** 4 Yıl süreyle Ak Parti’de il başkanlığı yapan Murat Güneştekin, ikinci kez göreve getirildi. Dün Havalimanından karşılanan Güneştekin, ayağının tozuyla il teşkilatına gelir gelmez basın toplantısı düzenledi. Birlik-beraberlik mesajları verdi.

 ** Güneştekin, sakin, soğukkanlı ve teşkilatı en iyi bilen isimlerdendi. Güneştekin, politikayı bilen ve herkesimle uzlaşan yönü de ağır basıyor. Teşkilatı bundan sonra daha ileriye taşıyacak isimlerden Güneştekin’i, ikinci dönem de kolay bir süreç beklemiyor.

GÜNEŞTEKİN’LE İKİNCİ DÖNEM
Batman eski milletvekili Ziver Özdemir’den sonra uzun süreyle Ak Parti il başkanlığı görevini sürdüren isim Murat Güneştekin’di…

2011-14 Yılları arasında il başkanlığı görevini yaptığında Murat Güneştekin, sakin ve uzlaşıcı bir profil çizmişti.

Teşkilatın içinden gelen, yapıyı iyi bilen bir isimdi Güneştekin…
İl Başkanlığına aday olan 20 civarında aday arasında ağır basan isimlerdendi Güneştekin.

Cuma akşamı Beştepe’ye davet edilen 7 isimden biri olan Güneştekin’e, ikinci kez görev verilmişti. Ak Parti il teşkilatında neredeyse her kademede görev yapan Güneştekin, referandum çalışmalarında da etkin görevler almıştı. Hemen her dönemde Murat Güneştekin, partisine çalışan bir isimdi.

TEŞKİLAT, YENİDEN ŞEKİLLENECEK
Yıl sonuna kadar Ak Parti il teşkilatı, kongreye gidecek.
Şimdi gözler, yeni yönetim yapısına çevrilecek.
Merkez İlçe kongresi de il kongresinden önce yapılacak.

Yılın son ayları, Ak Parti il teşkilatında yeni yapılanma dönemi olacak.

Bir taraftan merkez ilçe kongresi, diğer taraftan Hasankeyf ve Gercüş ilçe teşkilatları yeniden yapılandırılacak.

Yönetimler yeniden şekillenmiş olacak.

Dün il teşkilatında partililer tarafından karşılanan İl Başkanı Murat Güneştekin’in verdiği mesajlar dikkat çekiciydi.

İkinci dönem il başkanlığı koltuğuna oturan Güneştekin ve ekibine başarılar.

ŞENGÜL’ÜN BATMAN GEZİSİ
Çoğumuz onu televizyon ekranlarından biliriz…
10 Yıl önce geldiği Batman’a, bir kez daha konuk olmuştu.
İdeal Grup Danışmanlığın ‘kişisel gelişim zirvesi’ için Batman’a gelen başarılı haber spikeri Başak Şengül, Batman Gazeteciler Cemiyeti ve karşısındaki Kültür-Turizm İl Müdürlüğü ile Müze’ye konuk olmuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı’nın eşlik ettiği konuklar, Batman Müzesi’nde karşılaştığı tarihi eserlere hayran kalmıştı. ‘Batman’ı böylesine bilmiyorduk’ diyen Şengül, itiraf ediyordu; “Batman’a yolumuz düştüğünde Hasankeyf’e uzaktan bakar, bazı rehberlerden eksik bilgi alıp buradan teğet geçerdik. Ancak buranın Müzesini görünce salondan ayrılmak istemedik…”

Müze’de görevli arkeolog Ömer Ural, paleolitik, neolitik ve günümüze kadar uzanan tarihi yolculuğu anlatırken konuklar, cep telefonlarına sarılıp tarihi eserleri fotoğraflıyordu.

“BATMAN’IN ALGISI DEĞİŞİYOR…”

Aslanlı, Batman’ın tarihi dokusunu konuklara anlatmayı bir görev bildiklerini ifade ediyordu;

“Tarihi dokuya büyük önem veren Valimiz sayın Ahmet Deniz’in desteğiyle şehrimizin Batı’da olan algısına değiştirmeye çalışıyoruz. Maalesef Batı, Batman’ın bu tarihi dokusunun farkında değil. Buraya gelen konuklarımıza dilimiz döndükçe kültürel zenginliğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Umarız konuklarımız burada gördüklerini kendi mecralarına anlatırlar…”

Aslanlı, Batman’da tek bir yabancı konuğun bugüne dek tek bir olumsuzlukla karşılaşmadığının altını çiziyordu.

Hasankeyf yolculuğu öncesinde Batman Gazeteciler Cemiyetine de konuk olan Şengül ve beraberindekiler, yakın bir sürede BGYC’nin üyeleriyle bir araya geleceklerinin sözünü veriyordu.

Hiçbir kentte bu denli yeşil alana sahip olmayan bir cemiyetin Batman’da olduğuna dikkat çeken Şengül: “Batman’dan güzel izlenimlerle ayrılıyoruz…” sözü şehirde güzel şeylerin olduğunu da gözler önüne sergiliyordu.