*12 Gün sonra ihaleye çıkacak Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastanesini takip edenler soruyor; “Yeni hastanenin ihalesi 1 Kasım’da yapılacak. İnşallah ihale süreci uzun sürmez. Bu yıl da hemen temeli atılmış olur…”

*Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde 40 yıl süreyle çalışan eski Şube Müdürlerinden Mehmet Can Ercan, kalp krizinden hayatını kaybetti. Ercan, nezaket kurallarını yerine getiren ‘bey efendi’ydi. O da yıllar önce Petrolspor’da forma giyen kardeşi Basir Ercan gibi kalbine yenildi…

“BU YIL TEMELİ ATILMALI…”

1.5 Ay öncesinden Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastanesinin ihale tarihi kesinleşmişti.

12 Gün sonra ihalesi yapılacak yeni hastane projesinin detaylarını da okurlarımızla paylaşmıştık.

Batman’ın yeni ‘Sağlık Üssü’ olmaya aday yeni hastaneyle ilgili gelişmeleri takip ediyoruz.

Bizi gören bazı vatandaşlar sormadan edemiyor;

“1 Kasım’a sayılı günler kaldı. Bu tarihte yeni hastanemizin ihalesi yapılacak. İnşallah ihale süreci fazla sürmez. Sağlıkta bu önemli yatırımın temelinin bu yıl içinde atılmasını bekliyoruz.”

Başka bir vatandaş soruyor;

“Yeni hastane kesinleşti diyebilir miyiz? Bu yatırım bir daha Batman’dan geri alınmaz değil mi?”

Turgut Özal bulvarında bizi gören başka bir okurumuz da “Hastanenin temeli atılana kadar bu konunun takipçisi olun” diyordu ve ekliyordu: “Bu yatırım uzun sürdüğü için hala acaba ‘yer’i değişir mi diye de kaygılanıyoruz…”

İşte sokakta karşılaştığımız bazı vatandaşların yeni hastaneyle ilgili kafalarında oluşan bazı sorular…

Yıllardır konuşulan ancak bir türlü adım atılmayan yeni hastaneyle ilgili ilk somut adım atıldı.

Üç yıl öncesinde Güney çevre yolunda arsa tahsisi yapılan ve bu yılın bütçesine alınan 500 yataklı tam teşekküllü hastanenin ihalesi için de artık sayılı günler kaldı.

Bu ciddi yatırımın Batman’a yapılacağına hala inanmayanlar var.

Oysa bu yatırımın her şeyi hazır.

1000 Gün içinde tamamlanacak olan tam teşekküllü ve modern yapıyla kurulacak olan Batman’ın yeni hastanesinin ihalesi önümüzdeki ay’ın ilk gününde yapılacak.

***

BİR DEĞERİ DAHA KAYBETTİK

Batman geçen hafta bir değerini daha kaybetti.

1978-2014 yılları arasında hem ‘İlçe’ hem de ‘İl’ döneminde Tarım İl Teşkilatında uzun yıllar Ziraat Teknisyeni ve Şube Müdürlüğü yapan Mehmet Can Ercan, geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı.

Ercan aslen Kurtalanlıydı ama yılları Batman’da geçti.

Tam 40 yıl süreyle bu şehirde çalıştı.

İlçe ve İl döneminde Fevzi Aslan, Erdal Özer, Emin Canpolat, Alaettin Kaya, Celal Aksünger ve Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş’le kopmaz bir arkadaşlığı vardı Mehmet Can Ercan’ın.

Şimdi ki çok katlı otopark binasının yerindeki ‘Sarı’ renkli küçücük Tarım Teşkilat binasında ne sohbetleri olurdu eski Tarımcıların.

Mehmet Can Ercan’ın yöredeki çiftçilere olan desteği, sevgisi ve nezaket kuralı hiç eksik olmazdı.

Yöredeki çiftçilerin bilinçlenmesi için de mücadele eden bir isimdi. Çiftçinin tarlasından daha iyi verim alması için eski arkadaşlarıyla hep tarladaydı.

Şu kadere bakın.

Batman Petrolspor’un 36 yıl öncesi ‘3. Lig’e çıkmasında Mehmet Can Ercan’ın kardeşi Basir’in de emeği vardı. Çok iyi bir futbolcu olan Basir de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Hayatının baharında genç yaşta yaşamını yitiren Basir gibi ağabeyi Mehmet Can da sessiz-sedasız ayrıldı aramızdan.

Son dönemlerde sağlık sorunlarıyla uğraşıyordu Ercan.

Çoklu organ yetmezliğine bağlı kalp krizi geçiren Mehmet Can Ercan, 65 yaşında yaşama veda etti.

Tarım Teşkilatı’nda bir zamanların beyefendisini kaybetmiştik.

Allah rahmet eylesin…