-Antalya seferleri bir türlü başlamadı…

Antalya’ya gitmek isteyen veya Antalya’dan Batman’a gelmek isteyen yurttaşlar, başka iller üzerinden petrol kentine ulaşabiliyor. Günün yarısını ulaşımla geçiren Batmanlılar, İzmir seferlerine de dikkat çekiyor: “3-4 ay önce Batman-İzmir seferleri başladı. Uçak doluluk oranı yüzde 90’ının üzerinde. Bu seferler sayesinde Ege’nin incisi İzmir’e rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Neden bu seferler gibi Antalya’ya direkt uçuşlar gerçekleşmiyor, anlamış değiliz…”

Bu şehrin ekonomi baronları var. BATSO’dan diğer esnaf temsilcilerine, onlarca STK temsilcisinden Oda’lara…Nedense Batman’ın yıllardır hava ulaşımında çektiği çileyi THY başta olmak üzere diğer hava yolu şirketinin yetkililerine ulaşıp sorunu çözmüyorlar! Kentin dinamikleri bu konuda oldukça pasif!

Bu şehre gelen konuklar, iş dünyası ve esnaflar, hem pahalı fatura ile yolculuk yapıyor hem de komşu illere ulaşabilmek için yollarda çile çekmeye devam ediyor.

UÇAK SEFERLERİ ARTIRILABİLİR
Batman Havalimanı, bölgenin güvenli ve modern ulaşım adreslerinden biri.

Geçmişte sayısız seferlerin düzenlediği, Batman havalimanında Ankara’ya günde iki uçuş yetmiyor.

İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarına da seferler yetersiz.

Batman-Ankara seferlerindeki sorunu da anlatmaya çalıştık.

Batman Havalimanı’na Şırnak ve Bitlis’ten gelen onlarca yolcu var. Yine komşu ülkelerden Irak’tan gelip, İstanbul, İzmir ve Ankara’nın yolunu tutan konuklar var.

Aylardır sefer sayısı iki elin parmak sayısı ile sınırlı tutulan Batman Havalimanından neden direkt Antalya seferlerinin yapılmamasına anlam veremiyoruz. Oysa 4-5 yıl öncesinde İzmir seferleri gibi Batman havalimanından haftada üç gün Antalya’ya direkt uçuş vardı.

Bu denli yolcu kapasiteli bir havalimanında günde 8-10 uçak seferleri ile sınırlı tutulması şehir için bir eksidir…

Yanı başımızdaki Diyarbakır’dan günde 30-40 civarında uçak seferi yapılırken, biz hala sınırlı seferlerle yetiniyoruz.

Kısacası; Batmanlılar ulaşımda bu çileyi ve ayrımcılığı hak etmiyor.