**Batman Kahveciler ve Kıraathaneciler Derneği Başkanı Seyfettin Güner, artan maliyetler ve şeker zammı nedeniyle çaya zammın gündemde olduğunu belirterek; “Kahveci esnafının giderleri her geçen gün artıyor. Yoğun talep alıyoruz ve yeni yıla girmeden çaya 50 kuruşluk zam yapmamız gündemde” dedi.

“ZAM ESNAFIN DOĞAL HAKKI”
Batman Kahveciler ve Kıraathaneciler Derneği Başkanı Seyfettin Güner, çay ve şekere gelen son zamlarla Batman’daki kahve ve kıraathanelerde bir bardak çayın 3 TL’ye çıkması için çalışma yaptıklarını söyledi. Esnafın zor günlerden geçtiğini belirten Güner; “Elektriğe, doğalgaza, çaya ve şekere gelen zamlarla esnafımız sırtını düzeltemez hale geldi. Zaten geçmiş dönemde de özellikle pandemi döneminde en çok zarar gören kahveci esnafıydı. O dönemin zararını toplamaya çalışırken son günlerde gelen zamlar esnafı daha da zorda bıraktı. Bu şartlarda esnafın çaya zam istemesi en doğal hakkıdır” dedi.

“DİYARBAKIR’DA BİR BARDAK ÇAY 3 TL”
Başkan Güner, şöyle devam etti; “Esnafın zam talebini değerlendirmek zorundayız. Zam kararı verdiğimizde çevre illere de bakıyoruz. Komşumuz Diyarbakır’da 4 aydır çay 3 TL’den satılıyor. Biz de ise hala 2,5 TL. Fiyat araştırmasını yaptıktan sonra dernek olarak yetkili arkadaşlarla oturup bir karara bağlayacağız. Esnaf zam yapmamız için çok baskı yapıyor, çünkü en son şekere gelen zamla birlikte artık dayanılacak güçleri kalmadı. Kredi çeken esnaflarımız kredilerini ödeyemez durumda. Özellikle doğalgaz ve elektrik faturalarını ödeyemeyecek esnafımız var. Hükümetten yeni destek paketleri bekliyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim