*Hayvancılık OSB projesini hayata geçirmek isteyen Vali Hulusi Şahin, bu önemli yatırımın takipçisi. Şahin’in bir ayağı OSB'de… Mevcut OSB’de yeni yatırımlar yükselirken, Hayvancılık OSB'de de gelişmeler yaşanıyor. Hayvancılık OSB için ideal yerlerden biri de Batı Raman eteğindeki hazine arazileri...

*10 Gün önce kentteki bazı birim yöneticileri ile o bölgeye çıkarma yapan Vali Şahin, bu yatırımın gecikmemesi için de herkesten çok çaba gösteriyor. Ancak ne yazık ki bazı çevreler o bölgenin hayvancılık için ideal olmadığını ortaya atıyor. Ancak Vali Şahin, hayvancılık projesinin de gerçekleşmesini istiyor.

HAYVANCILIK OSB’Sİ GECİKMESİN
Kim ne derse desin Batman hep yer tespitinde kaybediyor.

Tıpkı yeni hastane gibi. Batman’da 5 yıl önce yapılması gereken 500 yataklı hastaneyi halen tartışıyoruz. Neden geciktiğini kendi kendimize sorar olduk.

Şimdi de önümüzde çok önemli bir proje daha var.

Hayvancılık OSB… Bu OSB, Batman’ın küçük ve büyükbaş hayvancılığına hayat verecektir.

Binlerce aile geçimini hayvancılıktan sağlıyor.

Maalesef bu yatırımın gecikmesi için sanki birileri yine iş başındaymış gibi yer meselesini tartışmaya başladı.

Batı Raman dağları, hayvancılık OSB için en ideal yerlerdi.

10 gün önce Koçerler Derneği’nden Borsa’ya, Batman Ticaret Sanayi Odasına kadar birçok yatırımcıya kadar kalabalık bir heyetle Batı Raman Dağı eteklerine yer tespiti için çıkarma yapan Vali Hulusi Şahin'in bu çalışmasını takdir etmemek elde mi?

Ancak şimdiden bazı çevreler o yeri tartışmaya başladı...

Elbette yer tartışılacak ama bu yatırımın zaman almaması için de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçen yıl Batman’a söz verdiği Hayvancılık OSB'nin de bu yıl temelinin atılması şarttır.

YATIRIMLAR GECİKTİKÇE
Evet bu şehri yeni yatırımlarla buluşturmak gerekiyor.

Çünkü yatarımlar geciktikçe yarım milyonluk şehir yerinde saymış oluyor.

Özel sektörün bireysel yatırımları yetmiyor.

Bakın Batman Organize Sanayi Bölgesi 26 yıl gibi bir süreçte bugünlere gelebildi.

Yıllar önce TPAO ve Batman Rafinerisi’nde çalışanların sayısı 5-6 bindi.

Evet, şehir büyüdü artık o 50-60 bin nüfuslu Batman değil.

Bugün 600 bin nüfuslu Batman kent merkezi nüfusuyla Türkiye'nin 22 büyük ili arasında.

Ancak yatırımlarda maalesef arzu edilen yerde değiliz.

Batman'ın 5 yıldır yapamadığı hastanenin akıbeti, hayvancılık OSB'nin başına gelmesin diye ilgili ve yetkilileri uyarıyoruz.

Batman, hak ettiği ve söz aldığı Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin, Hazine arazilerinin bol olduğu Batı Raman dağının eteklerinde yapılması en ideal yerdir diye düşünüyoruz.

YATIRIMCILARIN TAKİPÇİSİ VALİ
Vali Hulusi Şahin, bir yılı aşkındır görev yaptığı Batman'da yatırımları çok ama çok önemsiyor.

15 günde bir gittiği Organize Sanayi Bölgesi’nden yer talebinde bulunan, yatırım yapmak isteyen her yatırımcıya imkan sunuyor.

Yeter ki bu memlekete yatırımcı bir çivi çaksın.

Tekstilciden, inşaat sektöründeki tesis işletmecisine kadar birçok yatırımcı Vali Hulusi Şahin'in bu yaklaşımını görünce yeni yatırımlara yöneliyor.

Keşke Vali Hulusi Şahin’den önceki Valiler de yatırımcıları bu kolaylıkları ve imkanları sunsalardı. İnanın ek OSB'de yer kalmazdı.

Bu şehrin yeni yatırımlara ihtiyacı var.

Bunlardan biri de yeni Hayvancılık OSB projesidir.

Vali Hulusi Şahin'in 2 biner dönümlük yer tahsisi için çalışmaları hızlandırdığı Hayvancılık OSB, bu şehirde hayvancılığı başka bir noktaya taşıyacaktır.

Bu nedenle Hayvancılık OSB için ortaya atılan yer tartışmaların son bulmasını istiyoruz ve 2020 yılında Batı Raman dağı eteklerinde Hayvancılık OSB'nin hayata geçirilmesi önemli.

Kalın sağlıcakla.