**Güzel insanlar bir bir ayrılıyor aramızdan. Bizler tuhaf bir toplumuz. Ne yazık ki de güzel insanları da bu halk gömüyor. Kendisiyle barışık olmayan garip bir toplum olduk…

**Yörenin sevilen kanaat önderi Ferit Özdemir’in, Pazar günü son yolculuğunda on binler o güzel insanı uğurlarken, yüzlerine yansıyan üzüntülerini tarif etmek zor ama bir daha da o simalar kolay kolay yetişmez…

GÜZEL İNSANLARIN SAYISI AZALIYOR
Ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in dediği gibi “O insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler…”

Geçen Pazar Batman, güzel bir insanı daha son yolculuğuna uğurladı.

Tuhaf bir toplum olduk.

Güzel insanları ne yazık ki yine bu toplum öldürüyor ve onlara son görevini de yapıyor.

Çok garip bir hal aldık.

Özellikle sulhu sağlayan kanaat önderleri böyle gitmemeli.

Biz kendimizle barışık olmayan bir toplum haline geldik.

Bunu bilim adamları da kanaat önderleri de  yani herkes itiraf ediyor.

ÖZDEMİR’DEN GERİYE KALAN KARE
Yıl; 1997…
O dönemler TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nden emekli olanlar, Yalova’da Petrolcüler Sitesini kurmuştu. O sitede yıllarca SSK Hastanesine hizmet veren merhum Dr. İzzetin Sütçü, Burhan Fidanlık, Mehmet Güç ve geçen hafta kaybettiğimiz sevilen kanaat önderi Ferit Özdemir oturuyordu.

Batman’ın sıcak yaz mevsimi, Temmuz’un son günlerinde kendisini hissettirince Batmanlılar soluğu Yalova’daki Petrolcüler Sitesi’nde alırdı. Havalar serinleyinceye kadar orada kalırlardı Batmanlılar.

Kanaat önderi Ferit Özdemir, çocukları çok severdi. Petrolcüler sitesinde komşu oldukları Batman’ın sevilen doktoru İzzettin Sütçü ile komşuydu. Ferit Özdemir ile Dr. İzzettin Sütçü’nün çocukları beraber büyümüştü.

1997 Yılının yaz mevsiminde çekilen karedeki çocuklar şimdi birer genç. Ferit ağabey o zamanlar 45 yaşındaydı. Kucağındaki merhum Dr. İzzettin Sütçü’nün kızı Ebru Sütçü, yanında ablası ve Özdemir’in küçük kızı Merve duruyor.

SÜTÇÜ: “DÜNYAM KARARDI”
Ferit ağabeyin vefat haberini aldığında ‘Dünyam karardı’ diyen Ezgi Sütçü, bize gönderdiği mesajda bakın neler yazmış;
“Çektiğim acıyı tarif edemem. Canımı 29 Temmuz 1998 tarihi, bir de 7 Mart 2020 tarihi, aynı ölçüde yaktı…”

Eski SSK Batman Hastanesi’nde yıllarca çalışan ve bir ömür adayan Dr. İzzettin Sütçü’yü de 1998 yılının 29 Temmuz’unda geçirdiği kalp krizi sonucu kaybetmiştik.

Sütçü, vefat ettiğinde 42 yaşındaydı. Bu şehirde hemen herkesin yardımına koşan doktordu. Dini bayramlarda hastanede hep nöbetçi hekimdi. Protokolü ağırlardı, hastalara moral verirdi. Dr. Sütçü’nün cenaze töreninde de insan seli vardı. Sevilen kanaat önderi Özdemir ile Sütçü’nün cenaze törenleri ve taziyeleri bir birine benzerdi. Çünkü onları seven on binler vardı.

O GÜZEL İNSANLAR BİR BİR EKSİLİYOR
Güzel insanları son dönemlerde bir bir kaybediyoruz.

Yörenin sevilen kanaat önderi Ferit Özdemir’in hayatını kaybettiğini duyanlar arasında gerek yurtiçi gerekse de yurtdışından arayan dostlarımız oluyor. Olaydan duydukları üzüntüyü dile getirecek kelime bulamıyorlar.

Kısacası; o güzel ve örnek insanlar böyle gitmemeli.

Mekanları cennet olsun.

Bu halk, güzel insanları hep kalbinde yaşatacak.