**Suriyeli sığınmacıların dört yıldır yerleştikleri Batman’da yoksulluk artık her yerde. Günlerinin çoğunu çöp eşelemekle geçiren Suriyeli sığınmacılar; “Atıklar da olmazsa aç kalacağız” diyorlar.



YOKSULLUK HER YERDE
Batman’a sığınan 20 bin Suriyeli sığınmacının çilesi bitmiyor. Yaklaşık 6 ay önce Suriye’nin Kamışlı kentinden Batman’a yerleşen 4 çocuk annesi Sihem Muhammed, iki çocuğuyla her gün çöp konteynırlarını eşeleyip evine ekmek götürebiliyor. 5 Yaşındaki kızı Sebo, 6 yaşındaki oğlu İsa ila her gün Batman’ın merkezi semtlerinde konteynır eşeleyip ailesinin geçimini sağladığını belirten çaresiz anne Sihem Muhammed; “Eşim de atık topluyor ben de. Atıkları toplamasak aç kalacağız” diye konuştu.



AYAKKABI BOYACISININ ÇARESİZLİĞİ
Ailesinin geçimini ayakkabı boyacılığıyla yapan 12 yaşlarındaki bir ilköğretim öğrencisi, her şeyden habersiz çöp konteynırındaki atık yemekle karnını doyuruyor. Turgut Özal Bulvarı İş Bankası Şube karşısındaki konteynırlarda biriken atıkları karıştıran ayakkabı boyacısı, yemek atıklarına bandırdığı çatalla akşam saatlerinde karnını doyurmaya çalışması çevredekileri derinden etkiledi.

KARDEŞLİĞİNE ANNELİK DE YAPIYOR
Cadde ve sokaklarda dilenmek zorunda kalan bazı Suriyeli ailelerin küçük fertleri, kardeşlerine hem annelik hem de babalık yapıyor. İşte objektiflerimize takılan bir kare. Kentin gözde güzergahı konumundaki Turgut Özal Bulvarı’ndaki Suriyeli 9 yaşındaki bir kız, kundaktaki bebeğin altını değiştirdi. Çevredekiler rahatsız olmasın diye ağaç altında bebeğin altını değiştiren Suriyeli kız, daha sonra hayırseverlerden yardım istedi.   

Editör: TE Bilişim