** Batman Esnaf Odaları ve Bileşenleri, Hakkari-Yüksekova’da iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya tepki gösterdi. Oda Bileşenleri: “İki kişinin öldürülmesini barışa sıkılan kurşunlar olarak görüyoruz” dediler.

ODALARDAN KINAMA
Batman Esnaf Odalar Birliği Başkanı Hadi Boğadır, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ubeyt Akyıldız, Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Tekin, Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin, Kantinciler Derneği Başkanı Behzat Çile ve Sanayi Kooperatifi Başkanı Metin Taş, Yüksekova’daki olayı kınadı. Basın açıklaması Esnaf Sanatkarlar Odası’nda yapıldı. Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ubeyt Akyıldız, olaya sağduyu ile yaklaşacaklarını söyledi. Akyıldız: “Çözüm sürecinde Kürt tarafı üzerine düşeni yapacaktır. İki esnafın hedef gösterilmesi provokasyondur. Maalesef müzakereyi boşa çıkaran kesimler var” dedi.


BOĞADIR: “FAİLLER YARGILANSIN”
Yüksekova’da polisin hedef gözeterek ateş açması sonucu M. Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir’in öldürülmesini barışa sıkılan kurşunlar olarak gördüklerini belirten Batman Esnaf Odalar Birliği Başkanı Hadi Boğadır, şöyle konuştu: “Bizler bu karanlık tabloların dün olduğu gibi bugün de çözümsüzlük üretmenin ötesine geçilemeyeceğinin görülmesini istiyoruz. Doğrudan hedef alınarak yapılan bu saldırıya karşı bu tepkimizi failler yargılanana kadar sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz. Ulusal basının barış sürecinden yana tutum sergileyip, provokatif yaklaşım sergilemekten vazgeçmesini bekliyoruz.” 

Editör: TE Bilişim