**2010 Yılında Batman Üniversitesi Rafineri ve Petrol Kimya bölümünden mezun olan daha sonra Ankara’da polis memuru olarak görev yapan ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Muhammet Oğuz Kılınç’ın adı, Batman Üniversitesi Merkez kampüsteki mescide verildi.

**Mescidin açılışında şehit Kılınç’ın diploması, ailesinin isteği üzerine Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’a verildi. Programda konuşan Vali Hulusi Şahin ise: “Tekrar bir 15 Temmuz ihanetinin yaşanmaması için neler yapmamız gerektiğini uzun uzun düşünmemiz gerekir” dedi.

ŞEHİDİN ADI MESCİDE VERİLDİ
15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. Yıl dönümünde Batman Üniversitesi’nin organize ettiği anma programına il yöneticileri katıldı. Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Alay Komutanı Albay İsa Çakmak ile kurum müdürlerinin katıldığı programda darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli olan polis memuru Batman Üniversitesi mezunu Muhammet Oğuz Kılınç’ın adı merkez kampüsteki mescide verildi. Mezun olduktan sonra diplomasını almayan Kılınç’ın diploması da ailesinin isteği üzerine Vali Şahin ve Rektör Durmuş tarafından Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’a verildi.

 “YÜZYILIN KÖTÜLÜK HAREKETİ”
15 Temmuz şehitleri anma etkinliğinde konuşan Valisi Hulusi Şahin ise şunları söyledi: “15 Temmuz menfur darbe gecesinin üzerinden 4 yıl geçti. Öyle felaketli bir gün yaşadık ki birileri romanlaştırıp anlatsaydı güler geçerdik, ‘çok abartmış’ derdik. Tabi o menfur geceden 16 Temmuz sabahında Türkiye bir zaferle uyanmıştı. Bütün dünyanın parmağını ısırdığı bir büyük demokrasi zaferini Türk milleti dünyaya ilan etmişti. Gerçekten yapmış olduğumuz o büyük direniş, dünyanın hayalinin ötesinde bir direnişti. 15 Temmuz gecesi için sayısız kahramanlık öyküleri o gece yaşandı. Ama aradan geçen 4 yıl içinde artık bu kahramanlık öyküleriyle avunmayı bir tarafa bırakmamız lazım. Bizim böyle büyük bir felaketi nasıl yaşadığımızı bununla ilgili değerlendirmemiz ve tekrar bir 15 Temmuz ihaneti yaşamaması için neler yapmamız gerektiğini uzun uzun düşünmemiz gerekir. Bu hususta birçok çalışma var, bu çalışmaları mutlaka okumalıyız. Bu ihanet şebekesi için şu tabiri birçok yerde kullandım; ‘yüzyılın kötülük hareketi’ diyorum. Çünkü öyle bir kötülük hareketi ki sizin imkânlarınızı, sizin çocuklarınızı, sizin silahlarınızı size karşı kullanıyor. Bu herhangi bir düşmanın yapacağı bir şey değil, bu çok daha ağırdır. Tertemiz Anadolu insanlarının duygularıyla oynadılar.”

“MİLLET TEK YÜREK OLDU”
Programda konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ise şunları söyledi: “Gözü dönmüş teröristler hedef gözetmeksizin o karanlık gecede 251 vatan evladını şehit ettiler. Binlercesini yaraladılar. Darbeyi kabul etmeyen millet o gece sırtından vurulmuştu. Bu millet ülkesinin bekasına istiklal ve istikbaline kast edenlere ülkenin egemenliğine helal getirmeye çalışanlara, ülkenin geleceğine birlik ve beraberliğine göz diken bu memleketin suyunu, ekmeğini yiyen Okyanus ötesine beyinlerini kiralayanlar o hainlere geçit vermedi. Teknokimya öğrencisimiz Muhammet Oğuz Kılınç da o gece toprağa düşen yiğitlerimizden biriydi. Şehidimiz Antalyalı idi, Batman Üniversitesinde okudu. İstanbul’da polis olarak göreve başladı, geçici görevle gittiği Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet sırasında o alçak hanilerin hedefi oldu, şehit düştü. Bu ihaneti unutmadık, unutturmayacağız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim