Keşke hep olumlu gelişmeler ve güzelliklerden söz edebilseydim. Önceki gün olumlu bazı gelişmeler yerel basınımızda haber olarak yer aldı, sevindim.

Her zaman eleştiren, sorgulayan ve olumsuz gelişmeler üzerine genellikle değerlendirmeler yapan biriyim.

Keşke sorunlar olmasaydı da hep güzelliklerden söz edebilseydim.

Evet, sevindirici haberler peş peşe gelince şaşırdım doğrusu.

İktidar Milletvekilimiz Sayın Ziver Özdemir, Batman’ın kanayan yarası olan İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için umut verici açıklama yaptı…

Bakanlık, İluh Deresi Kentsel Dönüşüm 1. Etabı için Onay vermiş, imzalar atılmış…

Madde bağımlılığı bu kenti esir alan temel sorunlarımızdan birisidir.

Emniyet Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler eş zamanlı olarak uyuşturucu tacirlerine baskınlar düzenlemiş…

Küçük bir adım bile atıldığında bu kent adına seviniyorum.

Bazılarının dediği gibi, güzel gelişmeler olsun gayrı diyorum.

**

**

İluh Deresi için yazdığım yazılardan büyükçe bir ciltlik kitap çıkar.

Son otuz yıldır gündemimde olan ve alanda da çözümü için gönüllü olarak mücadele verdiğim İluh Deresi ıslahı adına olumlu bir adımın atıldığı mesajını Sayın Ziver Özdemir açıkladı.

Hep söylemde, teoride kalan umut verici açıklamalar gerçeğini bilirsiniz. O nedenledir ki ‘Teori değil, pratik istiyoruz’ diye değerlendirmelerimiz olmuştur.

Önceki gün yerel basına gönderilen açıklamada, Milletvekili Özdemir, 1. Etap için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 7 Haziran 2021 tarihinde onay verdiğini söyledi. Şu ifadeler Sayın Özdemir’e ait: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde İluh Deresi Islah çalışmalarının bir an önce başlatılmasını talep etmiştik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum’un talimatıyla İluh Deresi 1. Etap ıslah çalışmaları için kamulaştırma ve Rekreasyon çalışmaları yapılması 7 Haziran tarihli yazı ile onaylanmıştır. 1.Etap ıslah çalışmaları için belirlenen alan Akyürek ve Karşıyaka Mahallelerimiz sınırları içinde olup merkez olarak Karşıyaka köprüsü belirlenmiştir.”

Bu güzel bir gelişmedir. Bundan sonra bu yazının takibini yapmalıyız.

**

**

“KAMULAŞTIRMA YAPILACAK”
Milletvekili Özdemir, kamulaştırma ardından parklar, köprüler yapılacağını belirterek, proje kapsamında atılacak adımları özetlemiştir, gazetemiz haberinden bilginize sunayım:“Bakanlık tarafından onaylanan bölgedeki parsellerde hak sahibi olan vatandaşlarımızın yerleri kamulaştırılacak, bu parseller rekreasyon alanı ve ulaşım aksları olarak düzenlenecektir. Bu bölge parklar, köprüler, ulaşım aksları ile cazibe merkezi haline gelecek, yeni yapılacak şehir hastanesi bağlantısıyla da bütünlük sağlanacaktır. Bundan sonraki süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Batman Belediyesi koordineli bir şekilde 1. Etap ıslah çalışmalarını yürütecektir. İluh Deresi ıslah çalışmalarının 1. Etap onayının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu sorunun çözümü için emek sarf eden valimize, il başkanımıza, çevre ve şehircilik il müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür eder, ilimizin bu sorununu ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi Batmanlı hemşerilerimin dikkatine sunarım.”

Bu adımlar atılırsa, kentimizin daha güzel yarınları olacaktır.

Yerel basına, elinde kalem tutanlara düşen görev bu açıklamaların takipçisi ve en önemlisi destekçisi olmaktır.

**

**

UYUŞTURUCU İLE ETKİN MÜCADELEYİ DESTEKLİYORUM…

Bir diğer olumlu gelişme Emniyet Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nün hamlesiydi. Yerel basında çıkan bilgilere göre uyuşturucu tacirlerine, torbacılarına iyi bir darbe vurulmuş.

Yıllarca bu köşede ve değişik zeminlerde çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturanlara karşı mücadele veren biriyim.

‘İçimizdeki kötülerle mücadele’ diyerek pek çok hayırlı çalışmaya vesile olmuşumdur.

Yıllar önce Batman Kent Konseyi’nin gündemine uyuşturucuyu taşıyan, çalıştay düzenlenmesine de vesile olanlardan biri olduğum için mutluyum. Dönemin Valilik, Emniyet, Belediye, resmi kamu kurumları ile STK’ların katılımıyla gerçekleştirilen geniş katılımlı çalıştay sonrasında Valilik bünyesinde Madde Bağımlılığıyla Mücadele Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.

O kurulda ve İl Güvenlik Danışma Kurulunda da açıkça desteğimi sundum. Çocuklarımızı zehirleyerek hem topluma, hem de kendilerine zarar veren içimizdeki kötülerle mücadele edilmesini öneren, bu amaç için çok sayıda yazı yazan biri olarak polisin bu yönlü hayırlı her çalışmasını desteklediğimi ifade etmek istiyorum. Daha büyük ve güçlü, organizeli uyuşturucu tacirleri olmalı, hepsinin çökertilmesini dileyerek kötülerle mücadele ederek huzurumuza katkı sunan güvenlik güçlerine Emniyet Müdürümüz Sayın Köroğlu Kıraç’ın şahsında teşekkür ediyorum.

Kötüler artık çocuklarımızın yakalarından ellerini çeksinler…

El birliğiyle mücadele vermenin, çocuklarımıza sahip çıkmanın zamanıdır.