*Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’da hep kongrelerde konuk olduğu Atatürk Kapalı spor salonunda bir kez daha ağırlanacak. Salon dar olduğu için 16 Mayıs şehir stadı önünde bir de miting planlanıyor. İl teşkilatı, kalabalık kitlenin geleceği stat önündeki miting için kolları sıvadı…

*İl Başkanı Murat Güneştekin, dün günübirlik başkente gitti, döndü. Batman’ın öncelikli 5 sorunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceklerinin altını çiziyordu Güneştekin; “Şehrimizin diğer çözüm bekleyen diğer sorunları da var ama önceliğimiz tespit ettiğimiz 5 önemli sorun” diyor…

CUMHURBAŞKANI HAZIRLIĞI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü AK Parti İl teşkilatının kongresine katılacak. Kongrenin yapılacağı 1500 Kişi kapasiteli salon dar… İlginçtir, geçmişte 7-8 kez konuk olduğu Batman’da; 2 kez Cumhuriyet meydanı, 2 kez de Valilik kavşağında halkla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Batman il kongresinin yapıldığı adres olan Atatürk Kapalı spor salonuna da 2 kez konuk olmuştu. Bu Cumartesi günü de Erdoğan, petrol şehrinin en eski salonunda partililere hitap edecek. Bir de salon önündeki meydanda halka seslenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşılama için Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, harıl harıl çalışıyor… Uzun bir aradan sonra Batman’a gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, için şehirde mükemmel bir karşılama hazırlıkları geceli-gündüzlü sürüyor. Yöneticiler tabiri caizse teyakkuzda. Acil toplantılar dışındaki rutin çalışmalar rafa kaldırılmış durumda. Petrol şehrinin hava limanından şehir merkezine kadar bugüne dek görülmemiş bir karşılama töreninin yapılacağı konuşuluyor Batman’da…

BATMAN’IN ÖNCELİKLİ SORUNLARI   

Batman’ın sorunlarına geçmişte çok fazla zaman ayıramadıklarının da altını çiziyor İl Başkanı Güneştekin;
“Bundan sonraki süreçte kongreden sonra Allah nasip ederse; Batman’ın sorunları ve problemleri ile alakalı ne varsa takipçisi olacağız…”

İl Başkanı Güneştekin, bir süre önce Milletvekili Ataullah Hamidi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazılı olarak verdiği 5 öncellikli sorunun takipçisi olacağını söylüyor.
Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti’ye katıldığından bu yana seçim ve referandumda önemli bir başarı elde etti.
Anladığım kadarıyla yeni dönem biraz daha iktidar nimetlerinden şehri yararlandırmak için daha fazla gayret gösterecek Milletvekili Hamidi ile İl Başkanı Güneştekin.
AK Parti İl Başkanı Güneştekin ve Milletvekili Ataullah Hamidi, bugün basın toplantısında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisiyle ilgili hazırlıklarla ilgili bilgi verecek.
Ankara’ya günü birlik giden İl Başkanı Güneştekin, öncellikle 5 konuyu da şöyle anlatıyordu;
“Milletvekilimizin de bir süre önce gündeme getirdiği Tıp fakültesi, Batman Üniversitesini çıkmaz sokaktan kurtaracak Dicle nehri üzerindeki köprü, DDY raylarının şehir dışına çıkarılması, Yeni hastane ve Batman-Sason-Muş yolu. Öncelikle talep edeceğimiz sorunlar bunlar. Diğer sorunları da anlatmaya çalışacağız. Ancak her şeyden önce Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde karşılamanın çabası içindeyiz…”
Yeni listesini oluşturan Başkan Güneştekin, yeni dönemde istişareye büyük önem vereceğini de söylüyordu. Güneştekin’in ifadelerinden yeni yönetim listesini de çok hassas bir çalışmayla yaptığını anlıyoruz.
Ne diyelim?
Batman için hayırlı olsun.

********

BATMAN, TABELASI!
Batman girişlerindeki  'nüfus tabelalarına il nüfusunun' genelinin yansıtılmasının gerektiğine bazı okurlarımız dikkat çekiyor
E.C. isimli bir okurumuz bir mail gönderdi.
“Umarım bu mail yetkilileri harekete geçirir; Başka illere gittiğimizde ‘bana nerelisin?’ diye sorduklarında ‘Batmanlıyım’ demek bana hep ayrı bir zevk ve haz vermiştir. Ne yazık ki petrol şehrin tabelalarında ‘Batman Nüfus:402.000’ yazmakta. Yani Batman girişi oradan başlıyor ve nüfusu da 402.000. Ben o tabelanın gerisinde bir köyde oturduğuma göre; Batmanlı değilim! Ayrıca benim Batman’ın nüfusu 585.873’tür. O tabelayı oraya bırakanlara sesleniyorum. O tabelayı kaldırın. Size Batman’ı küçültme hakkını kim veriyor? Oraya Batman il nüfusunun genelini yazarsanız, doğrusunu yapmış olursunuz. Bu tabela işlerinden kim sorumluysa kendisinden bir açıklama bekliyorum.”

****

BATMAN ÇAYI KIYISINA DİKKAT

Göz bebeğimiz Batman çayı kıyısı maalesef her geçen gün kirleniyor.
Şu günlerde, Esentepe’den alınan toprak dolgusu Batman çayı kıyısına bırakılıyor.
Bu yerinde bir çalışma...
Geçmişte kent merkezinde ne kadar atık ve moloz varsa döküldüğü Batman çayı kıyısında; o ayıp şimdi de örtülüyor.
Özel İdare araçları, Esentepe’den çıkarılan dolguyu o bölgeye taşıyor.
Yaklaşık 250 bin metreküp toprak, Batman çayı kıyısına ilaç gibi gelecek.
DSİ proje çalışmalarının da devam ettiği Batman çayı kıyısı artık o çirkinlikten kurtarılsın.
DSİ, o bölgeyi yeşillendirecek.
Birkaç yıl öncesine kadar o Batman çayı kıyısı temizdi, su berrak akardı. Ancak son yıllarda önüne gelen ne atık varsa o kıyıya bıraktı.
Son günlerde Özel İdare kamyonları oraya toprağı taşırken, birileri de oraya tık atmasın artık.
Lütfen o güzel akarsuyun kıyısına kıymayalım…