AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, yeni yönetimini oluşturdu. Yeni yönetim listesi bugün ya da yarın açıklanabilir. Batman’ın yerel sorunları gündeminde olan Güneştekin: “Milletvekili sayın Ziver Özdemir’le uyumluyuz. Aramızda hiçbir sorun yok. Yeni yönetimimiz farkındalık yaratacak” diyor.

Tecrübeli siyasetçi Güneştekin, yaklaşan yerel seçimlere de iddialı hazırlandıkları söylüyor ve ekliyor; “Bu dönem Belediye Başkanları her zamankinden daha çok iyi bir çalışma sonucunda ortaya çıkacak.”

 “ÇOK İYİ BİR EKİBİZ”
Üçüncü kez Ak Parti İl Başkanlığı’na seçilen Murat Güneştekin, önümüzdeki süreçte çok çalışacaklarının altını çiziyor.

24 Haziran seçiminde 2. Sıra Milletvekili adayı olan Güneştekin, meclis yolunu tutmadı ama kaldığı yerden tekrar aktif siyasete başladı.

İl Başkanı Güneştekin, net konuşuyordu:
“Biz bu şehrin sorunlarını da biliyoruz, çözüm yollarını da…”

Güneştekin, mevcut Milletvekili Ziver Özdemir ile çok uyumlu bir çalışma ortamı yakaladıklarına inanıyor ve ‘Çok iyi bir ekibiz’ şeklinde net bir ifadeyle birbirlerini tamamladıklarını ifade ediyor.

Merkez ilçe ve diğer ilçe teşkilatlarıyla uyumlu çalıştıklarını da altını çizen Güneştekin: “Bugüne kadar hiç yakalayamadığımız bir uyumlu hava yakaladığımızı düşünüyorum. Bu da bize gelecek adına umut veriyor. Şehrin tüm sorunlarını tek tek masaya yatırıp üzerine gideceğiz” diyor.

MİLLETVEKİLİ DE SEÇİM BÖLGESİNDE
Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir de Ankara’dan fırsat buldukça soluğu seçim bölgesinde alıyor.

Hemen hemen her soruna duyarlık gösteren Milletvekili Özdemir, yeni dönemde Murat Güneştekin’le uyumlu çalışacak gibiler.

AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin de Milletvekili Ziver Özdemir de şehrin sorunlarını iyi biliyor.

Güneştekin, Batman’ın sağlıktaki durumunun farkında.

Yeni hastaneden tutun da sağlıktaki diğer sorunları özetliyor AK Parti İl Başkanı Güneştekin;
“Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bitince eski hastane başka bir alan için değerlendirilecek. 500 yatak kapasiteli hastanemizin kurulmasına yönelik çalışmamız da var ama bu konuda yeni bir tarih vermek istemiyoruz. Yeni hastane tamamlandığında şehir, sağlık yönünden bir hayli rahatlayacak. Hedefimiz kısa sürede bu sağlık yatırımını hayata geçirmektir. Artık kaybedecek zamanımız yok. Sağlıkla ilgili projeleri hayata geçirmenin çabası içinde olacağız…”

YEREL SEÇİM HAZIRLIĞI
Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, yerel seçimlere yönelikte çalıştıklarını da ifade ediyor.

Hangi Belediye Başkanı’nın görevinde kalıp kalmayacağı konusunda henüz kimsenin haberinin olmadığını da ayrıca belirtiyor.

Güneştekin’in altını çizdiği bir ayrıntı daha var;
“Emin olun, bu dönem Belediye Başkan adayları her zamankinden çok daha iyi bir çalışmayla belirlenecek...”

TIP FAKÜLTESİ ŞART
Batman’ın gerçekten Tıp Fakültesi’ne ihtiyacı var. Aslında, bu şehir Tıp Fakültesi içinde ideal yer... Bakın bir kaç ay öncesinde Siirt gibi Batman’dan nüfusu çok az olan bu şehir Tıp’ı kaptı.

Ancak ‘Siirt fakülteyi aldı’ diye de bu işten vazgeçmek olmaz.

Günümüzde her üniversite hemen her yıl yeni fakülteler açıyor.

Yeter ki Batman, Tıp Fakültesi konusunda kararlı olsun.

Batman’ın birikmiş ve adeta kangren olmuş sorunlarından biri de Tıp Fakültesi’dir. Bu soruna el atmanın zamanıdır.

Özellikle iktidar partisi temsilcilerine sesleniyoruz: Batman’ın acil ihtiyacı olan Tıp Fakültesi açılsın, sorunları çözün. Sağlık her şeyin başı. Bu şehir sizin artılarınızı hep konuşur. Dönemin eski Sağlık Bakanı Yusuf Azizoğlu’nun yolundan giderseniz, her zaman kazançlı olursunuz…

Kısacası, tercih sizin.

‘Batman’ adına yapacağınız her olumlu çalışmada yanınızda olacağınızı bilmenizi istiyoruz…