**Ak Parti Batman İl Başkanı Avukat Akif Gür, gündemdeki 500 yatak kapasiteli hastane ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu; “200 Yataklı hastaneyi 500 yatak kapasitesine çıkarmak hiç de kolay olmadı…”

**Eğitim ve Araştırma Hastanesi için de geçmişte verdiği mücadeleye dikkat çeken Avukat Gür; “Bölgede iki hastaneyi birleştirip 810 yatak kapasiteye çıkardık. Şimdi hedefimiz şehir hastanesinin ihalesini bir an önce gerçekleştirmek” diyor.

AVUKAT GÜR’ÜN ANLATTIKLARI
Ak Parti Batman İl Başkanı Avukat Akif Gür, geçtiğimiz gün Batman Çağdaş’taydı.

Şehir hastanesinden TYP kadrolarına, ulaşım sorunundan Batman’ın giriş yollarına dek birçok soruna açıklık getiren avukat Gür, İluh deresi ile çevresini rahatlatacak TPAO duvarının 20 metre geri çekilecek olmasının da kenar mahallelere nefes aldıracağının altını çiziyordu…

Özellikle Batman’ın sağlıkta hak ettiği 500 yataklı şehir hastanesi için de oldukça umutlu konuşuyordu Avukat Gür; “Geçmişte kimse yeni hastanenin önündeki engellerin farkında değildi. Bakanlık önce burayı 200 yataklı hastane olarak planlamıştı. Bu projeye itiraz ettik. Büyüyen Batman’ın sağlık yatırımında en 500 yatak kapasiteli hastaneye ihtiyaç duyduğunu söyledik…”

Hastane alanının genişletilmesinin de devasa yatırımın hız kazanmasında önemli etken olduğunu anlatan Gür, bakın neler diyor;
“Sağ olsun Valimiz Hulusi bey daha önce 80 dönümlük alanı 120 dönüme çıkardı. Şimdi arsası, ödeneği hazır ve projesi onaylanan 500 yataklı hastanenin artık ihale tarihi bekleniyor. Bu yatırım süreci zaman aldı ama her Ankara’ya gittiğimizde bu işin takipçisi olduk. Sağlık Bakanlığını her ziyaretimizde öncelikli projemiz yeni şehir hastanesiydi. Bu yatırımı takip etmesi bir görev bildik ve bu konuda da mesafe aldığımıza inanıyorum.”

“SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ”
Ak Parti İl Başkanı Gür, yapıcı eleştirilere her zaman açık olduklarını söylüyor…

Sorduğumuz her soruya sakince ve kendine güvenen tavırla cevaplar verdi…

Ekibiyle saha çalışmasına çıktığını da hatırlatan Gür, net konuşuyor; “Batman’ın her noktasındayız. Sosyal medyadan çok vatandaşın arasında dolaşıp bizden neler istenildiğini öğreniyoruz. Sorunları dinlemekten de sıkılmıyoruz. İşimiz vatandaşı dinlemek…”

Pandemiye rağmen mahalle toplantılarına ağırlık verdiklerini söyleyen Gür, bakın neler diyor; “Pandemi çok yakınlarımızı bile aramızdan aldı. Vatandaşlarla bir araya geldiğimizde çok dikkat ediyoruz. Herkese de ‘aşı olun’ uyarısında bulunuyoruz. Bu bir insanlık görevidir. Artık pandeminden daha fazla insanımızı kaybetmeyelim…”

SOHBETİN SON BÖLÜMÜ…
Sohbetin son kısmını da Şehir hastanesi ve TYP kadroları ile kapatan İl Başkanı Gür’ün verdiği mesaj özetle şöyle; “TYP kadrolarında maalesef istediğimizi alamadık ve bu kadrolara da itiraz ettik. Nüfusu Batman’dan küçük yerler bile bizden fazla kadro aldı. Girişimde bulunduk, sayının artırılmasını bekliyoruz. Ayrıca Batman’ın 500 yataklı hastanesi ihale aşamasında. Bizim ajandamızda ilk takip edilecek işlerden biri bu devasa yatırımdır. İddia ediyorum; nasıl geçen Aralık ayında Bölge Hastanesini Eğitim-Araştırma’ya dönüştürdü isek Batman’ın 500 yataklı hastanesi de Tıp Fakültesinin altyapısını oluşturacaktır. Yeter ki biraz daha sabırlı olalım. Diyarbakır’ın şehir hastanesi geçen ay ihaleye verildi. Bu kez sıranın Batman’a geldiğine inanıyorum.”

İl Başkanı Avukat Gür, şehrin gündemindeki sorunları yakından takip ediyor.

Umarız Batman en kısa sürede hak ettiği yatırımlara kavuşur.

Sağlıkla kalın.