*Geçen Pazartesi Batman Milletvekili Ziver Özdemir, konuğumuzdu. O sohbetimizin konusu ağırlıklı Araştırma-İhtisas ve 500 yatak kapasiteli yeni hastane idi. “Bu yatırım bizim gözümüzle bitti sayılır. Çünkü gereken her girişimde bulunduk” diyen Milletvekili Özdemir’in hedefi, Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ni tek bir çatı altında birleştirmek…

*Ne yazık ki bu önemli yatırım başlanılmayana kadar da Batmanlıların gündeminden düşmeyecek gibi görünüyor. Aylar ve yıllar geçince; Batmanlılar bu yatırımı sormadan edemiyor: “Batman, sağlıkta son dönemlerde arzu edilen düzeyde değil. Bölge Devlet Hastanesi’nde sonbahar mevsiminde hastalar tedavi olabilmek için kuyruğa giriyor…”

“SAĞLIK YATIRIMLARI ÖNEMLİ”
Tam 6 yıldır Batman’ın gündeminden düşmeyen 500 yatak kapasiteli hastanenin gecikmesine bir kesim tepkili.

İl yönetimiyle birlikte hafta başında Batman Çağdaş’a konuk olan Milletvekili Ziver Özdemir, sohbetin başında 500 yatak kapasiteli hastane, Tıp Fakültesi ve Araştırma-İhtisas Hastanelerinin projelerine açıklık getirdi.

Sohbette elbette şehrin diğer sorunları da vardı. Fakat Batmanlıların beklentisini olan özellikle 500 yatak kapasiteli hastane için de Milletvekili Özdemir, ayrı bir parantez açıyordu.

Bu konuda Sağlık Bakanı’nı her defasında ziyaret eden Milletvekili Özdemir,  bu yatırımın gerçekleşmesi için Vali Hulusi Şahin’in, çabasının da büyük olduğuna işaret ediyordu.

Daha önce 200 yatak kapasiteli olarak planlanan yeni hastanenin 500 yatak kapasitesine çıkarılması için Sağlık Bakanlığı’nca Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na yapılan teklifle yatak kapasite revizyon onayı an meselesi.

“PROJELER ONAYLANMADAN AÇIKLAMIYORUZ”
Bu süreçte bu şehrin acil ihtiyaç duyduğu bu sağlık yatırımına, Batmanlıların ne kadar gereksinim duyduğunu Milletvekili Özdemir de iyi biliyor.

Batman’ın ‘Sağlık Üssü’ne aday bir İl olduğunun da altını çiziyordu Milletvekili Özdemir.

Batman’ın yeni 500 yatak kapasiteli hastanesinin önümüzdeki yılın programına alınmasına yönelik kararın da her an Resmi Gazete’de çıkmasını beklediklerini ifade eden Özdemir, bakın neler diyor: “Bu konuda gereken tüm girişimleri yaptık. Biz bu yatırıma artık kesinleşmiş gözle bakıyoruz. Sadece bu yatırımla değil, diğer sağlık yatırımlarına yönelik bazı projelerimize de Sağlık Bakanlığı sıcak bakıyor. Örneğin, Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ çatısı altında birleşmesi. Ve diğer projeler… Zamanı gelince bunları kamuoyuna duyuracağız. Ancak onaylanmadan da bazı projeleri açıklamayı doğru bulmuyoruz…”

“TIP FAKÜLTESİNİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ”

Batman’ın Tıp Fakültesi’ne de ihtiyaç duyduğunun altını da çiziyordu Milletvekili Ziver Özdemir: “Batman’ın yeni 500 yatak kapasiteli hastane kadar Tıp Fakültesi’nin de şehrimize kazandırmanın gayreti içindeyiz. Konumu itibariyle şehrimizin ‘Sağlık Üssü’ne aday bir ‘İl’ olduğunu söylüyoruz. Kamuoyu belki de bu girişimlerimizin farkında değil. Fakat biz şehrimizin sağlık alanında çok daha iyi yere gelmesine yönelik hazırladığımız projeler var. Bu projelerin bir bölümü yakında gerçekleşebilir. Biz bitmeyen projeleri de dillendirmek istemiyoruz.”

Evet, Batman’ın belki de en önemli sorunlarından biri de yıllardır gerçekleşmeyen yeni hastane projesidir.

Güney çevre yolunda 113 dönümlük arazi 500 yataklı hastaneye ayrılmış.

Bu süreçten sonra bu sağlık yatırımının yeri değişmeyecek.

Sohbete katılan AK Parti Batman İl Başkanı avukat Akif Gür de yeni hastane için ayrı bir parantez açıyordu:

“Bu hastanenin son durumunu Milletvekilimizle birlikte daha geçenlerde Sağlık Bakanlığı ile üst düzey yetkililere anlattık. Yeşil ışık aldık. Hastane yatak kapasitesi revizyonunun onaylanmasını bekliyoruz.”

Batmanlıların, dört gözle gerçekleşmesini beklediği bu yatırım için Milletvekili Özdemir ve İl Başkanı avukat Gür, oldukça iyimser.

Şu günlerde Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne yolunuz düştü mü bilemiyoruz ama Acil Servisi’nin önü hasta dolu. Yetersiz yatak sayısı yüzünden yüzlerce hasta, Diyarbakır başta olmak üzere Elazığ ve Gaziantep’in yolunu tutuyor.

Mevcut hastane S.O.S veriyor.

Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastaneye ne kadar ihtiyaç olduğunu; hastanenin son halini gördükten anlıyorsunuz.

Bu önemli yatırım ihalesinin mutlaka 2020’de gerçekleşmesi için şimdiden proje altyapısının çalışmaları tamamlanmalı.

Yeni hastanenin yatak revizyonu gerçekleşmeden de bu konu Batman’ın gündeminde düşmeyecek gibi görünüyor.

Umarız, bu yatırım için de kısa sürede onay müjdesini alırız.

Kalın sağlıcakla…