**AK Parti’nin gelenekselleştirdiği iftar yemeğine katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, yüzde 41 oranındaki oyun az olmadığını belirtti. Aktay; “Halkımız bizi takdir etti. Yüzde 41 gibi bir oyla takdir etti. Bu az bir oy değildir. Yüzde 41'i küçümseyenler yüzde 13'ü 16'yı, yüzde 25' i, yüzde 41'den daha fazla görenler oldu” dedi.


“SREBRENİTSA SON YILLARIN SOYKIRIMI”
Ak Parti Batman İl teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine katılan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Srebrenitsa’nın ibret yeri olduğunu söyledi. Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğul ile partililerin katıldığı iftar yemeği bir düğün salonunda verildi. İftarda konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay;  “Hep Avrupa'ya güveniriz. Avrupa bize demokrasiyi getirecek, insan haklarını öğretecek, Avrupa burada insanca yaşamamızı sağlıyor. Evet Avrupa çok güzel şeyler de yaptı. Ama kime ne kadar güvenebileceğimizi göstermesi açısından Srebrenitsa ibret olarak yeterdir. Srebrenitsa, Avrupa'nın ortasında ve 20. yüzyılın son günleri son yılları içerisinde cereyan etmiş bir soykırım” dedi.




 “UMUTLANABİLECEĞİMİZ BİR DÜNYA YOK”
Aktay, şöyle devam etti; “Önemli olan soykırımlar yaşandıktan onlara sahip çıkmak, onların soykırım olduğunu kabul etmek, o ölen insanlara, kurbanlara karşı vicdan muhasebesi yapıp vicdan borcunu ödemek değil. Önemli olan bugün cereyan etmekte iken onlara ‘dur’ diyebilmek. Ne yazık ki bugün yaşadığımız dünyada böyle bir umut yok. Yaşadığımız dünya ile ilgili umutlanabileceğimiz böyle bir iyilik, böyle bir merkez, böyle bir mübareklilik yok.”


“HALK BİZİ TAKDİR ETTİ”
7 Haziran seçimlerine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay; “AK Parti kadroları olarak Türkiye'yi getirdiğimiz yer ortada. Gerek kalkınma,  gerek adalet alanında, gerek demokratikleşme, insan hakları anlamında ülkeyi getirdiğimiz yer ortada. Öyle bir yere getirdik ki halkın bizi takdir etmediğini hiç bir zaman düşünmedik. Halkımız bizi takdir etti. Yüzde 41 gibi bir oyla takdir etti. Bu az bir oy değildir.  Yüzde 41'i küçümseyenler yüzde 13'u 16'yı yüzde 25' i yüzde 41'den daha fazla gören insanlar oldu. Bu çarpık matematiksel hesapları eninde sonunda daha doğru daha sahih bir hesaba elbette ki, dönmek mecburiyetindedir. Dönmeye de mahkûmdurlar" dedi. AK Parti Batman Milletvekili Özdemir, 7 Haziran seçimlerindeki baskı psikolojisine dikkat çekti.


Editör: TE Bilişim