*Batman inşaat sektörünün aylardır beklediği hava mania sorunu nihayet çözüldü. 24 Haziran seçim arifesinde Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Çağdaş’a bu sorunu çözdüklerine dair açıklama yapmıştı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bu konuda hafta sonuna kadar yazıyı Batman Belediyesi’ne ulaştıracak.

*Dün de genç işadamı Mansur Nasıroğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde Batman masası sorumlusundan ‘hava mania’ ile ilgili olumlu mesaj aldığına dikkat çekiyordu; “Hava mania engelinin aşmasında emeği geçenleri kutluyoruz.”

HAVA MANİA, ENGELİ KALKTI
24 Haziran seçimlerinin arifesiydi… Ziyaret ettiğimiz Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, bir sorunu daha çözüme kavuşturmak üzere olduklarını söylemişti.
Araya başka konular girince bu önemli gelişmeyi burada yazamamıştım.
Dün okurlarımızdan genç işadamı Mansur Nasıroğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Batman masası yetkilisiyle yaptığı görüşmeyi hatırlatınca, hava mania meselesindeki son gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim.
Hava mania meselesi aylardır bu şehrin gündeminde... 3 Yıldır şehrin inşaat sektörünü kilitleyen bu meselenin aşılmasında kimlere gidilmedi ki?
1.5 Yıldır Belediye Başkanvekilliği görevini sürdüren Ertuğ Şevket Aksoy’un zorlandığı sorunlarından biri de bu ‘Hava mania’ meselesiydi.
Epeydir inşaat sektörünün gözü de hava mania’daydı.
Yine seçim arifesinde Batman’a konuk olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de bu sorunun çözümü konusunda ‘yeşil ışık’ yakmıştı.
Şehrin önündeki büyük engellerden ‘hava mania’ artık çözüme kavuşuyor.

BATMAN RAHATLAYACAK…
Tam 3 yıldır şehrin üzerine kabus gibi çöken ‘Hava mania’ meselesinin çözüldüğünü iki hafta öncesinden açıklayan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy; “Yüzde 78’i çözülen bu meselede artık sonra doğru gelindi. Batmanlılar rahat olsun. Bu sorun da çözüldü. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık” diyordu…
Aslında sorun çözülmüştü ama memlekette bürokrasi nedense bazı alanlarda gecikiyor.
Batmanlı genç işadamı Mansur Nasıroğlu, dün telefonumuzun ucundaydı. O da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Batman Masası yetkilisiyle görüşmüş.
Batman için aldığı yanıt; olumlu yönde. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Batman masasına bakan yetkili net konuşmuş;
“Batman’ın hava mania meselesi tamamlanmak üzere. Bir iki imzaya kalmış. Bu da Cuma’ya kadar biter. Sıkıntılı bir, iki yer vardı. O sorun da aşılıyor…”
Aslında Batman’ın hava mania sorunu çözülmeyecek bir mesele değildi.
Belki önceden böyle girişimler olsaydı, ekonominin can damarı olan inşaat firmalarının bir bölümü batı illerine gitmezdi… Yine de geç kalınmış değil. İnşaat sektörünün canlanmasıyla bu şehirde yüzlerce kişi istihdam imkanı bulacak bu sektör sayesinde…

****

TIP FAKÜLTESİ DE HAYAL DEĞİL!
Batman Üniversitesi merkez yerleşkesi Dicle nehri kıyısında. O bölge şehir dışında olmasına rağmen tesisleriyle oldukça ferah.
Üniversiteyi çıkmaz sokaktan kurtaracak ‘Dicle nehri köprü’ projesini hayata geçirmek gerek.
Bu yıl ki kayıtlarla öğrenci sayısı arttı.
Ancak Batman’a artık yeni fakülteleri kazandırmanın zamanı geldi, geçiyor.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, bir süre önce Senato’dan çıkardığı ‘Tıp Fakültesi’ talebini YÖK’e ulaştırdı.
Rektör Prof. Dr. Aydın, her defasında Batman Üniversitesi’ne yeni bölümleri kazandırmaktan başka şanslarının olmadığını söylüyor.
Öncellikle Tıp Fakültesinin açılması konusunda kararlı olduklarını belirtiyor.

FAKÜLTE İÇİN HER ŞEY HAZIR
Mevcut Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin, Sağlık Bakanlığınca yapılacak bir protokolle ‘Araştırma-İhtisas’ hastanesi adı altında Tıp Fakültesinin alt yapısı olabileceğini daha önce yazdık.
Antalya’nın Alanya ilçesinde bile ilçe Devlet hastanesi Tıp Fakültesine dönüştürülmüş durumda. Ve bu projeyi hayata geçiren isim Batmanlı Kaymakam Hasan Tanrıseven olmuş.
Ayrıca Batman’a 500 yataklı hastane yapımı, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından da kabul edilmiş. Kalkınma Bakanlığı da bu yeni hastanenin 2019 yılına kadar tamamlanmasını öngörüyor.
Batman, özel hastaneleriyle bölgede ‘Sağlık Üssü’ne aday bir şehir. Ancak bazı projeleri de bu şehir hayata geçirmekte gecikiyor.
Batman Üniversitesi için Tıp Fakültesi’nin altyapısı bir yerde hazır… Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Batman için önemli bir ayrıntıya dikkat çekiyordu; “Komşu il Siirt’e Tıp Fakültesi her ne kadar verildiyse Batman, onlardan çok iyi noktada. Burada hasta potansiyeli ve diğer veriler ön planda. YÖK, Batman’ın Tıp Fakültesine de sıcak bakar. Batman’ın sağlık alanında göstergeleri bölgedeki birçok ilden iyi…”

Kısacası bugünlük hava mania ve sağlık adına aldığımız güzel haberleri sizlerle paylaşmayı bir görev bildik...