*Batman, Ekim’in ortalarında fuarlara ev sahipliği yapıyor. Tarım Gıda Hayvancılık, İnşaat ve Dekorasyon Fuarı’nın açılışına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye jestte bulunduk. Babası merhum Ekrem Pakdemirli’nin fotoğrafını verdiğimiz Bakan duygulandı. Bakan Pakdemirli, babasının yıllar öncesinden konuk olduğu Batman’ın misafirperverliğine teşekkür etmeden ayrılmadı şehirden.

*Batman Çağdaş’a, okurlar elektronik postadan sorun yağdırıyor. Mektupların çoğu memleketin ihtiyaç duyduğu genel sorunlar. Bu sorunların çözülüp çözülmediği ortada. Okurlar, sorunların neden bu denli zaman aldığını soruyor…   

MERHUM BABASININ FOTOĞRAFINI GÖRÜNCE…
Güzel Ekim’de Batman’da peş peşe fuarlar açılıyor.

Önceki gün ‘3. Tarım Gıda Hayvancılık, İnşaat ve Dekorasyon Fuarı’nın açılışı vardı.

Bugün de ‘3. Batman Kitap Fuar’ı açılıyor.

3’üncü Tarım Gıda Hayvancılık, İnşaat ve Dekorasyon fuarının açılışı görkemliydi.

İlk fuar açılışında olduğu gibi bu fuarda da Bakan vardı…

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileriyle Batman fuarındaydı. TBMM Tarım Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın da aralarında bulunduğu başkentteki Tarım-Orman Bakanlığının üst düzey yetkilileri, Batman fuarına renk katmıştı.

Fuar organizasyonunu üstlenen Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk ve ekibi, bu ‘Şehre fuar’ kültürünü yerleştirebilmenin çabası içinde.

Bakan Bekir Pakdemirli’ye, 28 yıl önce babası merhum Ekrem Pakdemirli Ekonomiden sorumlu Bakan iken Batman’da çektiğimiz kareyi armağan ettik. Fotoğrafı alınca duygulanan Bakan Pakdemirli, sordu: “Burası Batman mı? Beni yıllar öncesine getirdiniz. Çok teşekkür ediyorum. Fuarda güzel bir jestte bulundunuz.”

Bu şehrin belleği konumundaki Batman Çağdaş’ın arşivi, aynı zamanda petrol şehrinin dününe de tanıklık yapıyor…

********

OKURLARDAN MESAJ VAR

Batman Çağdaş okurları, elektronik postamıza hemen her gün okurlardan mesaj yağıyor. İşte o mesajlardan bir kesit.

Mehmet Dicle: “Her zaman söylüyoruz. Batman’ın sahibi yok. Diyarbakır, Mardin ve Siirt gibi olamayız. Bu şehrin lobisi olmayınca sorunlar da orta yerde kalıyor.”

Aslan B: “Artırılmayan uçak seferlerinden ötürü Batman kaybediyor. Türkiye'nin en modern Havalimanı Batman’da ama neredeyse atıl durumda. Bu manzaraya yazık.”

Menaf Kaya: “Uçak seferleri için etkili bir kampanya lazım. Sun Express, Atlas Global ve Onur’a kadar hava yolları şirketleri var. Bu şirketlerle anlaşma yapılsın ama gerçekten uçak seferleri Batman’da az. Bu sorunu gündeme getiriyoruz. Teşekkürler Batman Çağdaş.”

B. Batmanlı: “500 Yatak kapasiteli yeni hastane korkarım ki daha da gecikir. Bu gidişle Güney Raman çevre yolundaki sağlık yatırımın hayal olmamasını istiyorum.”

Ferhat B: “Sayın Arif Arslan. Batman a eğitim-araştırma hastanesinin açılması büyük bir ihtiyaçtır. Ancak Bölge Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesinin birleştirilerek, eğitim-araştırma hastanesi yapılması büyük bir hata olur. Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın bu hastaneler birleştirildiği taktirde 500 yataklı hastane yatırımına onay vermesi güçleşir. O nedenle yeni yapılacak 500 yataklı hastanenin eğitim-araştırma hastanesi olarak kurgulanıp yapılması daha doğru ve stratejik bir karar olur.”

Tahir A: “Arif Arslan bey, lütfen yanlış anlamayın ama Batman’daki gazete sahiplerinin ve yerel yazarlarımızın tereddütsüz hiç birinizin söylediğini fiiliyat noktasında benimseyen yönetici olduğunu düşünmüyorum. 3 Yıl önce Batman’dan ayrıldım, şimdi döndüm. Aynı dertler aynı sıkıntılar bırakıldığı gibi duruyor diyeceğim ama o dertlere bir sürü dert daha eklenmiş ne yazık ki.”

Hüseyin B: “Hastane, Batman’a kan gibi acil. Yetkililer ellerini vicdanlarına koysunlar. Batman’ın yüzde 95’i yoksul. Sağlık için diğer illere gitmekten ekmek parası bulamıyor. Lütfen bu önemli sağlık yatırımını hızlandırın.”

Orhan Kadıoğlu: “Bu şehrin manzarası değişmez. Çünkü Batman sahipsiz. Şehrin acil çözüm bekleyen sorunlarına çözüm bulunmasını istiyoruz.”

Süleyman Demir: “Kadın Doğum Başhekimi, Bölge Hastanesi Başhekimi, sorunları Sağlık Bakanlığı’na taşısınlar. Batman’ın sağlıkta yetersiz olduğunu anlatsınlar.”

Sinan A: “Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde manzara içler acısı. Bölge Devlet Hastanesi’ndeki sorunları dile getirin. Bu hastane artık ihtiyaca cevap vermiyor.”