Değerli Okurlar, yaşanan ölümler, hastanelerimizin tıklım tıklım dolması ve hastaların artık öğrenci yurtlarından sonra pansiyonlarında da tedaviye alınması nedeniyle koronavirüs pandemisi ile ilgili yorumlar yapmak zorunda kalıyorum.

Ne yapayım, sorunlara seyirci mi kalayım?

Elimdeki kalemin hakkını vermeye çalışıyorum.

Evet, pandemi devam etse bile hep salgını yazacak değilim.

Zira hayat devam ediyor.

Bugün hala pandemi nedeniyle izah edilmeyen ölümlerden, kaosa doğru giden sağlık sektöründen söz etmeyeceğim…

Bugün önemli bir konuda farklı değerlendirme yapmak istiyorum.

Hasankeyf’e önemli bir ziyaret gerçekleştiriliyor.

Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile Eski Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yer aldığı heyet yarın Batman’a geliyor…

**

**

“CUMHURBAŞKANI NEZDİNDE
OLUŞTURULAN HEYET GELİYOR”

Hem çevre, hem şehir, hem de kültürden sorumlu bir Genel Başkan Yardımcısı, ayrıca Ilısu Barajına adı verilen eski Bakan geliyorsa, onları ilgilendiren bir değerlendirme yapmamak olmaz.

  1. hayır polemik yaratacak değerlendirme yapmayacağım.

Sadece kentimizin, bölgemizin, ülkemizin değil, dünyanın da en önemli tarihi ve kültürel mirası iken devasa bir baraj altında kalan antik kent Hasankeyf’in neden sular altında bırakıldığı tartışmasına girmeyeceğim.

Bayram öncesinden bu yana Hasankeyf adı verilen yeni yerleşim çevresinde bir ağaçlandırma çalışmasının yapıldığını duymuştum.

Edindiğim bilgilere göre ağaçlandırma bayramdan önce başladı. Güvenilir bir kaynak şu bilgileri verdi: “24 saat aralıksız çalışma oldu, tırlarla ağaçlar getirildi gelen ağaçlar fidan değil tabi. Sanki iki yıl önce dikilmiş havası oluşturuldu, tüm yollardaki taşlar sökülüp yenilendi. Hasankeyfin iki girişini birbirine bağlayan yolun tamamında çalışmalar devam ediyor. Önce Cumhurbaşkanı gelecek dendi sonra bakanlar gelecek dediler, kimin geleceği ne zaman geleceği halk tarafından bilinmiyor. Ancak çalışmaların bayramın ilk günü dahil tüm günlerinde 24 saat sürmesi birilerinin kesin geleceğini gösteriyor. Şu an anlamsız bir şekilde kavşaklarda dönüşleri engellemek için kazı yapılmış.”

Bu hummalı çalışmanın nedenini Gazetemiz açıklığa kavuşturdu. Cumhurbaşkanı nezdinde oluşturulan bir heyet Hasankeyf’e gelerek incelemelerde bulunacak, görülen aksaklıklar, yaşanan sıkıntılar tespit edilerek, çözümü için çalışılacakmış.

**

**

Dediğim gibi hayat devam ediyor.

Madem öyle önemli bir heyet ilimize geliyor, her halükarda daha güzel yarınlar için öneriler sunmak istiyorum.

Evet, bir heyet geliyor. Kamuoyu gazetemizde yer alan haberle bu heyetin geliş amacını öğrendi.

O haberimize bakalım:

“Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te eksikliklerin giderilmesi için Cumhurbaşkanlığı nezdinde oluşturulan heyet, 11 Ağustos Salı günü ilçede incelemelerde bulunacak. Heyetin gezisi öncesi ilçede bir dizi hazırlık başlatıldı. Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile Eski Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yer aldığı heyet, baraj sularının etkilediği Küçük Saray ve tarihi kalede incelemelerde bulunacak. Yeni yerleşim birimindeki altyapı ve üstyapıdaki sorunları da tespit edecek olan heyet, eksiklikleri rapor edecek. Eski Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da yer alacağı heyet, Hasankeyf’e Millet Bahçesi kazandırılması için de incelemelerde bulunacak. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, daha önce Prof. Dr. Eroğlu’ndan söz aldıklarını belirterek: ‘İlçemizde yaklaşık 80 Dönümlük alanda Millet Bahçesi yapılması için Veysel Eroğlu hocamızdan söz almıştık. Millet Bahçesi, arkeopark yakınındaki kıyı bölümünden iç kesimlere doğru düşünülüyor. Heyete tüm sorunlarımızı aktaracağız’ diye konuştu.” https://www.batmancagdas.com/gundem/hasankeyf-icin-geliyorlar-h69948.html

Haber önemli. Heyette mutlaka alanında uzman isimler de vardır.

Küçük Saray’ın içler acısı halini hepimiz gördük. Trilyonlar harcanarak örülen duvarlar koruma sağlamadı ve Küçük Saray yaygın medyaya haber oldu.

Umarım bu heyet Küçük Saray’ı araştırırken, doldurulan mağaralar ve örülen devasa duvarları da yakından incelerler…

İncelenmesi, hesabının sorulması gereken konular çok. Mesela herkes ilk rüzgar ve fırtınada kopan ‘Yüzer Liman’meselesine kafayı taktı…

Hasankeyf’te sözde koruma adına harcanan milyonlar-trilyonlar yanında ‘Yüzer Liman’ nedir ki?..

Daha hayırlı bir konuda heyete bilgi vermek istiyorum. Çevreyi ilgilendiren önemli sorunlar var.

Devamı yarın