Hava sıcaklığı artık eksilerde, Batman uzun zamandır böyle kar böyle soğuk görmemişti. Hava soğuk, dünyada insanların dışında canlılarda yaşıyor. Sokakta gördüğümüz

Kedi,

Köpek

Kuş,

Ve diğer canlılar için hep birlikte onların yaşamlarını sürdürmeleri için el atmalıyız.

Ufaltılmış bir dilim ekmek,

Bir kap

Su

Süt,

Dostlarımız için yaşam kaynağı olabilir. Bu duyarlılığı hem insan hem de insanların dostu hayvanlar için yapmalıyız.

“Komşusu açken, tok yatan bizden değildir”in önemini bu zamanlarda iyi yorumlamalı ve imkanlarımız dahilinde elimizi taşın altına bırakmalıyız.

Konu hayvanlardan açılmışken, kentimizde hayvan barınağına ihtiyacımız var. Belediyenin kıt kanat oluşturduğu barınağın daha güçlendirilmesi şart. Köpeklerin bakıma ihtiyacı var. Bu olumsuz hava şartlarında barınaklara ne denli ihtiyacımız olduğunu bir kez daha anladık.

Köpek

Kedi beslemek güzel,

Herkes bir köpeğe bir kediye sahip olmak ister. Ne yazık ki tutkularımız bu güzel canlıların da sonunu hazırlıyor. Heveslenerek aldığımız kediyi ya da köpeği bakamadığımız için dışarı atmak zorunda kalanlara rastlamışızdır. Cins kedi ve köpekler sokaklarda yaşaması zor olan canlılardır. Evinizde uygun şartlarınız yoksa ve imkanlarınız bu türlere bakmaya el vermiyorsa lütfen almayın. Zira köpekler de kediler de duygusaldır. Onların ihtiyaçları var. Yavru olarak aldığınız bu türler, büyük ilgi ister. Çevremizde var görüyoruz. Lütfen onların duygularıyla oynamayın.

Bakın sokaklara

Bazı cins köpekleri sokağa atılmış şekilde görüyoruz.

Bazı özel tehlikeli grupta yer alan köpekleri de vahşice yetiştirip insanlardan uzaklaştırmak isteyen hödüklerimiz de söz konusu.

Konuyu çok uzatabiliriz,

Lakin,

Hayvanlara önem vermeliyiz.

Haram ya da helal şeklinde değerlendirmeye girmenize de gerek yok, onlara bir dilim ekmek

Bir kap su ya da süt vermeniz hiçbir şekilde abdestinizi bozmaz.

Bu anlamda

Tüm yurttaşlara görev düşüyor.

Bir dilim ekmek kimsenin bütçesini zorlamaz.

Hatta internette numune ücretsiz mamalar bile ücretsiz kargoyla adresinize gönderilmektedir. İsterseniz mama bile verebilirsiniz.

İyi haftalar...