** Batman Üniversitesi’nde Jeoloji Mühendisliği okuyan Batı Afrikalı Francis Vestino Stevens, Batman Yurt-Kur Müdürlüğü’ne geç müracaat nedeniyle yurttan ayrılmayla karşı karşıya. İl yöneticilerine seslenen Stevens; “Buraya okumak için geldim. Yurttan ayrılırsam nerede kalacağım?” dedi.
AFRİKALI ÖĞRENCİNİN YURT İSTEĞİ
Yabancı uyruklu öğrenci statüsünde Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği hazırlık sınıfında okuyan Batı Afrikalı Francis Vestino Stevens, barınma sorunu yaşıyor. Yaklaşık bir aydır Batman’da bulunan Stevens, Batman Yurt-Kur Müdürlüğü’ne zamanında müracaat edemediği için yurttan gönderilmeyle karşı karşıya. Batmanlı yöneticilerden destek isteyen Stevens: “Elimde olmayan imkanlardan ötürü geç başvuruda bulundum. Başvurulara yetişemediğim için sorun yaşıyorum. Batman’daki Yurt yöneticileri bana her konuda yardımcı oldu ama Genel Müdürlükten yurttan ayrılmam için yazı gönderildi. Yurttan ayrılırsam nerede kalacağım? Eğer barınma sorununu çözemezsem ülkeme dönmek zorunda kalacağım. Yetkililerden destek istiyorum. Okumak için buralara kadar geldim. Okuluma devam etmek istiyorum” dedi.
bu siyahi kardeşimize hayırsever işadamları burs ve barınak temin etsin lütfen. okumak için ta nerelerden gelmiş. sayın valimizde konuya el atsa iyi olur. batman halkı ve yöneticileri bu kardeşimize sahip çıksın lütfen.